Concept: hogere multitaskbalk met app-beelden voor iPhone 5

Een ontwerper op het forum van The Verge heeft een concept voor een nieuwe multitaskbalk gemaakt. Deze zou zijn geoptimaliseerd voor de iPhone 5.

iPhone 5 multitask conceptOntwerpers brengen geregeld concepten uit, waarin ze laten zien hoe iOS er volgens hun beter uit kan zien. Zo ook Sentry, een bezoeker van het The Verge-forum die in een aantal afbeeldingen een nieuwe multitaskbalk voor iOS laat zien. Deze balk zou ideaal zijn voor het hogere 4-inch scherm van de iPhone 5 en iPod touch vijfde generatie. Door de balk groter te maken zou je niet alleen app-iconen zien, maar ook een beeld van de app zelf.

De extra schermruimte zou het ook mogelijk maken om meer informatie te tonen in de muziekspeler van de multitaskbalk. Naast de gebruikelijke muziekknoppen zou je hierdoor ook de volumebalk zien. Een ander scherm laat je rotatie, Wi-Fi, Bluetooth, 3G en helderheid aanpassen.

Sentry is niet de eerste ontwerper die een nieuwe multitaskbalk voorstelt en zeker ook niet de laatste. Tot nu toe heeft Apple niks gedaan met de ideeën voor een uitgebreidere balk die ontwerpers lieten zien. Het is daarom nog de vraag of Apple het idee van Sentry wel zal oppikken. Het is echter interessant om te zien wat voor ideeën andere ontwerpers hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2012, 13:27
Categorie iOS
Onderwerp multitasking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.