Reacties voor: Nederlandstalige nep-sms van ‘Apple’ misleidt met iPads en andere prijzen

Een sms die van Apple afkomstig lijkt, belooft mooie prijzen. Maar het blijkt spam te zijn, net als een soortgelijk bericht via WhatsApp.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 143 reacties

  1. Deze had ik ook ontvangen! Gisteren om 13:08 en ik zit bij T-mobile

  2. Er komen de laatste tijd steeds meer van dit soort spam smsjes..

  3. @Dustin: De iPhone was altijd al een populair onderwerp om naïeve mensen met phishingmailtjes en -sms’jes mee om de tuin te leiden. Deze verspreidt zich wel in heel rap tempo en is ook nog Nederlandstalig.

  4. Ik heb hem ook gehad. ik zit ook bij t-mobile.

  5. Dit bericht ontving ik van de week ook al. Wat mij vraag nog is is of dit smsje nu ook geld in rekening heeft gebracht of juist niet.

  6. Hier nog niks, KPN.

    Maar lijkt me nogal logisch om er niet op te klikken, dit zullen ouderen en hele jongeren vaker wel doen helaas.

  7. Ook ontvangen vorige week, maar het ontvangen kost geen geld!

  8. Mn vriendin had m vorige week via T-Mobile binnengehad. Khad t meteen gegoogled en kwam erachter dat ‘t een scam was.

  9. “Buitenlandse nummers”:
    ik zou gewoon graag welke land? 0177 of 0178.. Rusland? Oekraine? Vroeger zat er een berucht figuur in Hengelo die zulk soort sms-jes verstuurde waar je paar euro voor getaalde voor iedere smske

  10. Ikke bij KPN: niets gehad
    Vriendin bij T-Mobile: wel deze SMS

  11. Ik heb deze sms wel ontvangen alleen zit ik niet bij T-mobile maar bij Telfort.

  12. Vorige week. KPN. Kreeg er overigens 2 binnen van 2 verschillende nummers. 1x in het NL en 1x in het Engels.
    Duidelijk dat het spam is natuurlijk!

  13. Ook ontvangen en heb een abb.bij Vodafone

  14. Ik kreeg een smsje,

    Hey hier een smsje van mij. Leuk om je ontmoet te hebben. Keer zin in een drankje.
    Reageer je eriop terug. Wie is dit ?
    Krijg je daarna. per ontvangen sms moet u 150 cent afrekenen.

  15. Ik kreeg op zondag ochtend 07.45 een sms’je..dacht dat ik te laat op werk was! Haha..omdat ik zo kwaad was heb ik de sms’je meteen verwijderd…

  16. Ik heb twee soortgelijke berichtjes in WhatsApp gekregen. Eerst nummers geblokkeerd en vervolgens berichten verwijderd. Tot nu toe geen andere rotzooi meer… (fingers crossed)

  17. Waarom winnen jullie allemaal prijzen en ik niet ?? 😉

  18. Ik werd twee weken geleden gebeld door een Engelstalige vrouw met een Indiaans accent met de melding dat ze van Apple was. Ze hing een vaag verhaal op over een apple account dat ging verlopen en of ik het wilde verlengen. Werd me te vaag en vertrouwde het niet dus heb ik opgehangen. Blijkt dat dat dus ook voorkomt.

  19. Ik heb een soortgelijke sms ontvangen afgelopen zondag. In het Nederlands, van +17738272644 en ik zou volgens deze sms de winnaar van de dag zijn. Yeah right!!

  20. Via whatsapp kreeg mijn vrouw ook bericht dat ze een prijs gewonnen had. Link verwees naar een ringtone site waar je je voor 15 euro per week kon abonneren op ringtones. Dit is echter op zo’n verkapte manier wergegeven dat je snel geneigd bent om ‘accept prize’ te drukken. (vodafone abbonement)

  21. Echt akelig dat mensen zo lopen te spammen!

  22. Al twee keer ontvangen op verschillende nummers, Hi en KPN

  23. Niet alleen ouderen en Jongeren. Alle leeftijden hoor. Zijn ook niet altijd domme mensen. Maar jongeren en ouderen worden nu eens op een hoop gegooid. Gebeurt niet zo vaak.

