Nieuwe Bluetooth-profielen in iPhone OS 3.0 op een rijtje

De Apple iPhone ondersteunde tot nu toe maar een beperkt aantal Bluetooth-profielen. Met de komst van iPhone OS 3.0 worden dat dubbel zoveel. Een tabel laat zien welk toestel welk Bluetooth-profiel ondersteunt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

bluetoothDe Apple iPhone ondersteunde tot nu toe maar een beperkt aantal Bluetooth-profielen, waardoor je je iPhone alleen met Bluetooth-headsets en -carkits kon gebruiken. Met de komst van iPhone OS 3.0 wordt het aantal profielen verder uitgebreid, zodat je ook andere accessoires kunt aansturen. Voor mensen die van plan zijn accessoires aan te sluiten, heeft Apple onderstaand overzichtje gemaakt. Daarmee zie je in één oogopslag welke profielen vanaf nu worden ondersteund op de verschillende toestellen. Zoals te zien is ondersteunen de iPhone 3G en de iPhone 3GS de meeste profielen (6 stuks) terwijl de originele iPhone het met slechts 3 profielen moet doen. Het is nog steeds maar een fractie van het totale aantal Bluetooth-profielen dat Apple in theorie had kunnen ondersteunen.

Laten we ze eens langslopen:

  • HSP: headset protocol, een Bluetooth-headset gebruiken in combinatie met je iPhone (dit kon al).
  • HFP: handsfree protocol, bijvoorbeeld voor carkits (dit kon ook al).
  • PBAP: telefoonboektoegangsprofiel, uitwisselen van telefoonboekobjecten tussen twee apparaten, bijvoorbeeld tussen een carkit en een mobiele telefoon, zodat de carkit de naam van een beller kan afbeelden en de mogelijkheid om het telefoonboek naar de carkit te downloaden (zie ook Wikipedia).
  • A2DP: audio in stereokwaliteit streamen, bijvoorbeeld toe te passen in draadloze headset.
  • AVRCP: standaardinterface om tv’s, hifi-apparatuur en dergelijke te bedienen, dus de iPhone als afstandsbediening.
  • PAN: twee of meer Bluetooth-apparaten vormen een ad-hoc netwerk, bijvoorbeeld in Apple’s peer-to-peer-technologie, waarbij je visitekaartjes tussen twee iPhones kunt uitwisselen of tegen elkaar kunt gamen.

bluetooth profile

Via: Apple Support

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:38
Categorieën Accessoires, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.