Reacties voor: Netatmo Welcome: nieuwe beveiligingscamera houdt ook je gezin in de gaten

De Netatmo Welcome is een beveiligingscamera voor thuis, met gezichtsherkenning. Zo hou je het komen en gaan van alle gezinsleden in de gaten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Ziet er mooi uit.

  2. Alarm in huis is te begrijpen, maar dit gaat toch te ver? Kan iemand mij een situatie uitleggen wanneer je je gezin moet bespioneren? As je mensen niet vertrouwt, moet je ze sowieso niet in je huis laten.

  3. @Flieps: slimmerik – de essentie is juist dat je mensen detecteert die NIET tot je gezin behoren en dan dus verdacht zijn
    (wat alleen lukt als de inner circle significant afwijkt van de regular bunch of burglars; ik weet niet hoe dat bij jullie is…)

  4. Keer op keer weer verbaas ik mij over hoe bedrijven stukje voor stukje het weten te flikken om meer privacy te schenden. Met all respect, maar ik hoop dat er mensen zijn die verder kijken dan de “wow factor, want er is weer een nieuwe gadget”.

    Ik snap wat dit product probeert te doen en het is allemaal in een heel leuk jasje gegoten, maar ik vind echt dat mensen even wakker moeten worden en zich realiseren dat er nu niet alleen overal camera’s op straat hangen die je bewegingen in de gaten houden, maar stap voor stap worden mensen nu ook met het idee klaar gestoomd dat het heel normaal is om een camera in je huis te plaatsen. Voor nu nog onder het labeltje: weet wie er in je huis komt, en weten waar je kinderen uithangen…hoe sneller mensen hier aan gewend zijn, des te sneller er weer een nieuwe partij/overheid komt die hier weer net wat verder in zal gaan en op deze wijze zien mensen gewoon simpelweg niet dat hun privacy steeds minder waard is. Maar blijf vooral verder roepen dat het allemaal lariekoek is en overdreven geschreeuw 😉

  5. Op zich kan het wel handig zijn om als babymonitor te gebruiken. Nu gebruiken we een foscam.
    Geeft je wel een extra stukje vrijheid. Even met z’n 2’en een blokje om. Zodra de baby geluid maakt geeft hij alarm op m’n smartphone, wanneer je zelf wil kijken hoe hij/zij erbij ligt.
    Dit alles was niet voor de gemiddelde gebruiker in te stellen schat ik zo in. Met netatmo heb ik de ervaring dat het zeer gebruiksvriendelijk is, schept op zich kansen.

    Ook voor automatisch deactiveren van het alarm kan dit werken. Alarm op actief en iemand komt binnen, staat gezicht niet in de database is automatisch alarm. Sta je er wel in dan alarm eraf.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.