Reacties voor: Nederlandse verkoop Apple TV 4 gestart

De Apple TV 4 is vanaf nu te koop in Nederland. Op de website van Apple kun je een exemplaar bestellen, waarna je hem tegen het einde van de week op kunt halen. De Apple TV onderscheidt zich door tvOS, App Store en de nieuwe Siri afstandsbediening.
Lees het complete artikel → Nederlandse verkoop Apple TV 4 gestart
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 76 reacties

  1. Is deze dan ook al te koop/bezichtigen in de fysieke Apple Stores?

  2. Weet iemand of de remote ook op een Mac werkt? Sinds de Retina macs geen Infrarood meer ondersteunen is het sappelen.

  3. Besteld! Superbenieuwd!

  4. Ik zie nog steeds binnenkort verkrijgbaar staan via de website. Hoop dat via de apple store app binnenkort ook eens via iDeal kan worden betaalt

  5. 32GB besteld! Ben benieuwd, jammer dat ik er 179x meer voor moest betalen dan ontwikkelaars, maar ach…!

  6. Hoe zit het met de ontwikkelaars versie…? Zal de App Store vanzelf verschijnen? Want ik zie hem nog steeds niet in het rijtje staan 😁

  7. Geen HDMI kabel meegeleverd? Wtf!

  8. Origineel geplaatst door Michiel2
    Geen HDMI kabel meegeleverd? Wtf!

    2-3 euro bij de action.

  9. Besteld!!

  10. Op het web zie ik hem nog als “Binnenkort verkrijgbaar”, maar via de iPad (app) kon ik hem bestellen. Done.

  11. Hoppa, eindelijk.
    Gelijk de 64GB besteld, en laat ‘m gewoon bezorgen bij me thuis.

  12. Origineel geplaatst door Dave
    Is deze dan ook al te koop/bezichtigen in de fysieke Apple Stores?

    Waarschijnlijk nu nog niet. Ik verwacht eerlijk gezegd pas begin november (als de eerste exemplaren worden uitgeleverd) dat de in de fysieke Apple Store te zien zijn.

  13. @Jordy: Als je doorgaat naar specificaties dan kun je rechts boven in het scherm de “bestelknop” indrukken. Betalen met iDeal is gewoon mogelijk.

  14. Wat is in godsnaam het nut van die remote loop?

    Je klikt de Remote Loop vast op de Lightning-connector van de afstandsbediening…

    Zit dus niet eens stevig vast! Ik dacht dat dit iets was à la Wii-remote, bye bye tv’s dus…

  15. Hoppa 64GB, ik ben zelf ook super benieuwd!

  16. Origineel geplaatst door Kevin:
    Zit dus niet eens stevig vast! Ik dacht dat dit iets was à la Wii-remote, bye bye tv’s dus…

    Stukje plastic van €15.

  17. Had hem besteld bij de Duitse webshop Cyberport. Die konden alleen niet meer aangeven wanneer zij hem konden leveren. Heb hem (64GB) nu bij Apple zelf besteld en die bij Cyberport geannuleerd. Kreeg van hun binnen een minuut een bevestiging dat ze hem zouden annuleren én geld al teruggestort. Netjes hoor van die Duitsers! 🙂

  18. Nog even getwijfeld over de opslagcapaciteit, maar uiteindelijk besloten voor de 32 GB te gaan, omdat alle apps lokaal maximaal 200 MB mogen opslaan en weliswaar 2 GB in cache mogen laden, maar die wordt bij het sluiten van de app weer geleegd, zo las ik. Dat betekent dat je met 32 GB zeker 100 apps kunt installeren en dan nog plaats overhoudt. Dat vind ik meer dan genoeg… Tegen de tijd dat ik tegen de grenzen aanloop, is er vast al een nieuw model met 4K-ondersteuning op de markt! 😄

  19. Is het misschien een aardige suggestie voor de heren (of dames) van Iculture om eens een rondje te bellen langs Nederlandse aanbieders om te zien of zij een app uitbrengen (npo, SBS, ziggo, zijn zo wat suggesties van mijn kant)

