Moment-app

Met Moment bekijk je welke apps je echt veel gebruikt

Met de vernieuwde Moment-app kun je je eigen iPhone-gebruik in de gaten houden en dat van je gezin. Handig als je een keer rustig met z'n allen wilt eten. De app heeft ook een coach om te letten op je iPhone en app-gebruik.
Sjoerd Reitsma - · Laatst bijgewerkt:

Wil je jezelf aanleren om minder op je iPhone te kijken op een dag? Of wil je eens een keer rustig met het gezin eten zonder dat iedereen telkens naar zijn telefoon staart? De vernieuwde Moment-app kan dan van pas komen. De app laat naast je eigen iPhone-gebruik, ook het gebruik zien van de toestellen van je familieleden.


Moment-app

Moment heeft nog meer te bieden. Je kunt een alarm instellen wanneer iemand op een afgesproken tijd toch zijn iPhone gebruikt. De app geeft je ook inzicht in welke apps je elke dag het meest gebruikt en heeft een coach om je iPhone-gebruik aan banden te leggen.

Moment meet je activiteiten

De Moment-app, waar we al eens eerder over schreven is in de eerste plaats een activiteitentracker die je vertelt waar je op een dag allemaal bent geweest. Al deze data houdt in de app automatisch voor je bij. Ook geeft de app je inzicht in hoeveel je je iPhone op een dag hebt gebruikt. In de vandaag verschenen update krijg je meer opties om data over jezelf te verzamelen.

Moment-app - App-gebruik bijhouden Moment-app - Coach

De nieuwe versie van de Moment-app houdt namelijk ook je app-gebruik bij. De app toont je welke apps je het meest hebt gebruikt op een dag en hoeveel minuten je aan deze apps hebt besteed. In iOS zit een vergelijkbare functie, maar die toont alleen welke apps het meeste van je batterij gebruiken, niet hoeveel minuten je de app hebt gebruikt.

Train jezelf je iPhone minder te gebruiken met de Moment Coach
Ook nieuw is een coach waarmee je jezelf kunt trainen om je iPhone minder te gebruiken. Vind je het vervelend dat je heel vaak naar je scherm zit te turen, dan laat de app je doelen stellen om je iPhone-gebruik in te perken. Zo kun je een vraag krijgen om je iPhone eens 30 minuten neer te leggen, wat meldingen uit te zetten of je toestel een nachtje niet in bed mee te nemen. Elke dag kun je een nieuw doel behalen via de coach in de app.

Moment-app - Familie-gebruik bijhouden Moment-app - Familie-tijdsperiode instellen

Moment Family

De makers van Moment richten zich met de vernieuwde app tevens op gezinnen en families die aan de eettafel geen normale gesprekken meer kunnen voeren omdat iedereen steeds maar met zijn iPhone bezig is. Met Moment Family laat je iedereen in je gezin de app installeren en kun je vervolgens op je eigen toestel bijhouden wat hun gebruik is. Je kunt ook een tijdsperiode instellen waarin iedereen zijn iPhone niet mag gebruiken zodat je gezellig kunt eten of een film kijken.

Pakt iemand toch stiekem zijn toestel dan gaat er een alarm af zodat iedereen weet wie de rust heeft verstoord. Let er wel op dat je gezinsleden ook jouw gebruik kunnen aflezen en een tijdsperiode kunnen instellen waardoor jij je toestel zelf ook even niet kunt gebruiken.

De app maakt voor veel functies gebruik van GPS, dat een aanslag kan zijn voor je batterij. Volgens de makers maakt de Moment-app valt het uiteindelijke verbruik wel mee omdat er gebruik is gemaakt van slimme technieken. Moment is beschikbaar voor de iPhone en iPad. De app is gratis te downloaden, maar bepaalde functies zoals Moment Family zijn betaalde in-app aankopen.

Bekijk ook onze review van de Moment-app, die we maakten toen de app net was verschenen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.