Nederlandse strip Mac & Maggie debuteert op iPad

Mac & Maggie, de vaste strip uit het blad MacFan, is nu ook op de iPad te lezen. De makers besloten de strip compleet opnieuw vorm te geven.

mac-maggie-ipadDe Nederlandse strip Mac & Maggie verscheen vorig jaar na wat strubbelingen op de iPhone. Apple bleek moeite te hebben met het expliciete karakter van sommige striptekeningen. Bij de iPad-versie hadden de makers dan ook de vrees, dat de applicatie niet snel goedgekeurd zou worden. Maar dat viel mee: Apple kon de strips wel waarderen. Het Mac & Maggie-album ‘Bindingsangst’ kost in digitale variant €3,99 en is dus goedkoper dan de papieren versie van €9,95.

Je krijgt bij deze versie het volledige boek, inclusief schetsen en een interview met de auteurs Mars Gremmen en Jan van Die. Zij hebben goed naar bestaande strips gekeken en besloten het anders te doen. In plaats van bestaande pagina’s die rechtstreeks naar de iPad worden overgezet, is het album opnieuw vormgegeven in liggend formaat. Je hoeft daardoor niet meer te scrollen en in te zoomen om de volledige pagina te zien. De opmaak van de pagina’s zijn dus afgestemd op de resolutie van 1024 bij 768 pixels. Helaas was ePub niet mogelijk, omdat daarbij niet meer dan 600 x 800 beeldpunten mogelijk zijn in staand formaat, waardoor de stripballonnetjes niet leesbaar zijn.

Mac & Maggie is een strip uit het tijdschrift MacFan.

Downloaden: Mac & Maggie ‘Bindingsangst’ (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2010, 17:18
Categorie Apps
Onderwerpen iPhone 3G, iPhoneclub, macfan, Podcast, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.