  20. @martijn: Dat zou een goed idee zijn inderdaad. Dat je niet meer hoeft te switchen tussen HDMI kanalen. Maar gewoon een app opent en dat je met die app gewoon tv kijkt. 👌🏻👍🏻

  21. Ook besteld, de 32 GB versie. Vrijdag de levering.

  22. @Jordy: top 2 minuten later kon ik hem inderdaad bestellen via de site. Heb toch maar de 64gb versie besteld voor het geval ik ooit ruimte te kort kom :p

  23. Hmmm, weet het nog niet !!!
    Mis de optische uitgang 😬

  24. @Jeroen76: Je vergeet alleen de ruimte die volloopt door het gebruik van Photostream.
    Vandaar heb ik voor de zekerheid de 64GB versie gekocht

  25. Het tvOS-besturinggsysteem mag aanschuiven in het rijtje van iOS, OS X en watchOS

    Alleen carOS ontbreekt nog 😁

    On-topic: voor ‘t eerst in m’n leven een Apple op dag één besteld😳 En ik maar denken dat ik ‘t Apple virus een beetje kwijt begon te raken 😅🤒😷

  26. Origineel geplaatst door pascal
    Hmmm, weet het nog niet !!!
    Mis de optische uitgang 😬

    Mee eens. Heb de 32GB versie besteld omdat ik al een poosje een nieuwe AppleTV wilde hebben maar blijft wel jammer van de optische uitgang. Moet nu maar HDMI naar de TV doen en dan optisch uit op de TV weer naar de versterker routeren.

  27. Wat mij nog steeds niet duidelijk Is:
    Kun je full HD Mkv streamen vanaf je NAS met apps zoals VLC/Plex/infuse waarbij de Apple TV zorgt voor de benodigde rekenkracht??

  28. Besteld;-) alleen nu nog wachten of het wat is….

  29. Origineel geplaatst door Mook
    Wat mij nog steeds niet duidelijk Is:
    Kun je full HD Mkv streamen vanaf je NAS met apps zoals VLC/Plex/infuse waarbij de Apple TV zorgt voor de benodigde rekenkracht??

    Als Infuse werkt zoals op de iPhone en iPad dan ja, dan zou dat moeten kunnen. Ik hoop dat dit weekend te kunnen testen!

  30. We hebben de Apple TV (developer kit) hier staan op kantoor, maar zien nog geen Apple Store tevoorschijn komen…

  31. Ik wacht nog even een paar weekjes.
    Wil hem eerst in het echie zien.
    Voorlopig hou ik het bij mijn chromecast.

  32. In eerste instantie zou de Nederlandse versie een ander afstandsbediening krijgen zonder Siri knop. Is dit nog steeds zo?

  33. Origineel geplaatst door dan:
    2-3 euro bij de action.

    Daarom extra schandalig dat het er niet bij zit voor €179

  34. Als ik alleen de nieuwe remote aanschaf, werkt de apple tv3 daar dan wel mee samen?

  35. Ik sla deze over. Heb al een 3th gen en geen 4k ondersteuning is een flauw grapje van Apple om volgend jaar weer iedereen een nieuwe apple tv aan te laten schaffen. Ik trap er niet meer in.

    Mn Samsung 4k tv van vorig jaar is nog geavanceerder en speelt standaard zonder problemen films met externe subs af, heerlijk. Dat zal nooit mogelijk worden op een apple apparaat helaas.

