Reacties voor: ‘Multitasking, iAd en games centraal tijdens iPhone OS 4.0-event’

Volgens Wall Street-analist Shaw Wu staan multitasking, Apples iAd-advertentiesysteem en games centraal tijdens het iPhone OS 4.0-event van aanstaande donderdag.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 65 reacties

  1. Supervet, ik kan niet wachten tot morgenavond!

  2. Nou dat konden we dus al met jailbreak dus hoop dat ze me nog meer kunnen verrassen

  3. Wel jammer dat ze nu specifiek dingen voor de iPad gaan doen. Hoop dat ze niet vergeten die dingen ook te optimaliseren voor de iPhone.

  4. Waar is dat iAd nou goed voor? Ik wil als gebruiker helemaal geen reclame zien.

  5. Een iPhone OS speciaal voor advertenties? Liever niet!

  6. Hoop ook nog op een One More Thing met de iPhone HD als aankondiging. Maar dat zal wel niet…

  7. *kwijl*
    Maar hier staat het al alsof het een feit is, en geen gerucht meer (over dat het over multitasking zou gaan). Is dit zo? ik hoop echt dat multitasking ook uitkomt voor de iphone 3g 8 gig versie, en niet alleen voor die nieuwe snellere… 🙁

  8. Zeer vet! ik hoop dat dit een mooie update gaat worden in zijn geheel!!

    Begint nu al te kriebelen allemaal haha!

  9. Origineel geplaatst door Arjen
    Wel jammer dat ze nu specifiek dingen voor de iPad gaan doen. Hoop dat ze niet vergeten die dingen ook te optimaliseren voor de iPhone.

    Ze zullen de iPhone niet vergeten hoor 😉 gaat nota bene om het iPhone OS 4.0. Waar de iPhone dus ook op komt te draaien.

  10. Vooraleer iedereen hier weer te veel hoop heeft: er komt geen multi-tasking.

  11. Origineel geplaatst door bramzo
    Vooraleer iedereen hier weer te veel hoop heeft: er komt geen multi-tasking.

    Ok… als jij het zegt… 😉

  12. Origineel geplaatst door Dolor
    *kwijl* Maar hier staat het al alsof het een feit is, en geen gerucht meer (over dat het over multitasking zou gaan). Is dit zo? ik hoop echt dat multitasking ook uitkomt voor de iphone 3g 8 gig versie, en niet alleen voor die nieuwe snellere…

    De titel staat tussen aanhalingstekens. Misschien zou het duidelijker geweest zijn als er ‘Gerucht’ voor had gestaan, maar een feit is het in ieder geval (nog) niet.

    Al is multitasking wel het hardnekkigste gerucht tot nu toe. John Gruber van Daring Fireball vroeg op Twitter zelfs of mensen er op wilden wedden dat er na donderdag geen klachten meer bestaan over het ontbreken van multitasking op de iPhone en iPad.

  13. Net of wij zitten te wachten op die IAD
    das voor ons alleen maar weer irritant als consument.

    bedrijven zitten te g**le op klikcijfers.

  14. @Michel Lusthof:
    Fijn multitasking, lekker zo’n trage iPhone met al die draaiende apps op de achtergrond…!

  15. @Jos En dan al vooral op de 2G
    Hopen dat ze daar iets voor verzonnen hebben,, En hopen dat de update ook voor de 2G uitkomt !

  16. Ben toevallig in A’dam!

    Kom dus zeker even een kijkje nemen als we tijd hebben, leuk!

  17. @Jos:
    Tenzij je het aan of uit kunt zetten ofzo. Mensen die het niet nodig vinden ofzo hoeven er geen gebruik van te maken..
    Nieuwe Iphone kan het straks natuurlijk ook makkelijker aan.

  18. @Jordy,

    Hoe lang is er nu al geen OMT meer geweest tijdens persevents.. Dus idd, ga er maar niet vanuit dat ze iPhone OS4 op een nieuwe iPhone laten zien.

