p0sixninja verlaat noodgedwongen Chronic Dev Team (jailbreak)

Joshua Hill alias p0sixninja heeft bekend gemaakt het Chronic Dev Team te hebben verlaten. Het vertrek van p0sixninja uit het Chronic Dev Team is ogenschijnlijk het gevolg van het per ongeluk vrijgeven van een exploit in iBoot aan Apple, waardoor de eerstvolgende jailbreak in gevaar zou kunnen komen.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

p0sixninja verlaat het Chronic Dev TeamJoshua Hill alias p0sixninja heeft bekendgemaakt het Chronic Dev Team te hebben verlaten. Het team is onder andere bekend van de jailbreaktools GreenPois0n en Absinthe. Het vertrek van p0sixninja uit het Chronic Dev Team is ogenschijnlijk het gevolg van het per ongeluk vrijgeven van een exploit in iBoot aan Apple, waardoor de jailbreak van iOS 6 in gevaar zou kunnen komen.

Het plotselinge vertrek van p0sixninja uit het Chronic Dev Team volgt direct na een poging van de hacker om een iPhone 4 te verkopen na afloop van Black Hat in Las Vegas om naar huis terug te kunnen keren. De desbetreffende iPhone 4 bevatte op dat moment een exploit voor iBoot die nog niet bij Apple bekend was (0-day) en die zou kunnen dienen voor een volgende jailbreak van iOS 6, mogelijk zelfs voor de 3e generatie Apple TV en iPhone 5. Een iBoot exploit grijpt in op een zeer vroeg niveau van de chain of trust van Apple, maar kan (in tegenstelling tot de bootrom) door Apple met een softwareupdate onschadelijk worden gemaakt.

Helaas voor p0sixninja was één van de eerste personen die direct reageerden James Magahern (@buzzert), een programmeur waarvan (alleen) uit zijn LinkedIN-profiel blijkt dat hij recent als stagiair bij Apple in dienst is geweest als iOS Apps & Frameworks engineer. Uit de Google cache van het LinkedIN profiel blijkt overigens dat James Magahern de positie ook na afloop van de stage tot 30 juli 2012 vermeldde als “Currently holds this position“. Het is niet bekend of p0sixninja inderdaad de iPhone heeft verkocht aan James Magahern, mede doordat de gebruikers elkaar sinds kort volgen en dus direct messages over en weer kunnen sturen, maar het plotseling vertrek van p0sixninja uit het Chronic Dev Team en de recente wijziging van het LinkedIN profiel van James Magahern doen dat wel vermoeden.

James Magahern LinkedIN profiel in Google cache

De historie van p0sixninja in de jailbreakscene is voor deze mogelijke flater ook niet altijd even gelukkig geweest, zo werkte hij lang aan de SHAtter bootrom-exploit die door een derde werd gelekt en werd de hacker herhaaldelijk afgetroefd door George Hotz (geohot) bij het uitbrengen van een jailbreaktool. Toch dankt de jailbreakscene diverse nuttige jailbreaktools en exploits aan p0sixninja. In oktober van 2010 publiceerde iPhoneclub een exclusief interview met p0sixninja en iOPK van het Chronic Dev Team.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2012, 8:12
Categorieën Geruchten, iDevices, Jailbreak
Onderwerpen chronic dev team, exploit, ios 6, jailbreak, p0sixninja

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.