Nitrous maakt Chrome-browser op iPhone driemaal sneller (jailbreak)

Nitrous is een tweak waarmee je de Nitro JavaScript-engine ook beschikbaar krijgt in andere iPhone-browsers zoals Chrome. Apps als Twitter en Facebook profiteren er ook van.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

chrome for iphoneNitrous is een nieuwe jailbreaktweak van Joe Jordan, die je de Nitro JavaScript-engine ook voor andere alternatieve iPhone-browsers toegankelijk maakt. De grootste groep gebruikers die hierop zullen zitten te wachten, zijn mensen die op de Chrome-browser zijn overgestapt. Maar de tweak komt in veel meer gevallen van pas: het kan ook de ingebouwde browser in apps als Twitter en Facebook versnellen. Plus de tientallen andere webbrowsers voor de iPhone, die van Apple niet de Nitro JavaScript-engine mogen gebruiken. Die engine zorgt voor een flinke versnelling, maar Apple gebruikt het alleen in eigen apps zoals de Safari-browser en iBooks.

Op de Mac wordt de Nitro JavaScript-engine ook gebruikt, waarbij het profiteert van meerdere processorkernen. Installeer je Nitrous, dan kun je via de Instellingen-app op de iPhone aangeven dat je Nitro wil gebruiken. Alle browsers die je hebt geïnstalleerd staan vermeld, maar ook andere apps die de WebKit-browser gebruiken staan ertussen, zoals de eerder genoemde Facebook-app. Het verschil is ongeveer een factor 3, zo blijkt uit benchmarktests die zijn uitgevoerd. Chrome haalt in V8 Benchmark Suite bijvoorbeeld een score van 96 zonder Nitrous en 347 met Nitrous. Het presteert daarmee nog nét iets minder dan Safari zelf (360) maar het verschil is duidelijk merkbaar.

nitrous tweak

Nitrous is voor $0,99 te vinden in de Big Boss-repo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2013, 16:17
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, javascript, nitro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.