Reacties voor: NapBot meet je slaapgedrag met zelflerende technieken

NapBot is een nieuwe app om je slaap te meten met de iPhone en Apple Watch. Het verschil met bestaande slaapapps is dat er gebruik wordt gemaakt van CoreML waarmee machine learning mogelijk is. Daardoor is de app slimmer dan andere.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Benieuwd hoe de app zich verhoud tov AutoSleep.

  2. Weggooien ging sneller dan installeren. Ik kan nog steeds niet zo goed tegen het abonnement model.

  3. Origineel geplaatst door Jafo
    Weggooien ging sneller dan installeren. Ik kan nog steeds niet zo goed tegen het abonnement model.

    Eens. Dan liever eventueel een bedrag in één keer betalen.

  4. Ik snap ook nog altijd niet waarom er “gratis” bijstaat. €11 per jaar is niet gratis.

    Abonnement op Netflix, AppleMusic, AppleTV+, Arcade, Disney+ en Adobe Photoshop? Je zou voor minder wakker liggen van al dat geld dat elke maand van je rekening wordt gesluisd. Gelukkig is daar ook een abonnement voor. 🙄

  5. Ik begrijp het sleeptracking gebeuren simpelweg niet. Als ik goed heb geslapen weet ik dat zelf ook, idem als ik slecht hebt geslapen.
    Ooit toch getest; het werkt bij mij averechts als ik een paar dagen zie dat ik slecht hebt geslapen; dan ga ik niet ineens beter slapen. Eerder brengt het je in een negatieve spiraal; bang om weer slecht te slapen waardoor je nog lastiger in slaap komt.

  6. @C: maar wanneer je ziet dat de kwaliteit van je slaap slecht is dan zou je wel maatregelingen kunnen nemen zodat je beter gaat slapen. Zoals minder koffie of meer bewegen etc.. dan meet je daarna weer je slaap en kun je zien wat effect heeft.

  7. Mijn ‘bezwaar’ tegen dergelijke slaapapps; waarom zou je je Apple Watch ‘s nachts omhouden?

  8. @C: ik gebruik de app AutoSleep en vind dat het me juist wel goed helpt om inzicht te krijgen in mijn slaap. Natuurlijk weet je zelf ook wel als je ‘goed’ geslapen hebt en hoe lang, maar soms slaap je lang genoeg, maar voel je je toch niet uitgerust. Zo’n app (AutoSleep) geeft dan goed inzicht in de hoeveelheid diepe slaap die er gemeten is en dat blijkt veel te maken te hebben met goed uitrusten.

    Verder houdt die app ook je slaapsaldo bij; of je een slaap tekort hebt opgebouwd of misschien een overschotje hebt. Dan kan je toch aansporen om even meer rust te nemen.

    In dit artikel wordt me niet duidelijk wat de verbeteringen of vernieuwingen zijn ten opzichte van bijvoorbeeld AutoSleep.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.