  36. Hou het wel bij mijn Xbox One.
    Die kan wel mijn NAS benaderen, heeft prachtige games, HDMI Passthrough voor snel schakelen tussen games etc en tv. Als echt Apple fanaat vind ik de Apple tv 4 toch niet wat ik er van had verwacht. Met een HDMI Passthrough had ik hem overwogen. (Geloof me echt een killer feature als je het eenmaal hebt)

    Kan helaas de Xbox niet aansturen via de Apple Watch. Dat is dan weer een beetje jammer…. 😊😉

  37. KPN Play iets voor op de apple tv? of Foxsports , Sport1 etc misschien?

  38. Nog meer mensen problemen met bestellen via de Apple Store app? Zodra ik op ‘plaats bestelling’ druk kom ik in het scherm met mijn verzendgegevens. Als ik vervolgens op ‘bewaren’ klik gebeurt er niets…

    Paar keer geprobeerd nu, hoop toch niet dat ze achter de schermen tóch besteld zijn :x. Nog geen mail gehad oid, lijkt erop dat de bestelling niet door komt..

  39. Ik zou niet weten wat ik er mee zou moeten doen, mijn tv kan gewoon via USB en netwerk ook mijn nas vinden.

    De tv’s hebben al langere tijd ook apps als Netflix enzo, dus volgens mij heb ik niks aan dit kastje.

  40. @Michiel2: Als ie er bij zou zitten was ie te kort, te lang, niet mooi genoeg, had ie een connector die niet om een hoek gaat of juist wel of een te kwetsbare kantelbare connector of moest de connector de hoek om.

    Kort gezegd, ik vind dit gezeur om het zeuren.

  41. Ik ben heel benieuwd welke Nederlandse apps er intussen zijn of aankomen, met name natuurlijk op het gebied van tv kijken etc, zoals Kijk, SBS en Uitzending Gemist (NPO)

  42. @MacaanZee, @iCulture: Dit hebben jullie zo’n jaar geleden toch al gepeild bij de zenders? Hebben jullie dit nogmaals gecheckt? Als zij snel met een app zullen komen, ga ik de Apple TV kopen, anders weet ik het nog niet.

  43. Origineel geplaatst door Patrick
    Als ie er bij zou zitten was ie te kort, te lang, niet mooi genoeg, had ie een connector die niet om een hoek gaat of juist wel of een te kwetsbare kantelbare connector of moest de connector de hoek om.
    Kort gezegd, ik vind dit gezeur om het zeuren.

    Wat een onzin is dit. Je mag wel verwachten dat er een HDMI-kabel bij zit voor dat geld. Bevalt ie niet dan koop je zelf maar een andere.

  44. Ik heb meteen de 64 GB besteld.

  45. Besteld, heb nu nog atv 2
    Iemand die deze wil kopen?

  46. Voor mij geen atv4.
    Ik heb geen HDMI op m’n versterker alleen optisch.
    Waarom Apple die 30 cent voor een optische aansluiting niet uitgeeft is mij een raadsel.
    Ik hou het bij m’n atv3.

    ( voor een paar centen extra koop je toch een ps4 met die prijzen van de atv4 en die kan toch minstens hetzelfde )

  47. Behoorlijk onbevredigend dat de ATV geen 4k heeft, temeer omdat je met de nieuwste iPhone wel in 4k kunt filmen. En er al veel 4k tv’s te koop zijn. Dus toch nog maar een jaar wachten, immers oude versie doet het nog goed.
    PS: prijs van de ATV is tov eerdere versies exorbitant: krijg wat prijsstelling steeds meer hekel aan Apple.

  48. Besteld
    Nu hopen dat Infuse hun Apple TV app snel klaarhebben, dan kan die Mede8er buiten.

  49. Voor iedereen die zich afvraagt om welke mogelijke reden Apple geen optische Toslink aansluiting meer heeft gemaakt; er zijn inmiddels best al wat standaarden die niet meer door de optische kabel kunnen. In geval van de Apple TV4 is dat Dolby Digital Plus 7.1.

    Lang niet alle content ondersteunt dit en ik schat dat er nog maar weinigen zijn die geschikte hardware hebben. Desalniettemin vind ik het ook jammer dat die er niet op zit en ook ik moet nog gedwongen zo’n habbie babbie convertertje gaan kopen omdat mijn Sonos Soundbar alleen een optische Toslink aansluiting heeft.

