Reacties voor: Nieuw: de iPhoneclub-podcast

Vanaf dit weekend gaan we beginnen met de iPhoneclub-podcast. Deze eerste aflevering is nog een experiment, om te bepalen welke vorm we gaan kiezen en is door een aantal technische zaken waar we tegenaan liepen op een aantal punten al door de realiteit ingehaald. Hoe dan ook, vanaf nu elke twee weken: de iPhoneclub Podcast!
Lees het complete artikel → Nieuw: de iPhoneclub-podcast
Karim - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Super! goed gedaan!

  2. Hele leuke podcast. Maar ik ben toch een voorstander van een talkcast omdat je daar met de iphoneclub lezers kan praten over verschillende onderwerpen en eventueel vragen beantwoorden over besproken onderwerpen. Een vodcast is ook leuk denk ik want daarin kan je dingen laten zien zoals nu het aanstaande, en iedereen wacht er al een hele dag op, pwnage. Maar ook apps kunnen daarin gedemonstreerd worden. Maar deze was ook heel leuk en leuk ook de begeleidende plaatjes erbij. Enne die bloopers aan het einde zou ik erin houden 😉

  3. Jaa dit is goed! Elke dag zeg ik met de nieuwste nieuwtjes!

  4. Erg leuk dame en heren! Eerste nl podcast over iphone/touch specifieke zaken. Jullie staan in mijn itunes erbij! Een video versie zou toch leuk zijn ivm het laten zien van nieuwe software
    e.d. Ik denk dat het soort onderwerpen zich hier uitstekend voor leent!
    Ga zo door, loving it

  5. Ja, alleszins echt heel tof. Ik ben alleszins écht voorstander van video-podcast, indien mogelijk. Ook is iTunes een primaire vereiste om succes te ondervinden met een podcast. Nuja, daar zijn jullie mee bezig, dus voorlopig kan ik niets anders zeggen dan dat ik heel tevreden ben met een initiatief als dit, en dat dit een heel vullende verrijking is en zal zijn voor deze website.

  6. Zeer mooi begin van een podcast! Inderdaad zijn de bloopers wel een fijne toevoeging op het einde, laten staan dus 🙂

    Verder heb ik nog enkele technische opmerkingen: met een stereohoofdtelefoon op me hoofd (doh) merk ik dat de stemmen van veel verschillende kanten komen. Het is misschien een tip om in de toekomst verschillende microfoontjes te gebruiken. Inderdaad, in veel gevallen heeft men niet zomaar extra microfoons of een mengpaneel, maar je kan zoiets wel oplossen door iedereen appart zijn laptop de stem te laten opnemen en achteraf samen te voegen. Verder vind ik de “wij zijn…naam x naam y” een beetje raar..

    In ieder geval, veel succes met de podcast, er zijn zeer goede ideeën en jullie zijn goed op weg!

  7. Heel leuke podcast..zeker niet slecht voor de eerste keer. Ik ben het met Michael eens om ( in de toekomst ) een talkcast d.m.v Skype conference call te doen.

    Tot over 2 weken 🙂

  8. Toppie! erg leuk gedaan!
    Keep up the good work 😀
    Iphoneclub is de Bom 😀

  9. Leuk de eerste reacties te lezen! De tips zullen we zeker meenemen de komende tijd! Bedankt!

  10. Jaa, tuurlijk hartstikke leuk initiatief dit en een vodcast lijkt me natuurlijk nog veel leuker!

  11. leuke podcast !
    ik vind wel als jullie lachen begint het geluid te ploppen , rare geluidjes te maken …
    jullie zouden er ook rubrieken in kunnen zetten en wat meer achtergrondmuziek!

    maar voor de rest … D O E Z O D O O R !_

  12. leuk!!
    good work
    ga zo door

  13. Beste iPhoneclub crew,

    Het opzetten van een podcast is inderdaad een flinke klus. Dit weet ik uit ervaring omdat ik zelf een Dance Department achtige enhanced podcast host en maak. Misschien kan ik met mijn kennis jullie helpen de boel goed geregeld te krijgen.
    Ik ga er van uit dat jullie de audio- (en later eventueel video-) fragmenten hosten vanaf de eigen server, toch? Maar de feed laten jullie maken door de online service feedburner. Ikzelf raad aan om de feed zelf te onderhouden en hosten, ipv een dergelijke service te gebruiken. Je hebt dan de volledige controle over de feed. Het is vrij gemakkelijk en op deze website geeft Apple veel uitleg bij het maken van de feed:
    http://www.apple.com/itunes/store/podcaststechspecs.html
    De feed kan je vervolgens nog eventueel valideren via:
    http://www.feedvalidator.org/

    Ik weet niet of jullie de mogelijkheid hebben om statistieken op te maken over het aantal downloads enzo, maar daar bestaan enkele interessante services voor. Normale services kijken alleen naar webpaginagebruik en daardoor komen statistieken over het downloaden van bestanden helemaal niet aan bod. En juist dát is heel interessant bij een podcast. Ikzelf gebruik de gratis service van Radiotail: Riple. zie:
    http://radiotail.com/
    De makers van de service hebben alleen echt al heel lang niets meer van zich laten horen, dus er is een risico dat het doodbloed ofzoiets.
    Een andere goede service is volgens mij Podtrac, maar hier heb ik zelf geen ervaring mee.

    Wanneer jullie vragen of hulp nodig hebben kunnen jullie wel even contacten via de mail. Dan kan ik extra uitleg of sampletjes geven.

    Ik hoor het wel, veel succes!

    Groeten Koen

    [Edit iPhoneclub] Koen, sorry, maar je bericht was niet goed geplaatst. Bij deze hopelijk goedgemaakt.[/edit]

  14. hoorde ik daar niet toevallig een windows vista die opstartte?:D

  15. Leuke podcast maar ik zou de lay-out hetzelfde doen als bij OneMoreThing.

  16. Leuk idee maar het is nog een beetje veel ge-‘uuhhh’… en ge-‘aahhh’. Luister even een beetje naar de andere podcasts en vooral naar de populaire van OMT. Houd het een beetje interactie ipv heb jij je iPhone ook gejailbreaked en ho ik heb er geen meer.
    Verder merkte ik dat ‘t met 1 mic is opgenomen aangezien de ene rechts van me zat te praten voor me gevoel en de andere links e.d. Zorg dat iedereen een eigen microfoon heeft dit zorgt voor een groter luister genot. Kijk een beetje af bij OMT want ik denk dat jullie daar nog wel wat van kunnen opsteken en de heren daar wellicht jullie nog wat tips kunnen geven.

  17. Wat het geluid betreft: ik heb daarvoor de Edirol R-09 24-bits recorder gebruikt, die ik (Gonny) ook al een tijdlang gebruik voor ICT Roddels. Die recorder heeft twee microfoons waardoor je in stereo kunt opnemen. Dat zou een voordeel moeten zijn, omdat je de stemmen dan van twee kanten hoort, maar het is misschien beter om dat ruimtelijke effect maar achterwege te laten.

  18. Toppie podcast! Gefeliciteerd! We kunnen nooit genoeg podcasts hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.