Catan World Explorers website

Catan: World Explorers is de nieuwste game van Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic

Niantic is betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe augmented reality-game. Dit keer gaat het om Catan: World Explorers.

Catan: World Explorers

De maker van Pokémon Go en Harry Potter: Wizards Unite komt met een nieuwe game. In Catan: World Explorers verandert de wereld om je heen in een speelbord. Het wordt een virtuele versie van het bekende spel Kolonisten van Catan. Hoewel we nog niet precies weten hoe de vork in de steel zit, kunnen we uit de nieuwe website enkele verwachtingen schetsen van wat de game zal brengen. Ten eerste zal de interface van de app erg lijken op die van Pokémon Go en Harry Potter: Wizards Unite. In de game kun je, net als in Kolonisten van Catan, allerlei materialen verzamelen. Dat is onder andere hout, wol en graan. Deze materialen kun je vervolgens ruilen met anderen.


Je kunt onder andere wegen bouwen en nederzettingen bemachtigen om de machtigste speler in de buurt te worden. Werk je liever in teams, dan kun je ook gezamenlijk de macht pakken. Het is maar net hoe jij aan de top wil komen. Voor het bouwen van constructies krijg je zogenaamde Victory Points. Wat je daarmee kunt is helaas nog onduidelijk. Dit en meer zal dus plaatsvinden bij jou op straat door gebruik van augmented reality.

Catan World Explorers website

Op de website van Catan: World Explorers staat geen directe verwijzing naar Niantic. Onderaan de pagina wordt verwezen naar “CATAN GmbH,” de Duitse uitgever van het spel. Hoe weten we dan toch dat dit bedrijf eraan werkt? Dat blijkt uit ondermeer de algemene voorwaarden, zo ontdekte een redditor. Wanneer je deze opent word je doorgestuurd naar een pagina van Niantic. Ook in de broncode staan enkele verwijzingen naar Niantic.

Pokémon Go werd ontwikkeld door Niantic met toezicht van The Pokémon Company. Bij de opvolger, Harry Potter: Wizards Unite, lag dat iets anders. Niantic zorgde voor het zogeheten Real World Platform, en Warner Brothers maakte vervolgens de daadwerkelijke game. Dit zullen we waarschijnlijk ook tegenkomen bij Catan: World Explorers. Tegenover TechCrunch bevestigt Niantic dat de game op hun platform zal draaien, maar kon er verder niets over zeggen.

Wil je je aanmelden om als eerste op de hoogte te zijn? Check dan de website van Catan: World Explorers. Wij houden je natuurlijk ook op de hoogte.

Bekijk ook

Augmented reality: wat is het? Verschil met virtual reality en meer

Wat is augmented reality en wat is het verschil met virtual reality? In deze gids lees je alles over augmented reality toepassingen, Apple's plannen en de toekomst van AR en VR.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.