Man gearresteerd na filmkijken op iPhone in vliegtuig

Vliegmaatschappij ATA liet een passagier arresteren die in Airplane Mode naar een film had zitten kijken. Een steward beschouwde het als bellen in een vliegtuig.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ATA AirlinesWe waren afgelopen week nog van plan voor onze volgende VS-reis een vlucht van ATA te boeken, omdat die zo leuk aansloot op een vlucht van Southwest, waar het altijd feest is. Maar een vriend raadde het af en da’s achteraf maar goed ook, want ATA blijkt niet zo iPhone-vriendelijk te zijn. Dat blijkt wel uit het verhaal van een man die met zijn iPhone in ‘Airplane Mode’ probeerde een filmpje te kijken en daarbij werd lastiggevallen door een steward. Die beweerde dat de vliegregels van de FAA werden overtreden.

De iPhone-bezitter met de naam Casey vloog met ATA naar Hawaii. Aanvankelijk luisterde hij wat naar muziek via de iPod-functie, maar toen hij later naar een film wilde kijken kwam een steward in actie. Gebruik van mobiele telefoons was niet toegestaan, ook al stond de iPhone in ‘Airplane mode’. Na wat verhitte discussies overhandigde de steward de passagier een briefje waarop stond dat hij de regels had overtreden: ‘Talking on cell phone’ was aangevinkt.

Na de landing werd de iPhone-bezitter gearresteerd, maar werd na uitleg weer vrijgelaten. Later diezelfde week vloog hij met Southwest Airlines, waar hij wel boven 10.000 voet gewoon van muziek en films kon genieten.

En wie nog benieuwd is welke film deze man dan precies zat te kijken: I Know What You Did Last Summer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2012, 15:07
Categorie Achtergrond
Onderwerp vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.