Nieuw Microsoft-patent lijkt sprekend op iPhone

Een nieuw patent van Microsoft bevat een aantal elementen die lijken op Visual Voicemail en bladeren als Cover Flow.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Patent iPhoneEen patentaanvraag van Microsoft die deze week werd gepubliceerd toont een mobiele telefoon-interface die verrassend veel op de iPhone lijkt. Het patent is in juli 2007 ingediend en heet Extensible filtered lists for mobile device user interface. Het bespreekt hoe mobiele telefoons steeds voller raken met functionaliteit, waardoor ze lastiger te gebruiken zijn.

Een probleem daarbij is de beperkte gebruikersinterface op mobiele telefoons. Op een aantal afbeeldingen in het patent is een interface te zien, die toch wel erg veel op Cover Flow lijkt. Ook zijn er afbeeldingen die aan Visual Voicemail doen denken. Het patent zou kunnen worden gebruikt in een toekomstige versie van Windows Mobile of in de Zune Phone.

Patent VoicemailHet patent bespreekt een verbeterde gebruikersinterface voor mobiele apparaten zoals smartphones, pda’s en dergelijke. Bepaalde gegevens worden via meerdere software-applicaties toegankelijk via een groep of lijst van items. Elke groep of lijst kan uit meerdere items bestaan, die toegang geven tot gegevens of taken van meerdere applicaties.

Patent MicrosoftEen applicatie die te maken heeft met bezigheden van een dag kan afspraken uit de agenda, ontvangen e-mailberichten uit de e-mailapplicatie en een weersverwachting van een weerdienst bevatten. Eigenlijk niet zoveel anders dan het Today-scherm op Windows Mobile, zou je zeggen. Je kunt ook een lijst met shortcuts maken – als je een item in de shortcut-lijst selecteert ga je terug naar een horizontale lijst. Andersom wordt de hoofdlijst bijgewerkt zodat het geselecteerde item in de shortcut-lijst gemarkeerd wordt in de hoofdlijst. Jaja, misschien dat het in de praktijk wel simpel is, maar het klinkt in ieder geval niet simpel.

Het patent van Microsoft is te vinden bij het US Patent & Trademark Office.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2012, 15:07
Categorie Apple
Onderwerpen microsoft, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.