    ALS die dit jaar komt zal het denk ik pas in juni/juli zijn qua presentatie. Het zou natuurlijk wel logisch zijn dat ie dan komt aangezien er tot nu toe elk jaar eentje bij kwam en het multitasking zou beter ondersteund worden met een snellere processor

  19. Origineel geplaatst door swen
    Net of wij zitten te wachten op die IAD das voor ons alleen maar weer irritant als consument.bedrijven zitten te g**le op klikcijfers.

    Wat ik gehoord heb, heeft het met name als doel om ontwikkelaars meer opties te geven om meer inkomsten uit applicaties te halen. Dus naast de standaardprijs voor een app ook advertentie-inkomsten. Voorlopig is het speculeren wat dat precies inhoudt, maar de overname van Quattro Wireless lijkt mij een teken aan de wand dat het gaat gebeuren. Is het niet morgen dan wel tijdens de WWDC.

  20. Er komt volgens mij geen multitasking voor de 2g én de 3g. Deze hebben beide maar 128mb ram. Dit is te weinig voor multitasking.

  21. Ik wacht wel een jaartje tot de iPod Touch 4G. Tot nog toe was de iPod Touch altijd een stapje verder dan de iPhone (qua specificaties van RAM, processor, grafisch)

    iPhone 2G
    iPod Touch 1G (vele malen krachtiger)
    iPhone 3G
    iPod Touch 2G (weer iets krachtiger)
    iPhone 3GS
    iPod Touch 3G (ongeveer gelijk, hoewel de iPod Touch iets beter is)

    Nadat de iPhone 4G uitkomt zal er in september een meesterlijke iPod Touch update komen die waarschijnlijk van alle nieuwe features gebruik zal maken.

    Dat is mijn realistische voorspelling. Ik denk ook dat de iPhone/iPod Touch veel elementen van iPhone OS 3.2 zullen meekrijgen zoals het Dock, wallpaper en de nieuwe UI.

    Ik kan niet wachten tot morgen.

  22. Als veel ontwikkelaars overstappen op een advertentiemodel zullen de providers dat denk ik gaan merken in het dataverkeer. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe Apple iAd gaat opzetten, maar als de reclame veel afbeeldingen of animaties bevat zullen de operators dat gaan terugzien in de statistieken.

    Applicaties die tot nu toe offline hun werk deden gaan dan ook van alles downloaden en uploaden.

  23. Nog krachtiger games?? Dan hoop ik dat ze eindelijk een degelijke controller voorstellen waar je de iPhone in kan klikken. En dat ze er ook voor zorgen dat hun games dan compatibel worden met zulke hardware.
    Ik weet dat er reeds zulke dingen bestaan maar er zijn bitter weinig games die hiermee compatibel zijn. 🙁

  24. Geef mij astjeblieft een Macbook Pro…
    Ik word gek hier

  25. Ik wil helemaal niet multitasken..!

  26. Klinkt wel logisch! Gebruikers zitten niet echt te wachten op een OS met een mobiel advertentie platform.
    Maar iedereen wil multitasking! [EDIT: Behalve “music” dan…]
    Dus door een OS te maken waar beide dingen in zitten, hebben ze een OS dat iedereen wil installeren.
    Maar daarmee heeft Apple ook gelijk een grote “installed base” van hun iAd platform zodat adverteerders er graag gebruik van maken.

    De vraag is natuurlijk wat dit iAd platform doet? Waarom zit het in het OS ingebakken? Wordt er bijgehouden wat ik doe, zodat daar reclame op kan worden aangepast?

  27. Dus met mijn 3G kan ik nix met deze 4.0?

  28. @wim de Laptoplijn zou later deze maand worden bijgewerkt (volgens de geruchten).
    Multitasken op 2g & 3g komt er volgens mij zeker niet.
    M’n 2g is nu al niet meer vooruit te branden.
    En aangezien er zo naar uitgekeken wordt is het voor Apple een logische zet om het enkel om de update enkel voor de nieuwe iPhone uit te brengen (moeten mensen wel overstappen). Maar ze kunnen het niet maken op mensen met een 3gs in de kou te laten staan, dus daar zal de update ook wel beschikbaar voor komen.

