‘Toekomstige iPhone ziet met infrarood hoe hard je tapt’

Met infrarood en een capacitief touchscreen ziet een drukgevoelig iPhone-scherm hoe hard je tapt. Dit beschrijft Apple in een patent.

Patent drukgevoelig iPhone schermHet lijkt er op dat Apple zijn zinnen heeft gezet op een slimmer, drukgevoelig touchscreen voor de iPhone. Voor de tweede keer dit jaar wordt er in een patentaanvraag beschreven hoe de iPhone met behulp van speciale sensoren ziet hoe hard je op het scherm drukt. In de nieuwe patentaanvraag gebruikt Apple infraroodlicht in combinatie met een capacitief touchscreen. Bij een aanraking ziet de infraroodsensor waar je dit exact doet en welk deel van de vinger de iPhone aanraakt. Op basis hiervan wordt de aanraking preciezer geregistreerd en kan druk worden gedetecteerd.

Een iPhone met drukgevoelig scherm zou de nodige vernieuwingen met zich meebrengen. Zo zou het mogelijk zijn harder op je scherm te drukken in een teken-app, zodat er een dikkere lijn op het scherm verschijnt. Een harde of zachte aanraking kan ook worden geïntegreerd in de gewone iOS-interface, zoals een lange schermaanraking nu al iets anders betekent dan een korte tap.

De infraroodsensoren in het patent bevinden zich voornamelijk in de schermrand van de iPhone, wat doet vermoeden dat het iPhone-ontwerp enigzins veranderd moet worden. In een alternatieve beschrijving legt Apple uit hoe een OLED-touchscreen ook gebruik kan maken van infrarood, zodat het slimme druksysteem wordt geïntegreerd in het scherm zelf.

Krijgt de iPhone dan toch daadwerkelijk een drukgevoelig scherm? We moeten het nog zien. Het patent werd door Apple in 2012 aangevraagd, maar dit betekent enkel dat er over het speciale scherm werd nagedacht. Kans bestaat dat het drukgevoelige scherm inmiddels niet praktisch blijkt te zijn, of dat Apple heeft besloten de uitvinding in de ijskast te zetten.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2014, 9:00
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.