Reacties voor: Nieuw in iOS 6: bij slechte Wi-Fi-verbinding uitwijken naar mobiel netwerk (3G)

In iOS 6 beta 4 vind je de mogelijkheid om 3G te gebruiken bij sommige toepassingen. Dit komt van past op momenten dat het Wi-Fi-netwerk traag is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. mooie functie!
    Ik hoop dat je ook kan instellen dat de iphone bij slecht wifi bereik automatisch een wifi punt pakt met beter bereik. (betrouwbaar netwerk natuurlijk)
    De router beneden red het namelijk niet naar m’n kamer en in mn kamer hebk weer een andere router. nu heb ik alleen telkens als ik van beneden naar boven loop (of andersom) dat de iphone wel verbonden blijft met het netwerk van beneden maar datk dan geen internet heb in mn kamer. ik moet het nu dus handmatig uitschakelen.

  2. @Nigel: Tip: geef beide routere dezelfde naam en wepkey. Ik heb 2 Airport Extreme Base Stations en heb ze beide dezelfde naam en wepkey gegeven. Al mijn apparatuur pakt degene met het beste bereik steeds automatisch. Altijd overal in huis steeds vol Wifi 😀

  3. @ASN: Klopt heb ik hier ook. Prima oplossing, hij schakelt automatisch over naar het station met het beste bereik

  4. Komt er ook een nieuwe iPod in oktober?

  5. Volgens mij staan die twee functies los van elkaar. Die onderste (Gebruik mobiele data voor:) was namelijk al een tijdje beschikbaar. En die optie verdwijnt ook niet als je ; Wi-Fi- en mobiel netwerk’ uitzet.

  6. Doet mijn iphone ook al? Met ios 5.1 :/

  7. Origineel geplaatst door RoelJewel
    Volgens mij staan die twee functies los van elkaar. Die onderste (Gebruik mobiele data voor:) was namelijk al een tijdje beschikbaar. En die optie verdwijnt ook niet als je ; Wi-Fi- en mobiel netwerk’ uitzet.

    Ik denk hetzelfde als Roel. Het schuifje “Wi-Fi- en mobiel netwerk” heeft niks te maken met de schuifjes daaronder.

  8. Dat schuifje is wel een handig ding, maar je kunt niet pèr app aangeven of er uitgeweken mag worden naar 3G.

    De schuifjes eronder hebben m.i. niets met uitwijken te maken; daarmee kun je alleen instellen of er wel/niet gesynchroniseerd mag worden over 3G als er helemaal geen wifi is.

  9. @Gonny van der Zwaag: Veel apps hebben dit zelf in hun instellingen. zie er ook niet het nut van als je het per ongeluk aan hebt staan en bv navion of tomtom update loopt je bundel snel leeg.

  10. Ik denk dat het niet zozeer om een ‘slechte’ wifi verbinding gaat, als in slecht bereik, maar eerder een wifi verbinding die problemen geeft omdat er bijvoorbeeld poorten dicht staan of andere firewall policies van kracht zijn. Daat kon de iPhone inderdaad niet eerder een oplossing voor bieden (anders dan handmatig de wifi uit te schakelen).

  11. Voor FaceTime zie ik geen aparte schakelaar. En via 3G FaceTime werkt bij ook niet

  12. Voor FaceTime zie ik geen aparte schakelaar. En via 3G FaceTime werkt bij ook niet.

  13. Betekent dat FaceTime via 3G netwerk @iOS 6?

  14. Handig! Vaak is het zo hier, dat als ik wifi heb maar de router geen verbinding heeft, je iphone verbonden blijft omdat hij de wifi nog wel kan vinden. Dat er geen internet doorheen komt maakt m nu niet uit.. Dat gaat dus veranderen, ben ik erg blij mee

  15. Origineel geplaatst door ASN
    @Nigel: Tip: geef beide routere dezelfde naam en wepkey.

    Ja wep, lekker veilig.

  16. Wpa2 werkt ook gewoon

  17. Als je dan toch WEP gebruikt, maak dan een WDS netwerk en verleng het met net zoveel WDS punten als je zelf wilt. Kan je de hele straat van Wifi voorzien…

  18. @ASN: is dit ook zo in te stellen met een Airport Extreme en een Airport Express???

  19. @lucien1966: Ja, ik doe dit thuis met 2 Airport Express en WPA2.

  20. @Bobje: Ja, als je het zo bekijkt zat het ook al in iOS 1.0. Het gaat om de mogelijkheid om per toepassing aan te geven dat er van 3G gebruik moet worden gemaakt. Dat zit ECHT NIET in iOS 5.1. Screenshots please! 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.