Reacties voor: Nederlandse Siri en Apple Music: wat werkt en wat kan er beter?

Een van de manieren waarop je Apple Music kunt bedienen is middels je stembanden en Siri. Ook met de Nederlandse spraakassistent is dit mogelijk, maar loop je nog wel regelmatig tegen problemen aan.
Lars Paymans -

Reacties: 25 reacties

  1. Ook werkt het herkennen van muziek niet altijd, omdat Siri -bijvoorbeeld als Beats 1 opstaat- gaat luisteren om een nummer te herkennen. Vervolgens hoort hij niks, omdat Siri de radiozender automatisch pauzeert als je iets vraagt.

    Op je vergrendelscherm staat toch gewoon titel en artiest? Ook bij Beats 1.

  2. Weet iemand of je ook met je Apple ️Watch Apple Music kan bedienen? Ik ga de mijne morgen halen!

  3. Siri zou toch ook muziek moeten/kunnen herkennen. Dat doet hij op mijn iPhone 5S niet.

    Ps. Ik draai op IOS 9 public bèta 1

  4. Ook werkt het herkennen van muziek niet altijd, omdat Siri -bijvoorbeeld als Beats 1 opstaat- gaat luisteren om een nummer te herkennen. Vervolgens hoort hij niks, omdat Siri de radiozender automatisch pauzeert als je iets vraagt.

    Origineel geplaatst door Bman
    Op je vergrendelscherm staat toch gewoon titel en artiest? Ook bij Beats 1.

    Maar Siri kun je ook gebruiken als je niet op het scherm kijkt. Dan kan het wel handig zijn.

  5. Siri icm Apple Music gebruik ik zelf niet. Voegt maar bar weinig toe en ik kan het vaak zelf sneller.

    Wat ik wel enorm mis is een nummer Liken op mijn watch. Dat zou bv in de auto een aangename toevoeging zijn om je persoonlijke smaak wat verder uit te diepen. Want de manier waarop ze dat nu doen (met die rode balletjes) is behoorlijk beperkt.

  6. Origineel geplaatst door Ewoud
    Weet iemand of je ook met je Apple ️Watch Apple Music kan bedienen? Ik ga de mijne morgen halen!

    Ja, dat kan.

  7. Ik ging eens proberen, naar aanleiding van dit artikel. Ik heb op mijn Iphone 6 Apple music (de gratis 3 maanden proef) en ik gebruik Deezer. Deezer heb ik sinds ik mijn Sonos heb. Wanneer Apple music nu beter werkt, stap ik net zo makkelijk weer over.

    Bij Apple music merk ik overigens dat ik nog erg moet wennen aan de functies en layout, maar dat komt vast omdat ik nu Deezer gewend ben.

    Dan nu over dit onderwerp: als ik Siri roep, en vraag om het laatste album van Muse af te spelen, dan zegt Siri:

    “Sorry, ik kan dat niet doen in Deezer. Ik heb daar ook niet om gevraagd, maar kennelijk bepaald Siri van zichzelf dat Deezer te prefereren valt boven het eigen product.
    Dat vind ik wat apart….

  8. Siri heeft vaker moeite met bepaalde zinnen. De opdracht “bel mijn vriendin” gaf steevast als antwoord: “ik zie geen contacten met “mijn vriend”. Dat terwijl Siri het kennelijk wel goed hoort want de vraag werd correct weergegeven. Nu is het euvel verholpen na wat feedback richting Apple. Het kan dus zeker helpen dit soort dingen te rapporteren.

  9. @Patrick: ….kennelijk bepaalT Siri…. pfff…. tikfout.

  10. @WvB22: even in siri instellingen aangeven waar in de contacten jou gegevens staan en daar je vriendin toevoegen met die relatie. Dan werkt het wel. Mij vroeg hij ook wel eens ik weet niet wie je vriendin is, wie wil je dat ik als jou vriendin zie iod.

  11. Siri hoort een vrouw te zijn.

  12. Ook geprobeerd om nummers van Taylor swift af te spelen maar hij citeert teler swift maar speelde bij mij dan wel de nummers van Taylor swift af

  13. Fijn om te zien dat het niet aan mij ligt!
    Ik gebruik Apple Music nu regelmatig. Maar vooral thuis. Zeker in het weekend met de kids. Niet meer zoeken, maar ‘speel K3 – handjes draaien’. Werkt prima. Zodra het Engelstalig wordt, wordt het problematisch voor Siri.