  29. Als dat iAd ongevraagde reclame/spam op mijn duurbetaalde iPhone betekent loop ik als mijn abo afloopt (aug) meteen over naar een concurrent. Geen beter toestel dan de iPhone, maar nergens meer hekel aan dan aan ongevraagde reclame!

  30. Mag hopen dat dit niet alles is, want dan vind ik het zelf niet zo heel erg bijzonder. Multitasken doe ik nu rustig met Backgrounder icm ProSwitcher. Hoop toch echt op veel meer updates… Aangezien OS 4.0 op de nieuwe iPhone zal moeten zitten. Tenzij Apple kiest voor veel veranderingen aan het uiterlijk en qua hardware…

  31. Zal es tijd worden dat er meerdere apps kunnen draaien op een 3GS.. zelfs op een N82 kan je neem een eBuddy minimizen en andere dingen doen.

  32. – Vernieuwd dock zoals de iPad.
    – Multitasking.
    – Nieuw kleurenschema ipv dat blauw.
    – YouTube met HD ondersteuning, crashes fixen, betere layout.
    – Safari mag wel eens een nieuw uiterlijk krijgen zoals de iPad.

    Dan maak je mij al heel gelukkig.

  33. Multitasking gaat een speerpunt zijn riep ik dinsdag nog tegen een collega. Maar ik verwacht niet fullblown multitasking.

    Ze gaan nu niet de poorten zover opengooien dat de experience alsnog verknoeid word door trage systemen omdat 3th party software alle resources opslokt. Ik verwacht een tussenoplossing waarbij ieder stuk software in beperkte mate notificaties en andere procesjes kan laten draaien en dat daarbij de programma’s verder in een soort FREEZE stand gezet kunnen worden. De expose view lijkt me een mooie oplossing om een dergelijke app vervolgens uit de bevroren/pauze toestand te pakken om het te stoppen of te openen.

    Hoe dan ook, ik hoop dat er weer uitdagende mogelijkheden in de SDK van 4.0 zitten. As i type ben ik iig SDK 3.2 aan het installeren daar ik nog wat in te halen heb 🙂

  34. Mmm… ik ben zeer benieuwd maar als ik de reacties hierzo lees dan denk ik dat veel mensen teveel hoop hebben.

  35. Godallemachtig.
    Het is nog steeds allemaal spe-cu-la-tie. Het zijn dus geen feiten, maar geruchten.

    Ik ben dan ook van mening dat er ‘gerucht’ moet staan in de titel van het bericht.

  36. Ik hoop juist dat multitasking NIET komt, of dat je het op z’n minst uit kan zetten. Ik kan me prima redden zonder. Daarnaast vraag ik me ten zeerste af hoe dat allemaal moet gaan werken op de huidige iPhones met 128 en 256mb ram.

    OS 3.1.3 draait nou niet bepaald soepel op de iPhone 3G en 1st gen. Het zou mijn niks verbazen als OS 4.0 ontwikkeld wordt voor de volgende iPhone, en dat 3GS gebruikers zich dan ook kunnen aansluiten bij de mensen met een langzame iPhone. Apple heeft naar mijn mening OS 3 ontwikkeld voor de 3GS, en het draaide nog wel zo’n beetje op de 1st gen en 3G, nouja, dan mogen die hem ook wel downloaden. Maar een snappy user experience is het allerminst…

    Ik ben uiteraard wel benieuwd wat er voor nieuwe functies toegevoegd worden, maar voor mij a.u.b. geen multitasking

  37. Ik denk dat het hele multitasking gebeuren wel meevalt, als ze het limiteren tot 2 tot 4 apps voor de 3G en 4 tot 5 à 6 apps bij de 3GS.
    (En inderdaad uit kunnen zetten)
    Dan hebben ze het nog steeds een beetje onder controle, zodat er geen mensen Apple gaan bellen omdat hun iPhone/iPod traag wordt, terwijl het hun eigen schuld is door bij wijze van 20 apps te backgrounden.

