Nieuw in iOS 6: bij slechte Wi-Fi-verbinding uitwijken naar mobiel netwerk (3G)

In iOS 6 beta 4 vind je de mogelijkheid om 3G te gebruiken bij sommige toepassingen. Dit komt van past op momenten dat het Wi-Fi-netwerk traag is.

wifi of mobiel netwerkDe iPhone heeft een voorkeur voor Wi-Fi-netwerken. Start je een app op die verbinding moet maken met internet, dan wordt eerst gekeken of er gebruik kan worden gemaakt van Wi-Fi. Is er geen Wi-Fi beschikbaar, dan haalt de app z’n data binnen via het 3G-netwerk. In iOS 6 is daarvoor een nieuwe functie toegevoegd, die te vinden is in iOS 6 beta 4. Het gaat om de schakelaar ‘Wi-Fi- en mobiel netwerk’, in het Engels ‘Wi-Fi Plus Cellular’. Schakel je dit in, dan zullen apps die moeite hebben om data binnen te halen via Wi-Fi automatisch kiezen voor het mobiele netwerk. Je kunt zelfs nauwkeurig aangeven in welke gevallen je gebruik wilt maken van het mobiele netwerk. Er zijn aparte schakelaars voor iCloud-documenten, iTunes, Passbook-updates en de Leeslijst. Ook voor FaceTime is er een aparte schakelaar.

Je schakelt het in door in de Instellingen-app te gaan naar: Algemeen > Mobiel Netwerk. Onderaan het scherm vind je de hoofdschakelaar en de schakelaars per toepassing. In een eerdere betaversie van iOS 6 (beta 2) was al een soortgelijke functie te vinden, maar nu lijkt het definitief te zijn toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2012, 20:07
Categorie iOS
Onderwerp wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.