Google lanceert beta van Google AdSense voor iPhone-applicaties

Google is gestart met een betaprogramma, waarbij ontwikkelaars Google AdSense op iPhone en Android kunnen gebruiken. Het houdt in, dat ontwikkelaars advertenties in hun applicaties kunnen plaatsen, net zoals AdMob nu al doet.

iphone gphone adsenseGoogle is gestart met een betaprogramma, waarbij ontwikkelaars Google AdSense op iPhone en Android kunnen gebruiken. Het houdt in, dat ontwikkelaars advertenties in hun applicaties kunnen plaatsen, net zoals AdMob nu al doet. AdSense voor Mobile Applications toont automatisch de best betalende advertenties in je applicatie.


De advertenties kunnen ook gericht worden ingezet op basis van trefwoord, demografische eigenschappen en locatie. Adverteerders kunnen direct bieden voor een plekje in jouw app. Als ontwikkelaar bepaal je waar de advertenties in je applicatie verschijnen en hoe ze eruit zien. Er is een developer toolkit beschikbaar om AdSense in mobiele applicaties te integreren. Ontwikkelaars die er al gebruik van maken zijn onder andere Urbanspoon, Pocket Express en SEGA.

Om te kunnen deelnemen moet je aan vijf voorwaarden voldoen:
1. Minimaal 100.000 dagelijkse pageviews (op de schermen waarop je de advertenties wilt tonen).
2. Het moet een gratis applicatie zijn.
3. Op dit moment alleen Android- en iPhone-applicaties.
4. Je bent klaar om nu te implementeren, applicatie moet binnen 4 weken live staan.
5. Je moet deelnemen voor tenminste 3 maanden.

Je kunt je hier aanmelden voor het betaprogramma: Google AdSense for Mobile Applications

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 juni 2009 om 0:42
Categorie
Apple

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.