iSuppli rekent materiaalkosten iPhone 3GS door

Voor het derde jaar op rij heeft onderzoeksbureau iSuppli uitgerekend wat het Apple heeft gekost om het nieuwe model iPhone te fabriceren. In de berekening is alleen rekening gehouden met materiaalkosten, dus de werkelijke kosten zijn uiteraard hoger!
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Voor de derde maal sinds het uitkomen van de originele iPhone is onderzoeksbureau iSuppli druk aan het rekenen geslagen wat het Apple heeft gekost om de iPhone in elkaar te schroeven. iSuppli komt deze keer op een totaalplaatje van $178,96 voor de iPhone 3GS 16GB, met de opmerking dat in dit bedrag alleen de pure materiaalkosten zijn verwerkt. Er is dus geen verdere rekening gehouden met marketingkosten, licentiegelden voor andere bedrijven, verpakkings- en verzendkosten, enzovoorts.
Het 8GB-model van de iPhone 3G kostte Apple volgens iSuppli destijds $173 dollar en voor de originele iPhone 8GB moest “maar liefst” Apple $265 dollar op tafel leggen. Nogmaals: het gaat hier om geschatte materiaalkosten, zonder rekening te houden met overheadkosten.

iSuppli - materiaalkosten iPhone 3GSBron: iPhone 3G S Carries $178.96 BOM and Manufacturing Cost, iSuppli Teardown Reveals

Eerder verschenen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2009, 23:02
Categorieën iDevices, Round-up
Onderwerp iPhone 3G
Device iPhone 3GS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.