‘Nieuwe Apple-televisiedienst niet op WWDC 2015 aanwezig’

We zullen tijdens WWDC 2015 waarschijnlijk niks te horen krijgen over een nieuwe tv-dienst van Apple. De afspraken voor deze nieuwe dienst zijn op het moment nog niet rond. Maar wanneer komt hij dan wel?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV concept afstandsbedieningApple’s nieuwe televisiedienst zal niet tijdens WWDC 2015 worden onthuld. Dit beweren bronnen van Re/code. De introductie van de tv-dienst zal worden uitgesteld, omdat nog niet alle vereiste deals rond zijn. Het lijkt er daarom ook op dat de tv-dienst niet in deze herfst zal starten, zoals wel werd verwacht.


Apple wilde de dienst eerst op WWDC tonen, waarna deze aan het begin van een nieuw televisieseizoen in de herfst van start zou gaan. Licentieafspraken duren echter langer dan gedacht, waardoor Apple hier niet klaar voor is. Er zouden ook nog steeds zorgen zijn over de technologie achter de tv-dienst. Daarnaast wordt er nog druk onderhandeld over de financiële voorwaarden. Volgens eerdere berichten probeert Apple nog om lokale televisiekanalen bij de dienst te betrekken, wat ook tot vertraging kan leiden.

Apple’s nieuwe tv-dienst zal nu pas aan het einde van 2015, of misschien zelfs het begin van 2016 worden gepresenteerd volgens hooggeplaatste bronnen. Of dit effect zal hebben de de introductie van een nieuwe Apple TV met App Store tijdens WWDC is nog onduidelijk.

De tv-dienst van Apple lijkt in de VS te zijn uitgesteld, wat ook indirecte gevolgen kan hebben op een uiteindelijke introductie in Nederland en België. Apple introduceert nieuwe diensten doorgaans eerst in de Verenigde Staten, waarna andere landen op een later moment aan de beurt zijn. Met de Amerikaanse uitstel zijn onze landen daarom nog later aan de beurt.

Hoewel Apple geen televisiedienst zal introduceren tijdens WWDC 2015, gaan we waarschijnlijk wel horen over de nieuwe Beats-muziekdienst. Deze compleet vernieuwde dienst krijgt mogelijk de naam Apple Music en gaat direct concurreren met Spotify. Voor 10 dollar per maand kun je onbeperkt luisteren naar een gigantische muziekbibliotheek. Verwachting is dat Apple Music al in juni start en ook snel wereldwijd beschikbaar is.

De presentatie op WWDC is op maandag 8 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd. Apple zal een livestream aanbieden.

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 juni 2015 om 10:23
Onderwerp
Categorie
Geruchten

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.