New York viert nieuwjaar met officiële app en Hue-lampen

New York viert Nieuwjaar met Philips Hue-lampen en een officiële Times Square-app.

Philips ball times squareNieuwjaar in New York vieren heeft voor veel mensen iets magisch. Het is bitter koud en je moet uren wachten, om uiteindelijk de legendarische bal te zien vallen, maar dat hebben de 1 miljoen aanwezigen er wel voor over. Dit jaar heeft de nieuwjaarsviering op Times Square een bijzonder tintje: onze nationale lampenfabrikant Philips zorgt voor de verlichting en gaat met Philips Hue-lampen zorgen voor een kleurrijk spektakel. Als de Nieuwjaarsbal op Times Square neerdaalt zullen de cijfers ‘1’ en ‘4’ voortdurend veranderen van kleur, dankzij 207 Hue-lampen. Wie niet zelf aanwezig kan zijn, kijkt gewoon mee via de officiële Times Square-app, die al langer bestond, maar voor komend jaar is bijgewerkt.


nieuwjaar-philips-lampenEen wereldwijd tv-publiek van miljarden mensen zal de kleurige nieuwjaarsversiering te zien krijgen. Op de foto hiernaast kun je zien hoe de cijfers eruit zullen zien. Fanatieke lezers hebben misschien al even nageteld of het inderdaad 207 lampjes zijn. Net als de Philips Hue-lampen die je gewoon in de Apple Store kunt kopen, kunnen de lampen meer dan 16 miljoen kleuren aannemen. De ‘2’ en ‘0’ zullen worden verlicht met LED-buitenlampen van Philips en zullen niet van kleur veranderen. Het is de veertiende keer dat Philips de officiële verlichtingspartner is voor het evenement op Times Square.

times-square-appMaar goed, dan wil je natuurlijk wel even zien wat Philips ervan terechtbrengt. Dat kan via televisie of via de officiële Times Square-app. Ben je niet in de gelegenheid om televisie te kijken, bijvoorbeeld omdat je nachtdienst hebt, dan kun je toch de feestelijkheden meemaken via de app. Je krijgt bovendien interviews achter de schermen, muziekoptredens, de countdown en natuurlijk het vallen van de bal zelf te zien. Via het Twitter-account van de Times Square Ball zullen ook nieuwtjes en foto’s de wereld in worden geslingerd, die via de app te bekijken zijn.

De eerste Times Square-bal viel in 1907 naar beneden. De bal had een doorsnede van 1,5 meter en was gemaakt van ijzer en hout, met binnenin honderd gloeilampen van 125 Watt per stuk. Destijds was dat het nieuwste qua verlichtingstechnologie. Tegenwoordig doen we het anders, met lampen die je vanaf je iPhone of iPad kunt bedienen. De huidige bal heeft een diameter die meer dan tweemaal zo groot is, bijna 6 ton weegt en 32.000 LED-lampjes in verschillende kleuren bevat.

Downloaden: officiële Times Square-app (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2013, 9:45
Categorie Round-up
Onderwerpen nieuwjaar, philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.