  24. Mijn vriendin (Hi) heeft hem wel ontvangen. Ik (ook Hi) heb hem niet ontvangen.

  25. In een vorig tijdperk werden de providers met soortgelijke praktijken uiteindelijk gedwongen actie te nemen . Zij zaten zelf in het complet!
    Iemand komt bij een provider en vraagt of hij op hun netwerk 10.000 smsjes mag versturen. Ja zegt de provider voor 8 duizend euro krijg je toestemming…
    De groot aanbieders zweren dat ze legaal aan het telefoonnummer bestand zijn gekomen…
    Zo’n soort verhaal is het.
    Het is een hele simpele handeling voor providers om achter de identiteit van de verzender te komen. Wij hebben geen idee hoeveel zich afspeelt in het schimmige spel van grootaanbieders en providers.

  26. Origineel geplaatst door Liekele Helmus
    “Buitenlandse nummers”:
    ik zou gewoon graag welke land? 0177 of 0178.. Rusland? Oekraine? Vroeger zat er een berucht figuur in Hengelo die zulk soort sms-jes verstuurde waar je paar euro voor getaalde voor iedere smske

    Ik heb gister ook zo’n sms ontvangen. kwam van +1 (608) 515-2492, een amerikaans nummer dus..

  27. Tmobile klant ook ontvangen. Heb er wel op geklikt. En werd naar een site gestuurd en zag meteen dat het spam was. Verder niets gedaan. Een reboot alles ziet er ok uit. Op de iPhone was de site niet echt goed te zien maar daar hebben we Linux voor. Niks aan de hand sms verwijderen klaar! Ben ook wel eens gebeld thuis een of ander dame uit India begon over Microsoft licentie verlopen! Hahaha gebruik geen Microsoft maar linux! Ze heeft meedere keren gebeld! Mafketels.

  28. In mijn sms stond trouwens een andere link dan degene aangegeven:
    http://www.apple.nl.krgiveaway.info/

  29. Heb hem ook gehad (T-Mobile). Het enige dat ik kan bedenken dat ik mijn nummer op vk heb achtergelaten (om via pirate.exe te kunnen downloaden). Zijn er meer die hun nummer daar hebben achtergelaten en nu spam ontvangen?

  30. Ook ontvangen: T-mobile

  31. @ricardo: IK had dit sms je ook net pas ook van t- mobile

  32. Ik kreeg een vergelijkbaar engels-talig bericht via Whatsapp van een 0049……. nummer. Met een link erin en de waarschuwing dat ik mijn kans zou missen als ik niet binnen 30 uur reageerde

  33. Ik heb ‘m ook ontvangen, ook t-mobile.

  34. Ook ontvangen. T-mobile.

  35. Kan je die nummers gewoon niet in de iBlacklist zetten?

  36. Heb deze ook gehad op telfort en heb niet eens een smartphone maar een hele ouderwetse Samsung

  37. hier nog 1 van :
    1 (252) 362-1445

    Gefeliciteerd! U werd geselecteerd voor een gratis geschenk van Apple. Bezoek nu http://apple.nl.vz4.cc en voer de code 3923 in om aanspraak te maken op uw iPad

  38. Mag ik er vanuit gaan dat dit géén SMSjes zijn waar ik voor moet betalen voor ontvangst, zoals sommige andere websites doen ? of gaat mij dit klauwen vol geld kosten nu ?

  39. Ook ontvangen: zelfde tekst als bij SugarC, wel met ander telefoonnummer. KPN overigens.

  40. Yep, t-mobile met android toestel..had em sowieso gewist, apple..tssk 😉

  41. En als ik er wel op gedrukt heb, en vervolgens toen er een website wilde openen zonder adres, ik meteen gereboot heb? Hoe kan ik zien dat ik ergens ‘in’ zit nu?

  42. Kunnen die sms’jes kwaad nadat je op de link hebt geklikt?

  43. Kreeg er ook een van T-Mobile. Als je de site pingt kom je op IPadress 199.188.204.157 terecht en daar hangt een of ander Cpanel aan. Misschien voor iemand een leuke uitdaging om er doorheen te breken.

