Concepten van iPad mini 2 in metallic blauw en goud

Nieuwe concepten van Martin Hajek tonen de iPad mini 2 in de kleuren blauw en goud. Ze gaan uit van het gerucht dat Apple twee versies van de iPad mini gaat uitbrengen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad-mini-blue-conceptMartin Hajek probeert graag iets nieuws uit. Circuleren er geruchten over een gouden iPad mini, dan heeft Martin al een 3D-model in de steigers staan. De twee iPad mini’s op de foto’s in dit artikel gaan een stap verder dan de geruchten. Martin stelt zich voor dat Apple in navolging van de iPhone 5s en iPhone 5c ook twee uitvoeringen van de iPad mini gaat maken. De iPad mini S zal dan verkrijgbaar zijn in de nieuwe kleur goud, terwijl de iPad mini C in allerlei vrolijke kleurtjes in de winkel komt te liggen.

Het lijkt een geniale oplossing: als Apple dit jaar toch niet in staat blijkt om een iPad mini met retinascherm uit te brengen, dan houden ze het publiek nog even zoet met de kleurenstrategie. Toch denken we niet dat Apple hiervoor zal kiezen. Het splitsen van de iPad mini-lijn in twee modellen en het feit dat er ook nog een 9,7-inch iPad moet blijven bestaan, maakt het aanbod te onoverzichtelijk. Maar je mag natuurlijk altijd dromen.

Volgens The Wall Street Journal gaat Apple de iPad mini ook voorzien van een gekleurde achterkant. Martin Hajek stelt zich dat als volgt voor: een metallic-achtige achterkant, net zoals bij de vijfde generatie iPod touch. We zijn blij dat Martin niet voor het polycarbonaat van de iPhone 5c heeft gekozen, want dat ziet er op grotere oppervlakken minder mooi uit. Zelf zien we eerder dat Apple gaat kiezen voor de drie kleuren van de iPhone 5s, dus spacegrijs, zilver en goud.

Martin schrijft:

I’ve been rendering the iPad mini 2 for a while now, even before certain Australian ‘leakers’ showed us that it would come in gold. The question that I asked myself is; will Apple follow a similar S / C strategy for the iPad (mini) as it has for the iPhone 5? In any case – nice to see such a colorful iPad mini!

Uit de toeleveringsketen is nog geen bewijs gekomen dat Apple inderdaad kiest voor felle kleurtjes voor de iPad mini. Wel bracht de bekende en doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo naar buiten dat Apple mogelijk naast de iPad mini met A7X ook een goedkopere versie met A6-chip gaat uitbrengen. Om die te onderscheiden zou Apple leuke kleurtjes kunnen gebruiken, al was het alleen maar omdat het er leuk uitziet. De verwachting is dat Apple op 15 oktober nieuwe iPads aankondigt. Een gerucht is dat ze zijn voorzien van een 8-megapixelcamera.

ipad mini s goud

ipad 2 touch iphone

De volledige serie afbeeldingen is te zien bij Martin Hajek zelf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2013, 10:22
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.