Reacties voor: Muziek-app slurpt batterij leeg bij sommige iPhones met iOS 13.5.1

Sommige iPhone-gebruikers melden dat hun batterij extra snel leeg gaat door het gebruik van de Muziek-app. Ook heel wat iCulture-lezers hebben het probleem bij ons gemeld. Het probleem doet zich al langere tijd voor bij iOS 13.5.1, dat sinds begin juni beschikbaar is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Een jaar geleden die app leeggehaald en eraf gegooid. Veel te dominant in mijn auto, overrulede steeds Spotify. Nu nergens geen last van gelukkig

  2. Ik heb daar ook heel veel last van gehad maar de iPhone bijwerken via iTunes heeft het voor mij opgelost, ik heb een iPhone 11 Pro.

  3. Inderdaad, mijn iPhone wordt zeer snel erg heet. Ik dacht eerlijk gezegd dat het lag aan de algehele batterijconditie, de batterij van mijn iPhone 8 was inderdaad tot op het bot versleten, maar ook met mijn Gloednieuwe vervangbatterij wordt de iPhone loeiheet. Erg vervelend vind ik het! Ik ben een zeer tevreden veelgebruiker Van de iPhone, maar deze problemen waren me nog niet eerder opgevallen. Nu helaas dus wel.

  4. Gek genoeg staat bij mij op plek 3 met 11% de 🔦zaklamp app. Wat heel vreemd is, omdat die ook helemaal niet staat in het lijstje van geopende apps.
    Eenzelfde probleem?

  5. Viel me toevallig vandaag op op de iPad. Volgens Batterij was het de Muziek-app, maar er staat helemaal geen muziek op het apparaat. Ik had wel in de iTunes store een preview van een nummer geluisterd, en iTunes stond als enige app open in de achtergrond.
    Je zou verwachten dat er dan “iTunes (audio)” zou staan bij Batterij, maar niet dus.

  6. Klopt ik had het ook met de muziek app, luister hier regelmatig radio mee.
    Maar het lijkt nu wel ineens weg te zijn volgens mij.

  7. Ik gebruik Apple Music al jaren zeer intensief. Ik zit op iOS 13.5.1 en heb geen last van batterijproblemen.

  8. Bij mij is het voornamelijk de Facebook app die de batterij leeg trekt.
    Deze batterij problemen op mijn Xs zijn bij mij ontstaan sinds 13.5 geloof ik

  9. Yep ik heb ook veel last van een veel sneller leeglopende batterij. Ik heb m’n iphone sinds januari en had serieus moeite om m’n batterij leeg te laten lopen. Kon wel 2 dagen mee. En na 13.5.1 echt serieuze problemen met de batterij. Er is niet direct een app aan te wijzen. Buienalarm doet het vaak, maar zelfs de telefoon app. Kan niet zeggen dat de Muziek app bij mij veel op de achtergrond draait. Heb verversen op achtergrond al uit staan naar dat helpt niets. De grote boosdoener is geen enkele app maar APPLE zelf. Ik vind het zeer kwalijk dat ze dit zo ver laten komen en gewoon al bijna 1,5 maand geen gehoor geven.

  10. Ik gebruik al jaren de STEZZA muziek app met volle tevredenheid en heb geen batterij problemen.

  11. Ik heb hier inmiddels ook last van. In eerste instantie geen enkel probleem, maar sinds een aantal dagen loopt de batterij gewoon leeg, terwijl ik de music-app niet gebruik, staat deze inderdaad op plaats 1 bij accu-gebruik

  12. Bij mij is het Buienradar die maar op de achtergrond blijft draaien. Hij staat niet in het lijstje bij ‘background app refresh’ dus kan het ook niet uitzetten. Heel raar.

  13. Ook bij mij is het de zaklamp die de problemen veroorzaakt

  14. Met de laatste update is mijn iPhone X zo heet geworden dat de batterij is gaan opzwellen en m’n scherm helemaal uit m’n iPhone drukte. Hij is nu ter reparatie en heb een oude SE te leen. Hier gebeurd nu hetzelfde mee. Ze worden echt veel te heet.

  15. Bij mij staat FaceTime boven aan, maar ik heb gewoon deze zelf gebruikt. In de lijst met welke apps je batterij snel leeg lopen staan wel gewoon de apps die ik heb gebruikt. Mijn netwerk valt voornamelijk geregeld weg sinds de nieuwe update.

    Echt vreemd ik weet niet of de muziekapp bij hetzelfde probleem geeft ik zie deze niet in die lijst staan van de batterijverbruik?

  16. (Red.) iOS 13.6 blijkt dit probleem op te lossen, blijkt uit meerdere meldingen.

  17. Laat maar snel komen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.