  44. Net ook ontvangen via t-mobile

  45. Ook ontvangen. T-mobile.

  46. Zojuist binnen gekregen. t-mobile.

    Gefeliciteerd! U werd geselecteerd voor een gratis geschenk van Apple. Bezoek nu http://vz4.cc en voer de code 3923 in om aanspraak te maken op uw iPad

  47. @: Yup ik heb hem ook net gehad. Ik ben een t-mobile klant. Ik wist al meteen dat het niet klopte en na een kleine zoekopdracht kwam ik hier terecht. Pff irritante lui.

  48. heb ook sms gehad om 23:56 dat ik was geselecteerd voor ipad. heb simkaart van kruitvat.
    ben niet zo thuis met spams ,maar weet wel dat ik op zulke berichtjes ook als je het op computer krijg niet op ga reageren.
    voor je het weet zit je ergens aan vast en ben je geld kwijt !!!
    dus zelfs voor de oude garde (middelbare leeftijd) zoals bij andere reactie beschreven staat , trappen we daar niet in hoor ! haha,

  49. Ook de sms ontvangen met verwijzing naar http://www.apple.nl.lrcontest.info. T-Mobile hier. Gewist. Weten we wat er gebeurd als je hun aanwijzingen opvolgt? #justcurious

  50. Hier ook een sms ontvangen… wel relaxt, heb gisteren de iPad binnengekregen! Jammer dat het een iPad 2 is en niet de 3… maaargoed. “gegeven paard blablabla”.

  51. Ook sms ontvangen om 5.30 uur vanmorgen,
    http://vz4.cc en ook de code 3923
    ik heb KPN.

  52. Ik kreeg gisteravond ook zo’n SMS. Ik zit bij Telfort en heb een Android-toestel. De boodschap: “Gefeliciteerd! U werd geselecteerd voor een gratis geschenk van Apple. Bezoek nu http://apple.nl.vz4.cc en voer de code 3923 in om aanspraak te maken op uw iPad.” Op m’n PC even gekeken naar die pagina, de code 3923 staat al vooringevuld en je wordt geacht om op ‘voortzetten’ te klikken. Dat heb ik toch maar niet gedaan…

  53. Had er vanochtend ook twee te pakken:
    1. +13155708954 met url http://vz4.cc
    2. +16085152491 met de http://www.apple.nl.lrcontest.info
    Net als de meesten hierboven zit ik ook bij T-Mobile, maar ik heb nog een ouderwetse Nokia, deze pakken ze dus ook. Lijkt er dus we op dat ze een of ander bestand op de kop hebben getikt. Hoop echter dat het bij deze 2 smsjes blijft. Zit namelijk echt niet te wachten op spam via mijn 06 :s

  54. Ook gehad, Vodafone.

  55. Ik heb er vandaag ook 1 ontvangen…
    Dezelfde als Ray, maar dan via Hi

  56. Zojuist binnen gekregen. HI.
    telefoon nummer +12297787382

    Gefeliciteerd! U werd geselecteerd voor een gratis geschenk van Apple. Bezoek nu http://vz4.cc en voer de code 3923 in om aanspraak te maken op uw iPad

  57. Via T-Mobile ontvangen op Android smartphone :Gefeliciteerd! U werd geselecteerd voor een gratis geschenk van Apple. Bezoek nu http://vz4.cc en voer de code 3923 in om aanspraak te maken op uw iPad.
    Uiteraard bericht gedelete omdat het geen echte T-Mobile of Apple site naamgeving is. Ha, ze geven zeker een echte iPad kado?. Voor niks gaat de zon op. Voor niks? Kost me toch elke dan een dag van mijn leven, toch?

  58. Heb net ook zo sms ontvangen voor een gratis geschenk van Apple. Overigs in keurig Nederlands. Maar wel een ander nummer 019152407040 ook ik heb een ouderwetse gamen zit bij Hi.

  59. Ik kreeg hem ook en moest naar http://vz4.cc en moest ook code 3923 invoeren. Mijn aanbieder is Ben.nl
    Ik heb deze aanwijzing opgevolgd,…. wat gebeurt er nu??? Ben ik nu ergens de klos?? Ik ben te goedgelovig, misschien wel te oud voor die grapjes (64 jr.)!!!

