‘Multitasking, iAd en games centraal tijdens iPhone OS 4.0-event’

Volgens Wall Street-analist Shaw Wu staan multitasking, Apples iAd-advertentiesysteem en games centraal tijdens het iPhone OS 4.0-event van aanstaande donderdag.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iphone 4.0Tijdens het gisteren door Apple aangekondigde event voor de introductie van iPhone OS 4.0 aankomende donderdag zullen naast multitasking ook de iAd-advertentiedienst en aankondigingen over games centraal staan. Dat meldt AppleInsider dinsdag op basis van uitspraken van Wall Street-analist Shaw Wu. Hij liet in een mededeling aan investeerders weten dat iPhone OS 4.0 een volledige multitasking-omgeving zal zijn waarbij ook niet-standaard applicaties op de achtergrond kunnen draaien.

Wu, die werkt voor Kaufman Bros., baseert zich naar eigen zeggen op eigen bronnen. De beweringen van Wu komen overeen met het gerucht dat AppleInsider eerder deze maand publiceerde. Volgens de website zou Apple een Exposé-achtige interface hebben ontworpen die het mogelijk moet maken om tussen (actieve) applicaties te wisselen. Wu meent dat multitasking met name belangrijk zal zijn voor de iPad vanwege de snellere processor en het grotere beeldscherm, maar waarschijnlijk zullen ook huidige iPhones hiervan kunnen profiteren.

Daarnaast zal volgens Wu ook iAd, Apples eigen mobiel advertentieplatform, een grote rol spelen aankomende donderdag. Eind maart publiceerde Online Media Daily een artikel waarin het stelde dat Apple van plan zou zijn om zich te gaan bezighouden met mobiel adverteren. Volgens de website zou de aankondiging hiervoor op 7 april plaatsvinden. Opvallend is dan ook dat Apple een dag later het iPhone OS 4.0-event heeft gepland. Verwacht wordt dat het bestaande advertentieplatform van Quattro Wireless de basis zal vormen voor het nieuwe platform van Apple. Eerder dit jaar kocht Apple het bedrijf voor 275 miljoen dollar en stelde voormalig CEO Andy Miller aan als hoofd van de nieuwe mobiele advertentieafdeling binnen Apple. Wu verwacht dat de dienst niet veel zal opleveren voor Apple, maar denkt dat het met name is om de relatie met ontwikkelaars te versterken.

Tot slot claimt Wu ook dat games donderdagavond een rol zullen spelen. Er zouden nieuwe ‘betere’ games voor het iPhone-platform komen en Apple zou mogelijk een aankondiging gaan doen die hiermee te maken heeft. Volgens Wu zou Apple het eenvoudiger willen maken om ‘krachtiger en geavanceerdere’ games te ontwikkelen. Wederom stelt hij dat dit met name voor de iPad belangrijk zal zijn.

Zoals je eerder vandaag hebt kunnen lezen, doen One More Thing en iPhoneclub donderdagavond live verslag van het iPhone OS 4.0-event. Vanaf 18 u. zenden we uit vanuit Apple Premium Reseller MacHouse op de Raadhuisstraat 34 in Amsterdam en ook jij kan erbij zijn! Meer informatie vind je hier.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2010, 7:52
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, iads, iphone os 4, multitasking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.