Werkt Touch ID als het vriest?

Wat er gebeurt met een iPhone 5s met Touch ID vingerafdrukscanner als het vriest? F-Secure nam de proef op de som bij temperaturen onder het vriespunt.

vingerscanner iphone 5sHeb je altijd al willen weten wat er gebeurt als je een iPhone 5s bevriest? Mikko Hyppönen van het Finse beveiligingsbedrijf F-Secure vroeg zich dit ook af en besloot om de proef op de som te nemen. Hyppönen heeft daarin al enige ervaring. Zes jaar geleden voerde hij hetzelfde experiment uit met de allereerste iPhone door het toestel in een vriezer te leggen. Toen bleek dat de iPhone nog prima functioneerde. Maar inmiddels zijn we een aantal generaties iPhones verder en beschikt de nieuwste iPhone over de Touch ID-vingerafdruksensor. De hamvraag is dan ook of die, net als het toestel, ook blijft werken.

Nadat de iPhone 5s een halfuur in de vriezer heeft gelegen meet Hyppönen allereerst de temperatuur: -22 graden Celcius. Alles werkt gewoon, ook Touch ID. Dit is toch opmerkelijk, stelt Hyppönen, want volgens Apple kan het toestel bij temperaturen lager dan -20 graden en hoger dan 45 graden Celcius niet meer normaal functioneren. Hoewel dit misschien een leuk experiment lijkt, raden we je desondanks niet aan om dit zelf thuis te gaan proberen.

Via Softpedia

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2013, 20:09
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen iPhone 5s, touch id

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.