  60. Vannacht om 01.50 ontvangen van nr +13853196590:
    “Gefeliciteerd! U werd geselecteerd voor een gratis geschenk van Apple. Bezoek nu http://apple.nl.vz4.cc en voer de code 3923 in om aanspraak te maken op uw iPad.”
    Zomaar een gratis geschenk, terwijl ik me nergens voor opgegeven heb? Daar trappen wij niet in, meneer!!

  61. Ik kreeg hem vanochtend ook, van +1 (440) 453-1677. Het bericht luidde als volgt:

    Gefeliciteerd! U werd geselecteerd voor een gratis geschenk van Apple. Bezoek nu http://apple.nl.vz4.cc en voer de code 3923 in om aanspraak te maken op uw iPad

  62. Ik heb een sms bericht gekregen om 1:52 van een +16057289576.
    Het bericht luidt: Gefeliciteerd! U werd geselecteerd voor een gratis geschenk van Apple. Bezoek nu http://apple.nl.vz4.cc en voer de code 3923 in om aanspraak te maken op uw iPad.
    Ik schrok van de nep sms!

  63. @Christ: Dezelfde alleen van een ander nummer.
    Heb BEN (werkt via t-mobile netwerk) mijn foon kan alleen bellen en sms-en.

  64. Zojuist ook een sms ontvangen. Zit bij T-Mobile. Afkomstig van +1 234 244 7221. Vreemd dat er zoveel T-Mobile klanten tussen zitten…

  65. Ook vandaag ontvangen dat ik gewonnen zou hebben,vreemd dat ze mijn nummer hebben. Het nummer is alleen anders (+13476516287) moet echt iets aangedaan worden heb een abonnement van telfort en een HTC dus niks van Apple.

  66. Deze mail heb ik vannacht om 03:11 ontvangen. Je schrikt je kapot midden in de nacht. De site apple.nl.vz4.cc met code 3923 is natuurlijk nep. En ik ben bij de KPN.

  67. ik heb tele 2 en heb ook de mail gehad en dom dom wel gegedaan maar daarna niks meer ingevult weet iemand hier iets van heb ze ook een mail gestuurd dat ze mij direct moeten uitschrijven kreeg een mail terug dat is was uitgeschreven maar wat nu?

  68. vandaag hier nog een smsje van gepregen heb prongelijk ok terug gestuurd omdat ik het maar raar vond

  69. ik heb hem ook gehad vannacht om half twee niet echt zo’n leuke tijd

  70. Ik heb de code ingevoerd en doorgeklikt. Erg dom natuurlijk. Toen kwam ik op een lege pagina.

    Weet iemand wat de risico’s zijn? Wat kan er nu gebeuren?

  71. Ook hier , KPN, de sms. Dit keer van het tel nr; +1(330) 741-1761. Ook deze linkt meteen door naar zinga. Niet op reageren dus.

  72. Hoe komen deze mensen aan de 06 nummers? Simpel:

    $txt=’U heeft een ipad gewonnen.. bla bla’;

    for ( $i=10000000; $i<=20000000; $i++ ) {
    sendsms('+316'+$i,$txt);
    }

  73. Kreeg de sms vannacht half 3 binnen, schrok me rot. Had gelijk door dat het niet klopte. Lijkt apple.nl maar dan volgt nog vz4.cc en het nummer was 1.9312843288 dus Amerika. Klopt ook met verzendtijd van 17.18 uur. Hoop dat het mij geen geld kost, want dan gaat mijn beltegoed bij TMobile wel erg hard.

  74. Origineel geplaatst door monique
    ik heb tele 2 en heb ook de mail gehad en dom dom wel gegedaan maar daarna niks meer ingevult weet iemand hier iets van heb ze ook een mail gestuurd dat ze mij direct moeten uitschrijven kreeg een mail terug dat is was uitgeschreven maar wat nu?

    nu ontvang je de rest van je leven spam 🙁 gefeliciteerd!

  75. Ik heb ook dit sms-je gekregen. Ik werd, nadat ik op ‘Voortzetten’ had geklikt, terug gestuurd naar mijn startpagina, dat was wel gek.

    Denk dat het uit Zweden komt. Als je op dezelfde pagina op ‘Afmelden’ klikt staat er tekst in het Zweeds…

    Ik was minder terughoudend doordat ik via mijn verzekering daadwerkelijk (sure) kans maak op een iPad.

