Reacties voor: Nieuwe Apple-producten ontstaan rond de keukentafel

Apple ontwerpt veel producten letterlijk aan de keukentafel. Zo zijn ook de iPhone en iPad ontstaan, zo vertelde Chris Stringer, industrieel ontwerper bij Apple. Stringer was getuige in de rechtszaak tussen Apple en Samsung.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Samsung zei dat ze net als veel anderen door anderen zijn geïnspireerd, maar dat Apple op z’n beurt ook werd geïnspireerd door concurrenten.

    Wel grappig, want voor dat de iPhone er was waren er nog geen ECHTE smartphones, et was het allemaal net niet..

    Het zelfde geldt voor tablets, et was allemaal troep, tot de iPad er was, toen kwamen ze een beetje in de buurt.. vind ik dan.

  2. Nou als de ideëen bij Samsung op het toilet of op de design-afdeling ontstaan dan is dat alvast origineel

  3. Ik snap de betekenis van de keukentafel niet zo. Was het produkt door Ikea geïnsprireerd ?

  4. Leuke discussie altijd….. Wie was de eerste met een smartphone? Alhoewel ik een Apple adept geworden ben, ben ik van mening dat Nokia de eerste was met zijn communicator………
    Dus een discussie zonder einde…. Wie was/is de eerste geweest met een “smartphone”. Feit is echter wel dat Samsung en consorten die na de iPhone kwamen en wel heel erg goed naar de iPhone hebben gekeken!…….

  5. Ieder die in 2007 al jaren op een echte “Internet-telefoon” heeft zitten wachten, weet dat Apple gelijk heeft. Er bestond nog niks, voor de iPhone. Ik heb voor 2007 talloze mobieltjes versleten. De telefoon die ik voor de iPhone 3G had was zelfs een Samsung, die inderdaad als smartphone werd geetaleerd. Echter, het was een complete ripoff van een Blackberry. Oh ja, het had een touchscreen, en er stond Windows Mobile 6 op. Maar het bleef gewoon een brak-rot-toestel. En ondertussen zat ik jaloers naar diegenen te kijken die al een US- of DE-iPhone hadden gescoord.

    Ondertussen was er al wel een obscuur Chinees bedrijfje bezig met een iPhone look-alike te produceren. Het enige verschil was dat ie meer geheugen had en .. op Windows Mobile draaide. Maar dat toestel bleef, ondanks alle beloftes, alleen voor de Chinese markt beschikbaar. Blijkbaar zag men de bui wel hangen en was bang voor evt rechtzaken met Apple.

    Dat Samsung nu beweert al jaaaren voor de iPhone een iPhone look-alike te hebben is pure bluf. Ieder die in die jaren driftig op zoek was naar iets op de iPhone leek, kwam bedrogen thuis. Er was niks op de markt of in een vroeg stadium van ontwikkeling. Op dat ene Chinese bedrijfje na. Wellicht begon Samsung na te denken en had men schetjes liggen toen Apple begon met het bestellen van onderdelen bij Samsung. Dat gaf ze wellicht wat inside-knowledge. Maar om te beweren dat ze al iets hadden is domweg … onzin!

  6. 2,5 miljard…..
    De halve wereld staat heeft een of andere ramp onder de lede.
    En de heren bakkelijen over wie het eerst was met zn speelgoed.
    Ik ben het gezeur hierover van hun meer dan zat.
    En jahaah ik ben echte apple fan
    Imac-macbook(pro)-ipad-appletv-iphones.

  7. @Gonny van der Zwaag:

    Ik hoop dat ie het sarcastisch bedoeld…

  8. M’n oude ijzervreter, mijn onverwoestbare Nokia E90 was toch echt een smartphone. En nog steeds!

    Mijn Sony 900i idem. Ook mijn Nokia 9300 en 9300i.

    Er waren dus echt wel smartphones voor de iPhone ook al zagen ze er heel anders uit.

    Overigens is m.i. het toetsenbord van de E90 nooit overtroffen.

    Jammer dat Nokia zo op de achtergrond geraakt lijkt.
    Ben benieuwd of ze nog ooit terugkomen in het spel.

  9. @Rdg: Je neemt het te letterlijk, denk ik. Die keukentafel geeft de informele setting aan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.