    Want to want me – jason Derulo? Nog nooit gelukt via Siri.
    Hold my hand – Jess Glynne? Nog nooit gelukt via Siri.

    Ook jammer dat je niet je eigen liedjes/commando’s aan Siri kan koppelen.

    Zo hebben we hier een bij de kids erg populaire CD van Djambo de olifant. Maar “speel ‘ga mee op safari’ “gaat ‘m niet worden…

    Hoe kan je missende commando’s of eigenlijk verkeerd begrepen commando’s dan melden? En krijg je ook feedback dat iets mee is gedaan?

  14. Wat ik vooral mis in Siri is het commando om Siri in de Engelse taal om te zetten en weer terug naar Dutch.
    Dit omdat ik inderdaad muziek met Engelse titels niet af kan spelen omdat hij die niet herkent uit de NL Siri. De engelse Siri kan dat wel, maar die herkent weer niet de naam van mijn vriend. 😀

  15. Vind Siri sowieso slecht werken. Constant verkeerde reacties op de vragen. Negen van de tien keer werkt het gewoon niet lekker. Heb Siri maar weer uitgezet.

  16. Ik gebruik Siri de hele dag door, echt fijn. En hij lijkt alleen maar beter te begrijpen wat ik wil.
    Muziek in Engels, je praat nu eenmaal Nederlands. Ik vind het logisch. Maar je kunt gewoon spellen en dan werkt het prima.

  17. Laat ze beats 1 niet zien welk nummer er wordt afgespeeld? Want dan heb je Siri niet nodig om het te herkennen.

  18. Origineel geplaatst door Gerben
    Ik gebruik Siri de hele dag door, echt fijn. En hij lijkt alleen maar beter te begrijpen wat ik wil.
    Muziek in Engels, je praat nu eenmaal Nederlands. Ik vind het logisch. Maar je kunt gewoon spellen en dan werkt het prima.

    Ik ga het weer uitzetten het werktijd zie het nut er niet van in, Apple music staat ook uit want dat werkt gewoon niet.

  19. Ik vind dit toch wel een grote tekortkoming van Siri. Het draagt alleen maar bij tot de lange lijst ergernissen van de Nederlandstalige Siri. En de puinhoop die Apple Music is.

    Ik gebruik tot nu toe Deezer, en er is eerlijk gezegd geen enkel vergelijk met Apple Music. Mooie overzichtelijke interface, veel sneller, herkend veel sneller je muzieksmaak, en geen bugs. Terwijl Apple Music een lachtertje is: nog nooit zo veel bugs gezien en dat in een muziekproduct van Apple?!?!

  20. Siri NL en Music zijn te pijnlijk. Iets wat engels klinkt wordt fonetisch omgezet en vervolgens naar een ‘klinkt als’ zin.
    Vintage techno werd ineens ‘vind het stuk nou’. Wtf!

  21. @Tom: goed onderbouwd ook.

    Wat ook grappig is, is dat als je help zegt er een suggestie staat:”vertel mijn vriendin dat ik er aan kom” (ios 9) em vervolgens typt siri een bericht “dat ik er aan kom”. Stel het dan ook niet voor 😜

  22. @Justin w: Dat lijkt de ING Bank wel een beetje je wil 10 euro pinnen heeft die niet, vervolgens komt die ik stel 20 euro voor zeg je oke maar dan zegt die vrolijk dit bedrag heb ik ook niet 😛

  23. @Ewoud: werkt super!

  24. Origineel geplaatst door Cloverfield
    Siri NL en Music zijn te pijnlijk. Iets wat engels klinkt wordt fonetisch omgezet en vervolgens naar een ‘klinkt als’ zin.
    Vintage techno werd ineens ‘vind het stuk nou’. Wtf!

    Eerlijk gezegd vind ik dat vrij logisch. Siri NL verstaat alleen maar NL. Als je tegen iemand praat die geen engels verstaat krijg je dezelfde reactie. Vandaar dat ik het mooi zou vinden als ik Siri gewoon kan vragen om in de Engelse modus te gaan en vice versa (wat weer latijn is).

  25. @RTF: Logisch => “Play Music from Jan Smit” zal ook niet werken.
    Je kan ook niet verwachten dat ‘t NL- en US idioom tegelijkertijd werken. Je zou dus snel moeten kunnen schakelen tussen Siri NL en Siri UK (bijv. met Hallo Siri vs. Hello Siri) – wat ik al een keer voorgesteld heb bij feedback@apple.com (maar dat heeft geen enkele zin – zit ‘n soort electronische shredder achter)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.