Reacties voor: Slimme rookmelder Nest Protect is onveilig, verkoop tijdelijk gestaakt

Rookmelder Nest Protector is tijdelijk niet verkrijgbaar. Nest Wave zorgt voor veiligheidsproblemen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 10 reacties

  1. Niet zo heel “slim” dus… ☺️

  2. Koolmonoxide meet je toch niet als dit ding aan het plafond hangt?

  3. De zwaaifunctie werkt vermoedelijk te goed – bij een onbedoelde armbeweging wordt het rookalarm al uitgeschakeld.

    Te goed? Wat is er te goed aan als hij een onbedoelde armbeweging aanziet voor een bedoelde armbeweging? Volgens mij is dat gewoon te slecht.

    Valt me ook tegen dat ze maar meteen de hele functionaliteit eruit halen in plaats van het proberen op te lossen. Of wordt het later weer geïntroduceerd?

  4. @josh: Je meet het inderdaad te laat als het ding aan het plafond hangt.

    Maar wat is eigenlijk de reden dat je de rookmelder uit kunt zetten met een zwaaibeweging? Het idee van een rookmelder is toch juist dat hij gewoon altijd aan staat…?

  5. Origineel geplaatst door Yorick
    De zwaaifunctie werkt vermoedelijk te goed – bij een onbedoelde armbeweging wordt het rookalarm al uitgeschakeld.Te goed? Wat is er te goed aan als hij een onbedoelde armbeweging aanziet voor een bedoelde armbeweging? Volgens mij is dat gewoon te slecht.Valt me ook tegen dat ze maar meteen de hele functionaliteit eruit halen in plaats van het probleem proberen op te lossen. Of wordt deze functionaliteit later weer geïntroduceerd?

    Te goed = te gevoelig in marketingpraat.

  6. @josh: Koolstofmonoxide heeft een dichtheid van 1,15kg/m3 en lucht een gemiddelde dichtheid op zeeniveau van 1,2kg/m3. Dus in de meeste gevallen zal koolstofmonoxide opstijgen en dan kan de rookmelder het dus meten. De dichtheid is afhankelijk van de temperatuur en hoogte.

  7. Origineel geplaatst door nino: @josh: Koolstofmonoxide heeft een dichtheid van 1,15kg/m3 en lucht een gemiddelde dichtheid op zeeniveau van 1,2kg/m3. Dus in de meeste gevallen zal koolstofmonoxide opstijgen en dan kan de rookmelder het dus meten. De dichtheid is afhankelijk van de temperatuur en hoogte.

    Ik dacht te weten dat die “heavier” is dan lucht…dus ik heb deze laag bij de grond hangen. (De gewone co meter dan) bedankt voor de uitleg.

  8. Nu moét je wel met het internet verbinden. Hoi Google!

  9. Origineel geplaatst door josh:

    Ik dacht te weten dat die “heavier” is dan lucht…dus ik heb deze laag bij de grond hangen. (De gewone co meter dan) bedankt voor de uitleg.

    Veel gemaakte vergissing, kooldioxide is wel zwaarder dan lucht ….

  10. Ik vind zulke rookmelders op zich al heel gevaarlijk.

    Ze werken over wifi, dus op stroom. Veel branden ontstaan door kortsluiting, en dan schakelt je stroom dus uit. En dus ook je wifi.

    Wat heb je dan nog aan die rookmelder??

    Heb liever gewoon de ouderwetse melders, met batterijen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.