Nieuwe Apple-producten ontstaan rond de keukentafel

Apple ontwerpt veel producten letterlijk aan de keukentafel. Zo zijn ook de iPhone en iPad ontstaan, zo vertelde Chris Stringer, industrieel ontwerper bij Apple. Stringer was getuige in de rechtszaak tussen Apple en Samsung.

keukentafelIn de rechtszaak tussen Apple en Samsung was vannacht Chris Stringer aan bod, industrieel designer bij Apple. Hij vertelde dat Apple een team van 15-16 mensen heeft dat alle producten bedenkt, beoordeelt en afschiet. Ze komen bijeen rond een keukentafel om alle producten te bespreken die in ontwikkeling zijn, met schetsboeken op schoot. De schetsen worden omgezet in een CAD-programma en vervolgens in fysieke modellen. Het is een nogal arbeidsintensief proces: voor een knopje kunnen wel 50 ontwerpen worden gemaakt. “Onze rol is om producten te bedenken die nog niet bestaan en ze tot leven te brengen”, zei Stringer in de rechtszaal.

Stringer rapporteert aan hoofd design Jonathan Ive en is betrokken geweest bij elk Apple-product sinds 1995. Het proces leidde tot producten als de iPhone en iPad, waarbij Apple vooral bij de iPhone probeerde om een wow-effect bij mensen te veroorzaken. Ze moesten wel, want Apple was een nieuwkomer op de markt. Stringer’s verhaal is één van de onderdelen in de rechtszaak, waarbij getuigen worden opgeroepen. Na Stringer was Apple’s Senior VP Phil Schiller aan de beurt. Apple eist 2,5 miljard dollar schadevergoeding van Samsung. Bij de opening van de rechtszitting maakte Apple duidelijk dat ze vinden dat Samsung de iPhone en iPad heeft gekopieerd en meerdere patenten heeft overtreden. Samsung zei dat ze net als veel anderen door anderen zijn geïnspireerd, maar dat Apple op z’n beurt ook werd geïnspireerd door concurrenten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2012, 7:33
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.