Wereld Aids Dag 2016: batterijhoes en iPhone SE-hoesje

Met deze accessoires en games steun je Apple’s Wereld Aids Dag 2016

Apple kleurt rood voor Wereld Aids Dag 2016, met speciale accessoires en donaties via apps. De extra omzet gaan naar de strijd tegen Aids.

Apple doet ook dit jaar weer mee aan Wereld Aids Dag op 1 december. Dit jaar zijn er meer manieren dan ooit om een bijdage te leveren, onder andere door games en accessoires aan te schaffen en te luisteren naar een speciaal kerstalbum van The Killers. Uiteraard kleuren de logo’s op de Apple Stores weer rood.

Wereld Aids Dag 2016 op 1 december

Apple heeft vier (RED)-producten toegevoegd aan het assortiment, namelijk een rode Smart Battery Case voor de iPhone 7 (€119), een lederen hoesje voor de iPhone SE (€45), Beats Solo 3 Wireless On-Ear Headphones (€299) en een Pill+ Portable Speaker (€229). Daarnaast zijn er allerlei accessoires die al langer in (RED)-uitvoering beschikbaar waren. De rode Beats-hoofdtelefoon en -speaker lekten eerder al uit.

Update 17:30 uur: inmiddels zijn de rode batterijhoes en de lederen hoes in rood verkrijgbaar.

Smart Battery Case iPhone 7

Games met Aids-donatie

Ook doen er dit jaar 20 games mee aan de actie, namelijk Angry Birds 2, Angry Birds POP!, Best Fiends, Best Fiends Forever, Boom Beach, Candy Crush Jelly Saga, Clash of Clans, Clash Royale, CSR2, Episode, Farm Heroes Saga, FarmVille: Tropic Escape, FIFA Mobile, Hay Day, MARVEL Contest of Champions, PewDiePie’s Tuber Simulator, Plants vs. Zombies Heroes, SimCity BuildIt, War Dragons en YAHTZEE With Buddies. Als je in deze games geld uitgeeft, gaat de opbrengst naar het Aids-onderzoek. Daarna hopen de makers van deze games natuurlijk dat je de game blijft spelen, zodat de inkomsten vanaf dat moment in de zakken van Rovio, King en andere grote game-uitgeverijen vloeien.

Wereld Aids Dag 2016 donatie via games

In Australië kleuren de Apple Stores al rood, een traditie die Apple sinds 2012 heeft ingevoerd. Daarmee laten ze zien dat ze de naar schatting 34 miljoen mensen steunen die momenteel aan Aids leiden. Daarnaast herdenken ze hiermee de meer dan 35 miljoen mensen die al aan de ziekte zijn overleden.

iPhone SE case rood.

Het is de tiende keer dat Apple meedoet aan de inzameling. Sinds 2006 heeft Apple meer dan 75 miljoen dollar opgehaald voor het Global Fund, dankzij de verkoop van accessoires en apps. Het is daarmee het bedrijf dat de grootste bijdrage levert, dankzij donaties van klanten.

Beats Solo 3 Wireless.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 30 november: Informatie over verkrijgbaarheid batterijhoes en lederen hoes toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2016, 17:52
Categorie Apple
Onderwerp aids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.