Vine introduceert videoberichten in grootste app-update ooit

Vine introduceert Vine Messages (VM's), privéberichten met tekst of videofilmpjes.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

vine-updateVine heeft vanavond de grootse app-update ooit uitgebracht. Versie 2.0 van de app bevat een systeem voor videoberichten, zogenaamde Vine Messages. Het houdt in dat je tekstberichten en videoreacties in privéberichten kunt versturen naar vrienden. Die vrienden kunnen ook weer een reactie terugsturen met een videobericht. De nieuwe functie maakt het zelfs mogelijk om berichten naar willekeurige personen te sturen.

Zijn ze geen Vine-gebruiker, dan komt het bericht binnen via sms of e-mail. Vine Messages (VM’s) zijn altijd één-op-één gesprekken, een groepsgesprek is namelijk niet mogelijk. Wel kun je een video of een bericht naar meerdere mensen tegelijk sturen. Je zult dan wel in even zoveel privé gesprekken verder moeten praten, met elke ontvanger apart. Ben je bang dat het berichtensysteem teveel spam oplevert, dan kun je aangeven dat je alleen privéberichten wilt ontvangen van vrienden en followers die je zelf hebt gekozen.

vine_show_it

Het grote verschil tussen Vine Messages en Instagram Direct, is dat je met Vine ook berichten kunt sturen naar gebruikers die de app niet hebben. Snapchat en de pas aangekondigde app Blab zijn standaard al helemaal gericht op privéberichten, maar ook daar is het berichtenverkeer beperkt tot gebruikers van de app.

Vine is een populaire app waarmee je korte videofilmpjes kunt uitwisselen. De app verscheen vorig jaar en was korte tijd erg populair. Van popartiesten tot bekende Nederlanders: iedereen was met Vine bezig. Inmiddels is de gekte wel weer afgezwakt, maar de app heeft nog een behoorlijk aantal gebruikers. Tot nu toe moest je altijd video’s opnemen binnen de app, maar mogelijk komt daar binnenkort verandering in. Er zijn geruchten dat Vine binnenkort gaat toestaan dat je video’s importeert vanuit de fotorol van je toestel. Bij concurrent Instagram is dat sinds afgelopen augustus al wel toegestaan. Het haalt wel iets van het spontane karakter van de app weg.

Downloaden: Vine (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

vine_one_to_many

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:32

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.