Hammacher Schlemmer-doos laat je foto’s digitaliseren op de iPhone

Het Amerikaanse postorderbedrijf Hammacher Schlemmer heeft een speciaal iPhone-accessoire geïntroduceerd, waarmee je foto's en negatieven op de iPhone kunt digitaliseren.

Hammacher SchlemmerHet Amerikaanse Hammacher Schlemmer probeert het analoge fotografen een stuk makkelijker te maken om hun werken op de iPhone te zetten. De zichzelf beschrijvende ‘One Step Photograph And Slide To iPhone Converter’ maakt het mogelijk om foto’s en ontwikkelde negatieven te digitaliseren, zonder dat hier een computer tussen moet komen. Dit doet het apparaat door je iPhone-camera als scanner te gebruiken, terwijl je foto in een goed belichte doos goed wordt neergelegd.

In de converter vind je verschillende trays. De fototray zou foto’s van 3 bij 5 of 4 bij 6 kunnen vasthouden, terwijl je met een tweede tray ontwikkelde negatieven kunt bevestigen. De LED-lampen in de doos zouden de foto goed moeten belichten, zonder dat er lichtvlekken op worden geprojecteerd. Vervolgens hoef je alleen een foto op je iPhone te maken om het beeld goed vast te leggen. Een speciale app zou de grootte en kleur van de foto’s moeten aanpassen.

Het iPhone-accessoire Pics2go biedt sinds dit voorjaar een soortgelijke oplossing. In mei dook op Kickstarter nog de goedkopere Scanbox op, een doos die je zelf in elkaar kunt zetten om met je iPhone te scannen.

Je kunt de fotoconverter van Hammacher Schlemmer bestellen voor $59,95. Voor verzending ben je wel flink wat kwijt: de site rekent voor een pakketje richting Nederland $75,95. Of het accessoire ooit in Nederlandse winkels verkocht zal worden moet nog blijken: Hammacher Schlemmer is een Amerikaans postorderbedrijf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2012, 21:30
Categorie Accessoires
Onderwerp skyscanner

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.