CarPlay Indian Motorcycle

Reacties voor: Apple waarschuwt: trilling van motoren kan iPhone-camera beschadigen

Motorrijders opgelet: als je vaak op de motor zit en over hobbelige wegen rijdt, kan dat schade veroorzaken aan de iPhone-camera. Apple heeft een supportdocument uitgebracht waarin wordt gewaarschuwd voor trillingen door motorfietsen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Ik heb een quad lock gekocht om mijn iPhone als navigatie te kunnen gebruiken. Ze adviseren om een dempener ertussen te plaatsen om dit probleem te voorkomen. Ben er zeer tevreden over, maar of het echt de beeldstabilisatie 100% beschermt weet ik niet

  2. @Ro: Mijn iPhone XS is hierdoor beschadigd inderdaad. Dit was voor Quadlock de demper had.
    Daarna eigenlijk nooit meer gebruikt.

  3. Lang bekend probleem

  4. @Ro: Ik heb de SP Connect met demper
    Beter dan niets.

  5. Dit is een al lange tijd gevoerde discussie op motor-fora. Het geldt niet alleen voor iPhone, ook voor andere merken met de genoemde beeld stabilisatie en ook voor lenzen van systeemcamera’s.
    Uit ervaring kan ik aangeven dat de ‘vibration dampers’ die sommige fabrikanten van ‘phone mounts’ leveren en aanbevelen onvoldoende zijn.

  6. Persoonlijk heb ik om deze reden er nog nooit over gedacht om mijn iPhone als navigatie te gaan gebruiken op mijn motor.

    Ik koppel hem wel aan mijn Tomtom Rider voor verbinding met internet voor actuele verkeersinfo en dat werkt perfect, kan ook via de Tomtom bellen, maar vond dat erg afleidend dus rijd NoMO 🙂

  7. Tja,

    Ik zie dit toch als een tekortkoming van de iphone, kan apple wel motor rijders waarschuwen. Ik hoop dat ze zelf ook gewaarschuwd zijn en dit probleem met de 13 en latere modellen uit de wereld helpen.

    Bovendien zullen ze defecte iphones gewoon moeten vervangen, het is raar dat je met een iphone niet mag motorrijden.

  8. Ik vraag me af, mocht je camera toch stuk gaat hierdoor valt het onder garantie?

    Ik heb 1x ook mijn camera moeten vervangen van mijn Xs Max. Bij de Apple was ik ongeveer € 85,- ervoor kwijt. (Garantie was al verlopen)

    Sindsdien heb ik een Quadlock systeem met stuur demper.

  9. Dit is toch al jaren bekend? Er zijn diverse filmpjes te vinden op YouTube die dit illustreren. Daarom gebruik ik ook mijn iPhone gekoppeld aan mijn ZumoXT en niet direct op het stuur gemonteerd. Ik denk dat er teveel rechtszaken in de VS gestart zijn…

  10. Ik heb het zelf al twee keer gehad met mijn iPhone Xs Max. Twee keer reparatie onder de garantie. Mijn vrouw laatst met haar iPhone 12 pro. De camera is dan onbruikbaar door hevig trillend beeld en dat is ook duidelijk zichtbaar bij video. Had al een vermoeden dat het door de bevestiging op onze motoren kwam… toch maar een TomTom aanschaffen dus.

  11. Idem als epmeister. Iphone 11pro, al 2x beeldstabilisator stuk, beide keren onder garantie gelukkig. Zelf inderdaad beide keren opgevallen dat het na lange motorrit was.
    Niet meer gedaan en sindsdien geen problemen meer.
    Niet meer doen dus en gewoon fatsoenlijke motornavigatie aanschaffen.

  12. Heb mijn X dagelijks in m’n houder zitten en geen last. Kan ook komen misschien omdat tie in rubberen doppen zit.

    Laatst wel met een lange rit Flitsmeister aangehad. Ingebrand in m’n scherm 🤬

  13. Origineel geplaatst door @rno
    Heb mijn X dagelijks in m’n houder zitten en geen last. Kan ook komen misschien omdat tie in rubberen doppen zit.
    Laatst wel met een lange rit Flitsmeister aangehad. Ingebrand in m’n scherm 🤬

    iPhone X heeft geen beeldstabilisatie, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. En inbranden.. tsja, OLED…

  14. Is idd een al lang bekend probleem.
    Zoals anderen aangeven heeft quadlock een demper beschikbaar. Tot noch toe doet deze het voor mij. Nog geen probleem gehad met mijn 12 pro Max.

    Zeker met Flitsmeister aan navigeer ik liever op de iPhone dan op de Garmin of TomTom.

  15. Uhmmm… en bromfietsen dan?

  16. Origineel geplaatst door Edgar
    Uhmmm… en bromfietsen dan?

    “Krachtige motoren” denk dat je die 49cc niet mee mag tellen.
    Hier bij zowel de X als de 11pro al een keer een camera gehad die niet meer scherp wilde stellen.
    Nu gewoon de iPhone in de zak, en TomTom rider voor de Navi.

  17. Jules schrijft het een beetje ongelukkig; tuurlijk mag je van Apple met je iPhone de motor op, ze maken je slechts attent. Echter, daar heb ik dan wel een opmerking over en wel dat ik het jammer vind dat ze niet wat specifieker zijn, want motorfietsen met veel cc’s en/of pk’s geven blijkbaar dat soort trillingen af. Echter, ik rijd al jaren de Goldwing 1500 en sinds de 3G gebruik ik ook mijn 3GS, 5, 6, momenteel 8 voor mijn navigatie en noch met de 6 noch met de 8 enig (camera)probleemen en heus geen dure/luxe houder gebruikt. Tja, zo’n Wing geeft (haast) geen trillingen door aan het stuur, is dus niet te vergelijken met bijvoorbeeld een Harley of een Indian… Echter heb ik nu wél het idee dat ik voor de 13 vanwege de techniek voor beeldstabilisatie toch maar wél een wat deugdelijkere mount zal aanschaffen.

  18. Ik wil op de motor mn ogen op de weg houden. Daarom zal ik nooit een beeldscherm monteren. Voor navigatie gebruik ik wel de iPhone maar dan met de earpod. Werkt super, is veiliger en er trilt ook niets stuk.

  19. En e-bikes?

  20. @Jules: Helaas betreft het niet alleen de iphone maar hebben alle merken telefoons met beeldstabilisatie er last van.

  21. Met alle respect en ieder zijn ding, maar ik heb ook nooit goed gesnapt waarom men een telefoon in een houder op de motor zet. Zou het alleen al nooit doen omdat ik bang zou zijn dat hij eraf lazert. Vrienden van mij rijden ook zo rond en ik snap niet waarom je dan niet zou investeren in een goede Navi voor de motor.

    Minder duur als een nieuwe iPhone (als hij valt of kapot trilt), en met de nieuwere modellen kan je nagenoeg hetzelfde inclusief bellen (Bluetooth).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.