iPhone Dev Team presenteert: Pwnage (Final) (Update)

iPhone Dev Team heeft vandaag haar langverwachte Pwnage Tool vrijgegeven. Met Pwnage is het mogelijk om totale controle over de bootloader en baseband van de iPhone te krijgen en eigen firmwareversies te maken.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Pwned!Na vele teasers onthult het iPhone Dev Team eindelijk de unlocktool waarop iedereen zo lang op heeft zitten wachten: Pwnage Tool. Tijdens een informele hackersbijeenkomst in Rusland, waar honderden iPhone-enthousiastelingen bij elkaar waren gekomen, is Pnwage officieel gepresenteerd. Met Pwnage is het mogelijk om een volledig naar eigen wens aangepaste firmware op je iPhone te zetten, die uiteraard al gejailbreakt, geactiveerd en unlocked is. Meest interessant aan Pwnage is echter de optie BootNeuter, waarbij je zelf kunt kiezen of je bootloader 3.9 of 4.6 wilt draaien.


Pwnage staat toe dat alle huidige iPhone-firmwareversies worden “gepwned”[1]. Met Pwnage wordt de bootloader op een vooralsnog niet vrijgegeven manier gepatched zodat niet-gesigneerde code kan worden gedraaid [2]. Daarnaast zorgt Pwnage ervoor dat bestaande controles van Apple op niet-gesigneerde code worden omzeild.

Verder is het, zoals gezegd in de inleiding, mogelijk om je eigen aangepaste firmware te “bakken”. Je kunt deze daarna vanuit iTunes eenvoudig restoren naar je Pwned-iPhone. In deze custom firmware kun je dan eenvoudig een complete jailbreak-, activatie- en unlockoplossing opnemen, en/of voor aangepaste logo’s of extra software kiezen, zodat deze na een restore meteen op je iPhone staan. Dit feature zal in de nabije toekomst waarschijnlijk nog verder worden uitgebreid.

Het mooie van Pwnage is vooral dat er maar enkele klikken op een paar knoppen voor nodig zijn en dat je geen kennis van ingewikkelde unix-commando’s nodig hebt. Pwnage is voorlopig alleen beschikbaar voor Mac OS X (10.4+) en iPhones. Versies voor Windows en de iPod touch worden later verwacht, maar een exacte releasedatum is niet bekendgemaakt. Pwnage is vanaf 30-3-2008 (vandaag) te downloaden op de website van het iPhone Dev Team (nog niet beschikbaar ten tijde van schrijven).

Pwnage Tool 1   Pwnage Tool 2   Pwnage Tool 3
Pwnage Tool 4   Pwnage Tool 5   Pwnage Tool 6
Pwnage Tool 7   Pwnage Tool 8   Pwnage Tool 9

Interessant is uiteraard ook dat het met Pwnage mogelijk wordt om zogenaamde developer-firmwareversies te installeren, zoals de recent vrijgegeven iPhone SDK-firmware 2.0. Het iPhone Dev Team zegt hier zelf over:

If the user has access to developer versions of the iPhone software (such as 1.2 or 2.0) provisions have been made to support this software and allow it to be used on any device. This will be useful for legitimate SDK trialists to install their software on more than one device, this should not be used unless you are an official member of the SDK programme.

Meer informatie: Pwnage Release – iPhone Dev Team

Het iPhone Dev Team heeft ook onderstaande video vrijgegeven waar alle features van Pwnage aan bod komen en waar je Pwnage aan het werk kunt zien. Geniet ook even mee van de guitige knipoog naar Apple aan het eind van de video.

Update: Zie ons vervolgartikel omtrent de vertraging van Pwnage Tool.

[1] Pwnd is zogenaamde leetspeak voor “owned” of vrij vertaald “Nou heb ik je”. Het is een uitspraak die oorspronkelijk uit de gamerswereld komt en veelvuldig wordt gebruikt als je een vijand om zeep hebt geholpen.

[2] Het signen van code wordt gedaan om aan te tonen dat de code bepaalde kwaliteitscontroles heeft ondergaan en laat tevens zien wie de “eigenaar” van de code is. Voor de signing wordt gebruik gemaakt van een digitale handtekening aan de hand waarvan het besturingssysteem kan zien of de code nog origineel is (niet mee gerommeld is) en/of de code wel afkomstig is van de originele maker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

54 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.