Lockscreen-wallpaper om zoekgeraakte iPhone terug te krijgen

Paolo de Graaff heeft een lockscreen voor de iPhone gemaakt, waarop je je eigen naam en telefoonnummer kunt invullen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Find-my-iPhoneEen aardigheidje van iPhoneclub-bezoeker Paolo de Graaff: hij heeft een ‘Lost my iPhone Security Warning’ gemaakt, die hij rechtenvrij beschikbaar stelt aan onze lezers. Je kunt de wallpaper gebruiken op het lockscreen van je iPhone, waarbij je je eigen naam en telefoonnummer toevoegt via Photoshop of een andere tool die PSD-bestanden met lagen kan openen en bewerken. Paolo heeft daarvoor de benodigde Photoshop-file gemaakt die je eenvoudig kan aanpassen door de tekstlaag te bewerken. Dat de wallpaper inderdaad werkt, is al in de praktijk gebleken: Paolo had zijn iPhone ergens laten liggen en werd daadwerkelijk gebeld door een eerlijke vindster.

De tekst op de wallpaper is vooral bedoeld om mensen af te schrikken. Je hebt er niet daadwerkelijk MobileMe met Find My iPhone voor nodig. Heb je dat wél, dan kun je trouwens ook op afstand een bericht naar je iPhone laten sturen of op afstand laten wissen. Het instellen van de lockscreen-afbeelding doe je via Instellingen > Achtergrond.

Downloaden kan hier: Find My iPhone lockscreen (PSD-bestand, 2,3 MB)

Voor mensen die Photoshop (of een andere tool die overweg kan met layered PSD-bestanden) wel geïnstalleerd hebben, maar geen flauw idee hebben hoe je met lagen moet werken: op internet zijn veel workshops te vinden. Enkele programma’s die overweg kunnen met layered PSD-bestanden: The Gimp (open source, gratis), Paint.Net (met PSD-plugin), Adobe Photoshop Elements of gebruik Google.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2010, 0:23
Categorie iOS
Onderwerpen diefstal, find my iphone, lockscreen, verlies

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.