Netflix iPad

Netflix laat je offline tv-shows en films kijken

Netflix maakt het mogelijk om offline tv-shows en films te kijken. Netflix kondigde de functie zojuist aan en werkt vanuit de iOS-app met iOS 8 of hoger. Het geldt eerst alleen voor bepaalde tv-shows.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Netflix maakt het mogelijk om geselecteerde shows en films offline beschikbaar te maken, zodat je deze onderweg kunt bekijken zonder dat je een internetverbinding nodig hebt. De functie komt beschikbaar in de iOS-app van Netflix en wordt wereldwijd uitgerold. Er werd al eerder naar de nieuwe mogelijkheid gehint.

Netflix offline kijken

Netflix offline kijken vanaf nu mogelijk

Om geselecteerde Netflix-video’s te downloaden, is in ieder geval iOS 8 vereist. Onderstaande tweet kondigde Netflix de nieuwe functie aan, waardoor je dus zelfs in vliegtuigmodus naar Netflix kunt kijken. Dit komt vooral van pas als je onderweg bent met een slechte internetverbinding of als je in een vliegtuig zit. Momenteel geldt het alleen voor bepaalde tv-shows en films die Netflix aanbiedt.

Netflix start met het aanbieden van Orange is the New Black, Narcos en The Crown om offline te kijken. Het maakt bovendien niet uit welk abonnement je hebt, want offline kijken is beschikbaar voor elke abonnementsvorm. In het geval van tv-series kun je elke aflevering los downloaden via de knop naast de desbetreffende aflevering. Films en series die beschikbaar zijn om offline te kijken, zijn te herkennen aan deze downloadknop. Je kunt ook via het menu zoeken naar de optie Beschikbaar voor downloaden, om een lijst te zien van alle content die je offline kunt opslaan.

Netflix: downloaden in verschillende beeldkwaliteit

Ook bij het downloaden van een film of serie kun je kiezen uit de beeldkwaliteit. Ga hiervoor naar het hoofdmenu in de Netflix-app en tik op App-instellingen. Daarna kies je onder het kopje Downloads voor Videokwaliteit. Je hebt hierbij de keuze uit standaard of hoger, waarbij de hogere kwaliteit ook meer ruimte inneemt op je toestel.

Netflix offline kijken op de iPhone

Eerder deze maand maakte de Nederlandse dienst Videoland het al mogelijk om offline te kijken naar tv-shows en films, zodat je ze ook zonder internetverbinding kunt bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2016, 18:30
Categorie Apps
Onderwerp netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.