iPhone 5-verkoop Vodafone tijdelijk stopgezet (update)

Vodafone stopt tijdelijk met de verkoop van de iPhone 5. Er zouden teveel iPhones zijn besteld, terwijl de voorraad te beperkt is.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Vodafone verkoopstopVodafone heeft de verkoop van de iPhone 5 tijdelijk stopgezet. Dit liet een Community Manager weten op het officiële Vodafone-forum. Op het moment zou de iPhone 5 beperkt beschikbaar zijn, terwijl er ook een groot aantal orders in de wacht staan. De operator wacht daarom totdat er weer genoeg nieuwe voorraad is, waarna de verkoop weer van start zal gaan. Door de verkoopstop kunnen er geen nieuwe iPhone 5’s besteld worden. Volgens Vodafone wordt de iPhone 5 zo snel mogelijk geleverd aan klanten die hem voor de verkoopstop hebben besteld.

Forumbeheerder Stevie stelt het volgende op het Vodafone-forum:

Vanwege een beperkte beschikbaarheid van de iPhone 5 en de enorme vraag, waardoor er een groot aantal orders momenteel “in de wacht staan”, hebben wij besloten om een tijdelijke stop in te zetten op de verkoop van de iPhone 5.

Potentiële kopers die op de website van Vodafone de iPhone 5 proberen te bestellen worden gebracht naar een pagina waar je nog wel de iPhone 4S kunt kopen in combinatie met een abonnement. Je kunt tijdelijk niet klikken op de knoppen waar je de iPhone 5 mee bestelt. Bovenaan de kooppagina staat een banner die wijst op de tijdelijke verkoopstop. Deze verwijst naar het geopende forumtopic.

Wanneer Vodafone verwacht de iPhone 5 weer te leveren is nog niet duidelijk. De telecomprovider introduceerde onlangs nog een actie, waarbij abonnees een databundel van 10GB tot hun beschikking kregen.

Meer info: Vodafone-abonnementen

Update: Ook Apple Store, langere levertijden T-Mobile

Niet alleen Vodafone lijkt problemen te hebben door de beperkte beschikbaarheid van de iPhone 5. Apple’s reserveringspagina voor de iPhone 5 is tijdelijk ook niet te gebruiken, wegens het beperkte aantal iPhones dat op het moment wordt geleverd. Je kunt de iPhone 5 nog wel bestellen in de online Apple Store, maar dan is hij pas over drie a vier weken verzendklaar.

iPhone-kopers bij T-Mobile wijzen ons ook op berichten, waarin de provider zegt dat bestelde iPhones later worden geleverd dan verwacht. T-Mobile verwacht in week 42 of week 43 voldoende iPhones om een deel van de bestellingen uit te leveren. Je kunt bij T-Mobile de iPhone 5 nog wel bestellen, maar hij wordt dan pas na drie a vier weken verstuurd.

Tipgevers: Simon, Remco

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2012, 16:49
Categorie Providers
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.