Todoist voor iOS krijgt kleurenthema’s en slimmer taken aanmaken

De Todoist-app voor iOS heeft een update gekregen met nieuwe kleurthema's, makkelijker taken aanmaken en intelligente herkenning.

Todoist iPhone iPad-appDe takenlijst-app Todoist heeft een grote update gekregen. Versie 10 voor iOS bevat onder andere een Intelligent Input-functie. Dat houdt in, dat de app bij het intikken van datums, labels en prioriteiten direct begrijpt waar je mee bezig bent. Todoist herkent de info en vult het automatisch in, zodat jij minder tijd kwijt bent met het vullen van vakjes. Zeg je tegen Todoist dat je vanaf 31 maart elke donderdag om 6 uur wilt gaan hardlopen met Joost, dan begrijpt de app dat en maakt er een taak van.

Er is nog een andere functie die tijd bespaart: je kunt nieuwe items toevoegen door op de rode cirkel te klikken in de taak- of projectweergave. Eventueel kun je ook een taak halverwege een lijst toevoegen door een nieuwe vingerbeweging te gebruiken. Zet twee vingers op een taak en spreid ze uit elkaar, zodat er een taak tussenin wordt gecreëerd.

Door te swipen markeer je een taak als gereed. Je kunt ook met een swipebeweging de taak naar een ander tijdstip verplaatsen. Door iets langer op het scherm te drukken (long press) kun je items verplaatsen, de volgorde veranderen of taken laten inspringen. Ben je flink aan de slag geweest, dan kun je nu meerdere taken selecteren en markeren als gereed, de deadline en prioriteit aanpassen of de taak delegeren naar een andere persoon.

Nog een andere verbetering: Todoist is kleurrijker geworden. Er zitten 10 nieuwe thema’s in met kleurtinten zoals mandarijn, zonnebloem en amethist (violet).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2015, 17:00
Categorie Apps
Onderwerp todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.