Nieuwe Apple TV-truc laat je websites toevoegen met oude firmware

Ontwikkelaar David Schuetz ontdekte dat je een website kunt toevoegen aan het app-scherm van de Apple TV.

Add site Apple TVDoor een paar stappen te volgen kun je een website toevoegen als app-icoon op de Apple TV. Dit ontdekte David Schuetz, die in een uitgebreid stappenplan beschrijft hoe je dit voor elkaar krijgt. Bijzonder is dat er geen jailbreak vereist is voor het toevoegen van een site, maar er kleeft ook een nadeel aan de pas ontdekte functie: hij werkt alleen op versie 5 en eerder van de Apple TV-software. Het pas verschenen 6.0 kan niet worden gebruikt.

Schuetz gebruikte de website-truc om zijn Raspberry Pi-server toe te voegen aan de Apple TV, waarmee hij zijn films kan bekijken. Het is uiteraard al langer mogelijk om alternatieve apps af te spelen op een Apple TV zonder jailbreak. In ieder geval: Plex slaagde er eerder dit jaar in om de PlexConnect-app te laten draaien met behulp van Apple’s Trailers-app. Een truc waar Schuetz ook door geïnspireerd zegt te zijn voor deze nieuwe methode.

De Apple TV-websitetruc wordt stap voor stap beschreven op de website van Schuetz, maar enige technische kennis is wel vereist. Een simpel programmaatje waarmee je zonder voorkennis een site aan je Apple TV toevoegt bestaat nog niet. Bovendien heeft een website pas echt zin als hij een specifiek nut op je Apple TV heeft. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om een serverprogramma voor je video’s. Omdat het via de methode niet mogelijk is om de toegevoegde websites zomaar te verwijderen, moet je er zeker van zijn dat je een app wil toevoegen voordat je er aan begint.

TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2013, 10:55
Categorieën Apps, iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.