  50. Besteld! Ben benieuwd!!

  51. @Mook: kort: nee
    Iets langer: met een gehackte Apple TV kan het wel, maar de atv3 is tot op heden niet gehacked

  52. @Maarten: Dat zou ik toch nooit doen ze, mede8er is een toptoestel. Die houd ik sowieso. Beste datk ooit al heb gehad. En alsk het verkoop voor die mss 70 euro ik er nog van krijg daar val ik niet over :-).

  53. @Jip: Welke content heb je in 4K? Heb je een 4K tv?
    Dat de prijs hoger is ook logisch. Je krijgt er veel meer voor dan bij Apple tv 3. Kijk alleen naar de app store en de afstandsbediening.

  54. Origineel geplaatst door Sebastiaan
    We hebben de Apple TV (developer kit) hier staan op kantoor, maar zien nog geen Apple Store tevoorschijn komen…

    Zelfde hier. Gebeurd denk ik pas als Apple de ‘magische-switch’ omzet op de dag van bezorging 🙂

  55. Origineel geplaatst door Sebastiaan
    We hebben de Apple TV (developer kit) hier staan op kantoor, maar zien nog geen Apple Store tevoorschijn komen…

    Hier ook niet

  56. @Arthur de Groot: nou van ideal was niks te vinden je kon wel gewoon betalen via een overschrijving naar hun.

  57. Op NU.nl staat dat de NL-versie zonder Siri is. En dat dit ook niet op Engels gezet kan worden. Is dit serieus? Want dat zou echt een deal-breaker zijn voor mij. Dan wacht ik wel tot ik er ééntje uit de VS kan regelen.

  58. Origineel geplaatst door frans
    @Arthur de Groot: nou van ideal was niks te vinden je kon wel gewoon betalen via een overschrijving naar hun.

    Ik kon ook gewoon voor iDeal kiezen. Net als CC en overschrijving.

  59. Ben heel benieuwd of het geluid via Infuse (of vergelijkbaar) wel naar Airport Express gaat op de ATV4, op ATV2 werkt het niet (wordt niet ondersteund door Infuse). Ik vermoed dat met het vervallen van de optische aansluiting dit wel standaard wordt. Nog mooier zou direct streamen naar Sonos zijn, maar dat zal wel niet..

  60. @Stefan: Blijf het toch vreemd vinden kon Alleen overmaken gewoon met een bank overbooking Naar een Nummer heb nog een keer geken maar Geen ideal knop of zo waarom bij Mij Niet Dan ? Maar goed hopelijk STRAKS betaal bevesriging duurt meschien 5 dagen langer extra maar goed als hie maar komt

  61. Ik lees net op Macrumors dat apps na installatie al 2GB extra content mogen downloaden en daarna nog 18 GB voor tijdelijke content. Misschien is de 32 GB versie dan snel vol.

  62. Origineel geplaatst door Jeff
    Op NU.nl staat … Is dit serieus?

    De vraag stellen is ‘m beantwoorden 😉

    Als je goed kijkt zie je dat ze de laatste artikelen woorden als ‘vooralsnog’ en ‘voorlopig’ gebruiken mbt Siri (niet) in NL. Duidelijk toch, als zelfs nu.nl al die nuance toevoegt? Die zijn meestal niet zo van de nuance, dus bedoelen er vast iets mee…

  63. @JK: Ik heb net Apple care gesproken en zij zeiden dat het idd meer dan 200 mb kon zijn.
    Ik heb 32 gb besteld maar kijk dan gelijk in App Store. Als het gauw vol loopt dan annuleer ik binnen 14 dagen de bestelling en koop ik 64 Gb

  64. Gisteren de 64 gB besteld. Leek me de beste optie.

  65. Nieuwe Apple tv besteld! 🙂
    Maar paar dagen levertijd

    Ga ervan uit dat Infuse rap met een goede app kom om films vanuit mn NAS te streamen en dat er veel goede NL apps komen !!

