Reacties voor: NEXT Keyboard stopt: ‘Geen droog brood te verdienen met toetsenbord-apps’

De makers van het NEXT-toetsenbord stoppen ermee. Toetsenborden leveren weinig inkomsten op en de concurrentie van Apple, Google en Microsoft maakt het een oninteressante markt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 3 reacties

  1. Geld helaas niet alleen voor keyboard apps. Apple (en andere grote bedrijven zoals Google) heeft de neiging ontwikkelaars mooie apps te laten bedenken om dan vervolgens (bij succes) ofwèl het bedrijf achter de trchnologie/functionalitrit over te nemen of in een minder fraai scenario de boel gewoon schaamteloos te jatten. Scheelt een hele boel ontwikkelkosten en de meestal wat kleinere bedrijven die op deze manier langs aan de kant worden gezet beginnen toch niet veel tegen de techreuzen.

  2. Sorry, maar geen medelijden met ze. Ik steunde hun Kickstarter project en na maanden van uitstel kwamen ze met een slecht uitgewerkt toetsenbord, niet met de functies die ze beloofden en later niet met de benodigde updates. Intussen wel aardig wat geld binnen gehaald. Nu ze te weinig verkopen en updates geven aan het toetsenbord, klagen ze dat we te weinig verdienen. Ze zijn in mijn ogen niet innovatief genoeg of hoopten ook op een overname.

    Ben al een tijd geleden overgestapt op Touchpal. Niet dat die recent een update heeft gekregen, maar heeft alles wat ik zoek in een keyboard en werkt nog steeds naar behoren. Groot voordeel nog steeds is de ‘5e’ nummer rij, aparte komma toets en dat ik makkelijk kan schakelen tussen Nederlands en Engels. Zelfs met IOS 10 prefereer ik het boven de standaard toetsenbord.

  3. Tja, was ook te verwachten toch? Je zit ook wel HEEL ERG in het vaarwater van de reguliere functionaliteit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.