MONIT-appicoon.

MONIT: systeemstatistieken van je Mac bekijken in het Berichtencentrum

MONIT is een handige gratis app voor de Mac die rechtstreeks in je Berichtencentrum allerlei nuttige info over je toestel laat zien, zoals CPU-verbruik, geheugenverbruik en meer.

MONIT-appicoon.Je Mac kan het behoorlijk druk krijgen als je veel taken tegelijk uitvoert. In de standaardapp Activiteitenweergave bekijk je het huidige CPU-, geheugen-, energie-verbruik en meer, maar het is onhandig om elke keer deze app te moeten openen om de status van je Mac te moeten bekijken. MONIT is een simpele maar handige kleine Mac-app die deze informatie rechtstreeks in je Berichtencentrum plaatst, zodat deze info met een enkele muisklik van je verwijderd is.

Nuttige Mac-informatie in het Berichtencentrum

Als je in de gaten krijgt dat je Mac overuren draait, kan een blik op de Activiteitenweergave oplossing bieden. Met MONIT kan dit echter een stuk sneller. Via een eenvoudige widget in het Berichtencentrum zie je direct hoe de CPU, het werkgeheugen, je opslag en batterij ervoor staat. MONIT geeft dit weer in vier simpele rondjes met daarin een percentage, zodat je ziet of je Mac daadwerkelijk hard moet werken. Een klik op één van de onderdelen laat nog veel meer nuttige informatie zien.

MONIT in het Berichtencentrum toont het CPU-verbruik.  MONIT laat je geheugengebruik zien in het Berichtencentrum.

Maar MONIT biedt ook een handig inkijkje in het dataverbruik van jouw Mac. Je kunt de widget zo instellen dat hij niet alleen je systeemstatistieken laat zien, maar ook je netwerkactiviteiten eenvoudig in beeld brengt. Met twee pijlen geeft de widget aan hoeveel data er op dit moment gedownload en geupload wordt. Hij telt de gegevens ook bij elkaar op, zodat je kan zien hoeveel je verbruikt hebt sinds je met een bepaald netwerk verbonden bent.

MONIT laat je opslagruimte zien in het Berichtencentrum. MONIT laat je batterij zien in het Berichtencentrum.

Eerder bespraken we op iCulture al de app Coolant, die in de gaten blijft houden of je Mac oververhit raakt. Deze geeft door middel van pushberichten aan om welke app het gaat, mocht je Mac het zwaar hebben. MONIT is volledig gratis te downloaden en is beschikbaar in de Mac App Store.

Via: OSXDaily

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2016, 20:14
Categorie Apps
Onderwerp mac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.