    (Wat ik wel irritant vind, is dat bijvoorbeeld de iPod app, automatisch aan gaat op de achtergrond zonder te gebruiken. Zelfs als je deze uitzet met SBSettings, draait ie even later weer vrolijk op de achtergrond. Scheelt toch enkele MB’s)

  38. Gerucht: Direct printen vanaf de iPad wordt ook een optie.

    AppleInsider

  39. Multi-tasking: ik mis t tot nu toe niet,of in ieder geval ik kan nog zonder, maar het zal een zeer welkome aanvulling zijn!
    Let it be!

  40. Denk eens na.

    Multitasking zal mogelijk gemaakt worden op iphone1&g en dat zal voor sommige apps vrij traag werken. En dat is net de bedoeling.

    Zo onstaat er behoefte naar de nieuwste en snelste versie.

  41. @Jan: Ben jij niet bekend met aanhalingstekens? Dat betekent dat iemand het zegt, en dat het dus niet zeker is. Met andere woorden: een gerucht!

  42. Wat een ontevredenheid toch op de diverse fora. We missen dit, we missen dat, tis te duur…ppffff Ik ben gewoon blij met mijn (inmiddels) derde iPhone en overmorgen (vrijdag de 9e) word volgens UPS mijn iPad bezorgd (met dank aan fromUS2EU). Ik neem het risico van de early adapter. OS4 zal ongetwijfeld weer verbeteringen en aanvullingen brengen maar er zal ongetwijfeld nog van alles te wensen blijven. Volgens mij kopen wij dit alles vrijwillig en toch niet om te zeuren wat er allemaal niet aan deugt?

  43. Origineel geplaatst door Berry Tomas
    Wat een ontevredenheid toch op de diverse fora. We missen dit, we missen dat, tis te duur…ppffff Ik ben gewoon blij met mijn (inmiddels) derde iPhone en overmorgen (vrijdag de 9e) word volgens UPS mijn iPad bezorgd (met dank aan fromUS2EU). Ik neem het risico van de early adapter. OS4 zal ongetwijfeld weer verbeteringen en aanvullingen brengen maar er zal ongetwijfeld nog van alles te wensen blijven. Volgens mij kopen wij dit alles vrijwillig en toch niet om te zeuren wat er allemaal niet aan deugt?

    daarom bestaat er ook een jailbreak, je garantie vervalt wel maar het is simpel om even je originele fw er terug op te zetten he 🙂 de meeste dingen die je mist vind je in cydia dus mij hoor je niet klagen 🙂

  44. jonge, zeik niet met traagheid van multitasken, ik type dit op een nokia E75(that sucks ass, ga android kopen) en multitasken gaat perfect, ik type dit met muziek, youtube, homescreen en menu op de achtergrond en er mankeert niets aan. Wel **** is dat dat multitaskscherm soms vastloopt, stomme nokia :@

  45. Ik hoop dat de nieuwe versie ook voor de nieuwste ipod 8GB komt, dit citaat is eigenlijk niet echt duidelijk “Wu meent dat multitasking met name belangrijk zal zijn voor de iPad vanwege de snellere processor en het grotere beeldscherm, maar waarschijnlijk zullen ook huidige iPhones hiervan kunnen profiteren.” dus…..

  46. Als er inderdaad multitasking komt betekend dat waarschijnlijk de ondergang van de iPhone 2G en 3G. Welke op dit moment al een groot deel van de nieuwe (zwaardere) applicaties niet kunnen draaien. Ik ben heel blij dat ik een Jailbreak heb op mijn 3G en de mogelijkheid heb om eerst applicaties te testen voordat ik ze koop. Heeft een hoop geld bespaard… De kans dat Apple echt met een nieuwe iPhone komt in Juni acht ik redelijk klein. Ik hoop natuurlijk wel dat er wat komt aangezien ik dan mijn courante 3G kan vervangen!

  47. Origineel geplaatst door Chris
    De kans dat Apple echt met een nieuwe iPhone komt in Juni acht ik redelijk klein.

    Ik acht die redelijk groot, gezien de regelmaat waarmee eerdere iphones zijn verschenen. Bovendien kunnen de 3G users moeiteloos overstappen na 2 jaar abo naar het nieuwe model.

