Apple Beats

Ontslagen bij Beats na Apple-overname (update)

Nu de definitieve overname van Beats in zicht komt, is Apple begonnen met het verplaatsen en ontslaan van personeel.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Apple BeatsDe overname van Beats door Apple is officieel nog niet helemaal rond, maar uit informatie van ingewijden blijkt dat Apple al is begonnen met het verplaatsen en zelfs ontslaan van personeel. Vooral leidinggevende en ondersteunende functies als financiën en human resources zouden al grotendeels zijn ontmanteld. Dit terwijl medewerkers die zich bezighouden met ontwikkeling en creatieve functies een baan bij Apple aangeboden hebben gekregen. Update: Apple heeft de ontslagen bevestigd.

Hoge medewerkers van Apple zouden deze en afgelopen week met groepen medewerkers om tafel hebben gezeten en hen een nieuwe baan bij Apple hebben aangeboden. Hoewel verschillende medewerkers hun intrek zullen nemen in Apple’s kantoren in Cupertino zou Apple ook de kantoorruimte van Beats in Santa Monica willen behouden. Vooral medewerkers die zich bezighouden met de streaming-muziekdienst van Beats zullen daar blijven werken. Tegelijkertijd zou Apple ook zijn begonnen met het overzetten van de technologie van Beats Music naar zijn eigen iTunes-infrastructuur, al lijkt dit een enigszins lastige klus te worden omdat de technologie veel van elkaar verschilt.

beats-joins-appleDe overname van Beats zou voor het einde van dit financiële kwartaal rond moeten zijn. De Europese Commissie gaf eerder deze week al groen licht voor de overname. De verwachting is dat Amerikaanse instanties snel hetzelfde zullen doen. Duidelijk was al dat Beats-oprichter Jimmy Iovine en Dr. Dre bij Apple aan de slag gaan, maar bij andere managementfuncties is dat nog niet geheel duidelijk. Zo heeft CEO Ian Rogers nog niet aangegeven of hij bij Apple aan de slag wil en ook de positie van Chief Creative Officer Trent Reznor is onduidelijk.

Update 31 juli
Apple heeft de ontslagen in een officiële verklaring bevestigd:

We zijn verheugd dat het Beats-team zich bij Apple aansluit en we hebben aan elke Beats-medewerker een baan aangeboden. Vanwege de overlapping in onze ondersteunende diensten gelden sommige aanbiedingen slechts voor een beperkte tijd. We werken hard om zoveel Beats-medewerkers aan een vaste baan binnen Apple te helpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2014, 20:09
Categorie Apple
Onderwerpen apple, beats

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.