Nest Protect

Slimme rookmelder Nest Protect is onveilig, verkoop tijdelijk gestaakt

Rookmelder Nest Protector is tijdelijk niet verkrijgbaar. Nest Wave zorgt voor veiligheidsproblemen.

Nest ProtectNest Labs heeft de rookmelder Nest Protect tijdelijk van de markt gehaald. De makers hebben problemen geconstateerd met de Nest Wave-functionaliteit: zwaai je naar Nest Protect, dan wordt het apparaat uitgeschakeld. De zwaaifunctie werkt vermoedelijk te goed – bij een onbedoelde armbeweging wordt het rookalarm al uitgeschakeld. Nest heeft daarom besloten om per direct de Nest Wave-functie uit het apparaat te verwijderen. In de tussentijd is de verkoop van de rookmelder gestaakt.

Heb je al een Nest Protect in huis hangen, dan hoef je de rookmelder niet terug te sturen. Volgens Nest Labs wordt er binnen 24 uur een update geïnstalleerd die ook Nest Wave uitschakelt. Bezitters van een Nest Protect worden daarom aangeraden zo snel mogelijk het apparaat met internet te verbinden.

Nest Protect is een slimme rookmelder die met een bijbehorende iPhone-app kan verbinden. Naast rook houdt Nest Protect ook koolmonoxide in de kamer in de gaten. Het apparaat is gemaakt door het team achter Nest, een slimme thermostaat met vergelijkbare functionaliteit.

Aan het hoofd van Nest Labs staat Tony Fadell, Apple’s voormalige iPod-topman. Het bedrijf werd begin dit jaar door Google overgenomen voor 3,2 miljard dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2014, 7:51
Categorie Accessoires
Onderwerp nest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.