  76. Het is een lek van Whats App, geen wonder dat zoveel mensen het hebben ontvangen! Praktisch elke iphone of android telefoon heeft WhatsApp.

  77. Ik heb een hele oude mobiel, geen WhatsApp (Ben provider) en kreeg gisteren ook de sms. Mafkezen.

  78. Laten we allemaal onze providers aanklagen dat ze onze nummers zo makkelijk ”zichtbaar” zijn voor hackers en andere gevaarlijke mensen op het internet.

  79. Hé wat grappig, ik dacht dat ik de enige ben. Ik heb direct contact opgenomen met Ziinga om deze “partner” te laten aanpakken/blokkeren, want de link die we kregen stuurde ons door via een referer-link 😉

    Sommige mensen die het sms’je ontvangen moeten een code invoeren (meestal code 7891) om hun prijs op te eisen, terwijl anderen worden doorgestuurd naar een webformulier op het domein ziinga.com, waar ze zich kunnen abonneren op een nieuwsbrief om 95% te besparen op luxe merken.

    Ik kreeg een link met dat ik de NL dagwinnaar ben met code 7891. Na deze ingevoerd te hebben werd ik naar Ziinga doorverwezen via hun referer-link.

  80. Ik heb het smsje net ontvangen ( 10/10/12). Het berichtje ging als volgt:

    Gefeliciteerd! U werd geselecteerd voor een gratis geschenk van Apple. Bezoek nu http://apple.nl.rc9.cc en voer de code 3923 in om aanspraak te maken op uw iPad

    NIET OP REAGEREN DUS!!

  81. Ik had mijn abonnement nog niet verlengd bij Saturn of het spammen begon. T Mobile inderdaad.

  82. @sugarC: Die had ik dus ook vannacht om 0.00 van +12515544024
    http://apple.nl.rc9.cc was het adres en verwijst naar ziinga site

  83. Ik heb er ook vandaag eentje gehad via Telfort. Ik vind deze dingen erg vervelend !

  84. Gefeliciteerd! U werd geselecteerd voor een gratis geschenk van Apple. Bezoek nu http://apple.nl.rc9.cc en voer de code 3923 in om aanspraak te maken op uw iPad

    Deze ontving ik net van telefoon nummer:
    +1 (330) 741-1761

    Wie gaat hen es effe lekker lastig vallen?!
    Idioten

  85. En ja hoor ik heb zojuist ook een prijs van apple gewonnen.
    nr 12083462743 code 3923.

    Eerste instantie dacht ik he dat is van de opperdoes, die had namelijk een prijsvraag met kans winnen van een ipad. maar geen afzender in de sms vond ik wel erg vreemd. even googlen en zie daar een hele rits reakties!!

  86. @Bianca: Deze heb ik ook gehad. Met dezelfde url en dezelfde code die ik moest gebruiken. De afzender was +18503191918: een nummer uit de VS?

  87. Hoe je je je afmelden??door niet te reageren???

  88. Origineel geplaatst door Rogier
    Hier ook een sms ontvangen… wel relaxt, heb gisteren de iPad binnengekregen! Jammer dat het een iPad 2 is en niet de 3… maaargoed. “gegeven paard blablabla”.

    Heb je hem echt gehad ook dan :o?? Hoe weten ze je adres dan? Ik heb ook zo’n sms gehad en code ingevuld op die site

  89. Heb hem gisteren ook gehad, zit bij KPN. Heb wel op de link gedrukt maar pagina was suspended. Hoop niet dat er narigheid op mijn telefoon gekomen is.

  90. 11-10- 2012 het berichtje ontvangen. t-mob abo.

  91. Ik heb er ook een gehad:

    Gefeliciteerd! U werd geselecteerd voor een gratis geschenk van Apple. Bezoek nu http://apple.nl.rc9.cc en voer de code 3923 in om aanspraak te maken op uw iPad

  92. volgens mij is er geld af gegaan. 1 euro ofzo.

  93. heb zojuist (11 okt.12.56) ook een Ipad gewonnen.
    zomaar cadeau van nr. 0012082203835.zo’n abonnement van Telfort levert dus best wel wat op.