  48. juni of juli, maar hij komt in de zomer..ben ik 99 procent van overtuigd..
    Ze kunnen het zich niet permiteren om het niet te doen..

  49. Hopelijk komt de langverwachte radio-functie ook beschikbaar!

  50. @Julian:
    idd. Maar wel handig voor adverteerders

  51. Ben benieuwd of het ook gaat werken op mijn iPod Touch.

  52. Geld dit ook voor de iPod touch?

  53. Request JB app: iAd Blocker, asap 😛

  54. ik multi-task al op m’n 3GS:D

  55. Origineel geplaatst door Appeltje
    Ze zullen de iPhone niet vergeten hoor gaat nota bene om het iPhone OS 4.0. Waar de iPhone dus ook op komt te draaien.

    Nou? waarom runt iPhone OS 3.2 dan niet op iPhones?

  56. Als Apple met een platform komt voor advertenties op een iPhone, dan weet ik nu al vrijwel zeker dat dat een hoop irritaties gaat opleveren. Zeker als het advertenties zijn in een interface. Met andere woorden: als je al betaald voor een telefoon, dan zit je niet te wachten op advertenties. Simpel toch? Met een beetje geluk zijn al die overbodige advertenties er straks uit te slopen met een jailbreak.

    Multitasken. Tja, met een jailbreak kun je dat ook al. Als Apple style heeft, dan kondigen ze het gewoon zonder al te veel bombarie aan. Je staat mijn inziens gewoon voor schut als je iets gaat aankondigen en bejubelen wat al jaren bestaat op andere telefoons en wat nota bene hackers op jouw eigen telefoons heeft voor elkaar gekregen. Vergelijk het maar eens met de videofunctie van een 3GS. Oh, wat was iedereen hyper over de videofunctie. Maar mijn Sony Ericsson van vroeger kon dat al jaren terug.

    Laten we hopen op een mooi nieuw iPhone model die net zo prettig werkt maar dan sneller dan mijn huidige 3G. Verder hoeft er niet veel bij te komen. Ik ben een tevreden iPhone gebruiker en mijn inziens kan Apple het alleen nog maar verzieken met nutteloze dingen die toch al bestaan. Bespaart je weer een teleurstelling. Net als de iPad.

  57. Dat ze maar gelijk een iAd blokker uitbrengen. 😛

  58. het enige waar ik de multitasking bij mis is wanneer ik zeg maar een spelletje doe of ik zit een mailtje te typen in een app ofzo dat als k dan gebeld word meteen alles weg is en je of opnieuw met je spelletje ken beginnen tot waar hij opgeslagen is zoals met rayman of dat je de mail opnieuw ken typen enzo. zwaaar irritant. ook vind ik dat je een sms moet kunnen versturen zonder dat je alles kwijt bent.

  59. Multitasking:s We staan hier bijna te bedelen voor een funktie dat andere telefoons al 10 jaar kunnen. Ongelofelijk

  60. Inderdaad, zowat elke smartphone kan multitasken/Flash/video opnemen. Apple doet veel te preuts over wat wel en niet kan zogezegd.

    Alhoewel.. Ik hoop alleen dat de focus niet op multitasken ligt vanavond.. Dat konden we al lang met proSwitcher dus nieuw is het niet echt.

    Ik wil een nieuwe interface… En een betere YouTube app.

  61. Weet iemand of je de 4.0 software kunt installeren op een iphone 3gs?

  62. Ik vroeg me eigenlijk af of je straks de keuze krijgt om OS4 niet te installeren.
    Ik heb net een maand een iphone en nu lees ik over iAd, daar zit ik niet echt op te wachten.
    Maar goed, misschien dat we na vanavond iets meer weten.

  63. @Bas.
    Dat is wel de bedoeling volgens mij, maar vanavond weten we veel meer.

  64. Begint het ook daadwerkelijk om 18.00 uur?
    En is er een livestream waarmee ik het via mn iPhone in de gaten kan houden?
    Ben niet thuis namelijk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.