Apple TV 7.0

‘Nieuwe Apple TV pas in 2015’

De nieuwe Apple TV met een online tv-dienst bij kabelaars en ondersteuning voor apps en games komt hoogstwaarschijnlijk pas in 2015.

Apple TV 7.0Apple zal pas in 2015 een nieuwe Apple TV uitbrengen. Dit vertellen bronnen binnen Apple aan The Information. De nieuwe Apple TV zou eerst wellicht dit jaar verschijnen, maar dit is volgens de bronnen niet langer haalbaar. De onderhandelingen met grote kabelbedrijven zouden moeizaam verlopen.

De fusie van Amerikaanse kabelbedrijven Comcast en Time Warner zou de onderhandelingen ondertussen alleen maar gecompliceerder maken. Apple zou een akkoord moeten sluiten met de grote kabelaars, omdat de Apple TV een online tv-dienst ondersteunt.

Hoewel de huidige gesprekken weinig effect hebben op de Apple TV in Nederland, zal Apple het nieuwe model waarschijnlijk pas tonen zodra de Amerikaanse bedrijven overstag zijn. Pas dan kan de nieuwe tv-dienst immers als één van de grote nieuwe functies worden gedemonstreerd.

Volgens de kabelaars is Apple juist de oorzaak van de vertraagde Apple TV. Apple zou met het nieuwe model te ambitieus zijn, waardoor de beoogde plannen simpelweg niet dit jaar haalbaar zijn.

Geruchten wijzen inmiddels al een tijd op een nieuwe Apple TV. Naast een online tv-dienst zou de volgende Apple TV ook ondersteuning bieden voor apps en games. Dit zou apps voor bijvoorbeeld Uitzending Gemist en RTL XL mogelijk maken. Nederlandse tv-zenders houden de ontwikkelingen dan ook goed in de gaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2014, 21:22
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.