  94. Vandaag ook zo’n smsje ontvangen

  95. Net nog even met T-Mobile gebelt. Ik weet nu zeker dat twee van mijn geheime nummers alleen maar door hen zijn vrijgegeven of vrijgevallen.
    Nu ja, het is T-Mobile te verwijten dat ze zich hier niet bewust van zijn. Het blijft de spammer die helemaal fout is, ik wens hen jaren van ongeluk en pijn.

  96. Nou ik heb die sms dus nu net ook gekregen via whats app. Alleen staat er bij mij een bedrag van 699 euro en een ander telefoonnummer

  97. Heeft misschien iets te maken met de bug in Facebook waardoor telefoon nummers gestolen konden worden? Vandaag aan het licht gekomen

  98. Ik kreeg ook net het berichtje dat ik een iphone gewonnen zou hebben. Ik heb hi als provider

  99. Yep ik ook ontvangen op whatsapp,

    Tmobiel 18:52

    Echt te mooi was wel leuk geweest 😉

  100. Heb tot nu toe ook al 2 smsjes gehad snachts en avond. Word er inmiddels ziek van…
    Heb ook tmobile

  101. Vanavond kreeg ik ook zo een sms. Ik zit wel bij KPN

  102. Ik heb dat smsje ook ontvangen!! Echt belachelijk ik heb er wel op geklikt maar kwam op de site van zinga en zag dat je je moest aanmelden. Dat heb ik niet gedaan, maar vraag me wel af of het erg is als je alsnog op die link hebt geklikt van het smsje? Iemand antwoord op
    M’n vraag?

  103. Las net dit artikel, relatie?!

  104. ik vanmorgen ook eentje van nummer +13472231627 ook van “apple” dat ik een ipad gewonnen heb

  105. ik kreeg een berichtje van +13472231627. met de link http://apple.nl.rc9.cc. en werd gevraagd de code 3923 in te voeren

  106. Ook ik ben een gelukkige winnares!
    Afkomstig van nr: +1 (941) 875-6594
    FL, USA
    Heb het nummer geprobeerd te bellen, hoop niet dat ik daar problemen mee krijg…
    In sms stond;
    Gefeliciteerd! U werd geselecteerd voor een gratis geschenk van Apple. Bezoek nu http://apple.nl.vz4.cc en voer de code xxxx in om aanspraak te maken op uw iPad

  107. Ik kreeg dit bericht vanmorgen, Ik heb zelf geen smartphone.
    Maar ik heb mij aangemeld bij Whatsapp een paar dagen terug, verkopen die je nummer door?

    Dit is het bericht:
    Gefeliciteerd! U werd geselecteerd voor een gratis geschenk van Apple. Bezoek nu http://ipad.nl.rc9.cc en voer de code 3923 in om aanspraak te maken op uw iPad
    Van:+16317036325
    Centrale: +12063130028

  108. Ik heb vandaag gebelt met t mobile en daar is dit probleem ook bekend . Ze hebben me verteld dat het een abbonement is die je afsluit zodra je op reageert en je ook aanmeld op zinga. Ze hebben gelijk voor mij geregeld dat er een blokkade komt voor dat soort sms diensten en er zou nu niets aan de hand wezen volgens hen (mijn advies is dus neem contact met je provider!!!)

  109. Vandaag het smsje ook ontvangen… Zit bij T-Mobile…

  110. Ik zit bij T-Mobile en heb op 11-10 om 08.28 uur ook zo’n mooie SMS-felicitatie (iPad gewonnen) gehad van nr +12297787514. Moest naar bijzondere website en een code invoeren om mijn iPad te verkrijgen. Daar trappen wij dus niet in! Toch?

  111. Zojuist ook een SMS ontvangen. Ik zit bij MTV mobile (KPN netwerk). Nummer wat gebruikt was, +16223800287. Onlangs ook al op m’n werktelefoon met T-Mobile.

    Ze hoeven natuurlijk niet perse telnrs te hebbben. Ze kunnen ook gewoon random nrs smssen.

  112. Hi, kreeg ik net een prachtige sms dat ik aanspraak kon maken op de ipad van Apple, helaas!!!
    Gelukkig vond ik deze site met uitleg waardoor me veel spam hopelijk bespaart is gebleven.
    Spijtig dat er mensen bestaan die zulke dingen doen. Hebben waarschijnlijk een slechte opvoeding genoten.