    #vertrouwen-in-apple

  66. En ja hoor, vandaag bevestiging gekregen dat hij verstuurd is.
    Maandag besteld, morgen binnen.. Whooooooo

  67. Vind het best wel suf dat als ik de Apple TV begin deze week bestel in de pre-order (45 min na lancering) dat ik ‘m vandaag niet eens bezorgd krijg terwijl als ik nu naar de Apple Store zou gaan ‘m al eerder zou hebben dan besteld bij de pre order.

    Op het moment van schrijven staat de status nog op “Klaar voor verzending”. Verwacht dat hij vandaag of morgen wel verzonden gaat worden.

  68. Origineel geplaatst door Erwin
    Vind het best wel suf dat als ik de Apple TV begin deze week bestel in de pre-order (45 min na lancering) dat ik ‘m vandaag niet eens bezorgd krijg terwijl als ik nu naar de Apple Store zou gaan ‘m al eerder zou hebben dan besteld bij de pre order.
    Op het moment van schrijven staat de status nog op “Klaar voor verzending”. Verwacht dat hij vandaag of morgen wel verzonden gaat worden.

    Eens,

    Zoals het er nu uitziet ontvang ik hem op zijn vroegst maandag. Status vandaag is “op doorzending naar land van bestemming” Ik overleef dat prima maar juist is het niet.

  69. Origineel geplaatst door Erwin
    Vind het best wel suf dat als ik de Apple TV begin deze week bestel in de pre-order (45 min na lancering) dat ik ‘m vandaag niet eens bezorgd krijg terwijl als ik nu naar de Apple Store zou gaan ‘m al eerder zou hebben dan besteld bij de pre order.
    Op het moment van schrijven staat de status nog op “Klaar voor verzending”. Verwacht dat hij vandaag of morgen wel verzonden gaat worden.

    Nee hoor als je om 10 uur voor de deur staat krijg je dood leuk te horen dat ze er niet zijn! Later op de dag pas hoe slecht!

  70. @Erwin: Apart, ik heb ‘m maandag ook besteld zodra ik op iculture zag dat de voorverkoop begonnen was.
    Vanochtend kwart over 9 stond UPS voor de deur met m’n Atv4 64GB.
    Vandaag gelukkig een dagje vrij, ben dus de hele dag al aan het spelen ermee.

  71. @Mook: Zover ik gelezen heb komen Plex en VLC naar de nieuwe Apple TV.

  72. Toch handig om aan de grens te wonen. Bij de Apple Premium Reseller in Brugge hadden ze een kast vol staan. Ik kon er gewoon eentje meenemen zonder dat ik had gereserveerd.

  73. @Mark: Vreemd, ik heb toen ook de 64 GB besteld en hij komt maandag pas. Nu kan ik daar wel op wachten -Apple Watch duurde langer- maar het gaat om het idee waarom de pre order er dan is. Ik vind dat die mensen de bestelling sowieso op de dag van de lancering in huis zouden moeten krijgen.

  74. @Erwin: De eerste teleurstellingen zijn er al.
    Het is NIET mogelijk om je iPhone/iPad als controller te gebruiken op je Atv4
    De demonstratie tijdens de Special Event in october van Apple met het spel Crossy Roads werkt niet.
    Ik heb hier al over gebeld met Apple, en ze weten het ook niet, zelfs na het laten zien op de Special Event (1:09:35 begint de demonstratie).
    Multiplayer games met meerdere spelers in dezelfde kamer op één Apple TV4 is dus niet mogelijk.

    En, er zijn nog geen apps om video’s van je NAS te streamen.
    VLC heeft wel de app klaar en ligt bij Apple ter goedkeuring.
    Mocht deze afgekeurd worden omdat ze streamen vanaf NAS niet willen toestaan gaat mijn Atv4 terug naar Apple.

  75. Ik zag dat de Netflix app ook naar het ‘nieuwe design’ is gegaan. Daar is toch niks in terug te vinden? Precies de reden dat mijn atv3 nog fijn in de woonkamer staat, ondanks Netflix app op televisie en receiver. Het overzicht is zoveel beter.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.