  113. Ook ik heb dit smsje gekregen. Erg irritant. Provider is tmobile. Ben benieuwd of zij weten dat dit verzonden wordt. Dikke fake natuurlijk!

  114. Ik net ook gekregen. Ik heb “recht” op een IPad 3.

    Shit, die heb ik niet nodig 🙂

    Ik zit bij KPN.

    Afzender is telefoonnummer +1 630 290-5506

  115. Ook zo’n sms van +1407580234
    Ik moest naar http://www.apple.nl.mrcontest.info gaan en daar de code invoeren. Ben bij hi-KPN.
    Wat voor winst halen de verstuurders hier uit?!

  116. Ik heb ook een mailtje gehad van apple dat ik kans had op een ipad, maar kwam op ziinga site. Heb me wel geregistreed maar verder niks gehad of banknummer moeten invullen alleen email en gebruikersnaam. Zit ik nu ergens aan vast of niet?

  117. En hier vandaag een berichtje ontvangen.

    Ditmaal met een andere url nml:
    http://apple.nl.rc9.cc/?p=%5Bmijn telefoonnr]

    Van: +18152723675
    Als ik verder zoek wordt ik doorgestuurd naar ziinga.com
    hebben die hier wellicht iets mee te maken?

    Telecomprovider is: HI (KPN)
    Ben ook erg benieuwd of het ontvangen van deze smsjes geld kost!

  118. Net ontvangen 00:00 een +49 nr, ik had een iphone 5 gewonnen en moest binnen 40 minuten reageren :-). verwijderd en geblokkeerd dus. Ik heb T-Mobile abonnement

  119. Allemaal leuk en aardig al deze meldingen maar wie gaat hier iets mee doen? Of is dit roepen in het heelal?
    Pakt de iPhoneclub dit op? Zijn er al signalen dat Nederlandse providers nu actie aan het ondernemen zijn?
    OPTA? Justitie?
    Anders gewoon stoppen hiermee!

  120. nu 2 keer het smsje gekregen
    afzender 1 was +16012128318 met als code 39??
    afzender 2 was +18045496891 met als code 7891

  121. Vanochtend om 7:24 smsje gehad:
    Gefeliciteerd! U bent in Nederland winnaar van de dag! Ga naar http://www.apple.nl.mrgiveaway.info om uw prijs op te eisen en vul de code: 3482
    Afkomstig van het nummer +1 (504) 864-3434

  122. Hebben de personen die deze sms ontvangen een dubbel authenticatie opgezet bij dropbox?

  123. Nunet ook een smsje ontvangen van +15756133076. “Gefeliciteerd, u bent geselecteerd voor een cadeau van Apple! Breng een bezoek aan http://apple.ni.rc9.cc/?p=011316xxxxxx en voer 3923 in om het op te halen.”

    Denk t niet..

  124. Lieden, ik heb geen iPhone wel MBP en iPad ben tevens (com) Apple developer. Het ziet er dus wel naar uit dat het wel met iets VAN Apple te maken heeft!

  125. @Mill: wat zou er dan gebeuren met dat abonnement? is dat verteld aan je? ik heb namelijk een oudere bewoner van de flat die dit dus wel heeft geaccepteerd..

  126. Ik ontving zojuist het volgende smsje van +19312662286:

    Gefeliciteerd, u bent geselecteerd voor een cadeau van Apple! Breng een bezoek aan http://apple.ni.rc9.cc/?p=011(mijn mobiele nummer) en voer 3923 in om het op te halen.

    Ik hoop dat er snel actie ondernomen wordt

  127. Een gift van Apple via http://apple.nl.rc9.cc/?p=011316xxxxxx, code 3923.

    Eea leidt naar http://aff.ringtonepartner.com/redirect/action/2dzxnOHE0LiU9IyEoNCRhbG5kY3c_eQ_Uyi?uc=20929120-8686
    of
    http://nl.triviatu.com/31001/489843?ce_cid=00hhlf0000001e2DX439hqwGD4000000

    Een vage site uit Costa Rica waar je wordt uitgenodigd voor “slechts” €12/week mag meespelen om een iPhone5 of iPad3

    Onderaan beide sites staat een telefoonnummer uit Breda: +31768080106. Dit nummer wordt met Google niet gevonden. Wel staat het nummer op http://nl.mobirators.com/

    Negeren lijkt mij het beste.

  128. @Anna: Ik heb precies hetzelfde sms’je maar van een ander nummer: +12084161821

  129. U bent geselecteerd voor een kans om een gift van Apple te winnen! Bezoek http://app.nl.df4.cc/?p=01131629061344 en voer code 3923 te worden gevalideerd

    Kreeg ik net binnen wist het gelijk nep sms
    Ik zit bij t mobile

  130. +12182510087 gift van Apple http:??app.nl.df4.cc/?p=enzovoorts

    en ik moet kode 3923 invoeren
    klopt natuurlijk niets van, hoop dat hier iets aan wordt gedaan

  131. @ricardo: het is een abonnement van 90 dollar pm kijk hier maar

  132. @ricardo: ik zit bij t-mobile dinsdag om 17.00 ontvangen: gefeliciteerd, u bent geselecteerd voor een cadeau van apple! bren een bezoek aan http://apple.ni.rc9.cc/?p=01131(mijn telefoonnummer)en voer 3923 in om het op te halen

    afkomstig van het nummer +18044903306

  133. Ik kreeg het ook op mijn android.Ik dacht even dat het ok was omdat het adres begint met apple.nl Je zou verwachten dat alles dat begint met apple.nl inderdaad van apple.nl is.

  134. wat als je hier op heb geklikt? wat zijn de gevolgen hiervan? en zo ja, hoe los ik dit op?

  135. ik heb van 2 verschillende nummers dat smsje gekregen die van +16057289576 en van +17738272776. Ook ik zit bij t mobile. Wel een beetje vreemd.

  136. Vandaag een smsje gekregen van 00353860639979
    Met de melding dat ik 900.000.00 Engelse Pond had gewonnen in de Mobile Promo Claim Code IPAD
    Ik moest contact opnemen met applemobile@comcast.nl
    Klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het natuurlijk ook

    Opgepast allemaal

  137. Mijn zoon van 16 heeft op 08-10-2012 een SMS ontvangen van het volgende gsmnr; +1(773)8272665 met de volgende tekst;
    Gefeliciteerd! U bent in NL winnaar van de dag! Ga naar http://www.apple.nl.ircontest.info om uw prijs op te eisen. Je hebt 24 uur om te beweren.
    en op 09-10-2012 een SMS van het volgende gsmnr; +1(773)8272644 met de volgende tekst;
    Gefeliciteerd! U bent in NL winnaar van de dag! Ga naar http://www.apple.nl.ircontest.info om uw prijs op te eisen en vul de volgende code in 7891

    Ian heeft op school het http-adres opgezocht en dit leek idd een Apple-website te zijn, maar heeft (gelukkig!) geen code ingevoerd.
    De 2 berichtjes heeft hij nog staan op zijn gsm……

    Vertel familie, vrienden en kennissen over deze praktijken!

  138. Pas ook in België bekomen, andere details maar zelfde princiep. Goed om te weten. Bedankt!

  139. Ook ik heb gisteren een sms ontvangen. Hetzelfde als in Nederland. Ook dat ik een prijs van Apple heb gewonnen.
    Ik heb een Belgische telefoonnr van de Aldi.

  140. ben van belgië en heb vandaag ook zo’n bericht ontvangen ik heb de spammer geblokkeerd
    hier begint het nummer bij +18 en er staat ongeveer dezelfde tekst bij
    spammers zijn mensen da niks beters te doen hebben

  141. Mijn dochter heeft ‘m ook vandaag ontvangen, 27 november 2012 en ook abonnee T-Mobile!
    Congrats: you’ve won 971,450 GBP in the apple 2012 mobile promo, write us on: appleprm@live.com to claim your award!!!

  142. Origineel geplaatst door jacqueline
    Mijn dochter heeft ‘m ook vandaag ontvangen, 27 november 2012 en ook abonnee T-Mobile! Congrats: you’ve won 971,450 GBP in the apple 2012 mobile promo, write us on: appleprm@live.com to claim your award!!!

    Likewise alleen dan op 26/12. Heb KPN en WP7.5 Lumia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.