Moment: nieuwe activiteitentracker wil je iPhone-gebruik inperken

Activiteitentracker Moment voor de iPhone houdt bij hoeveel je de iPhone gebruikt en vertelt wanneer je overmatig op de iPhone zit.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Moment tracker iconDe App Store heeft er een nieuwe activiteitentracker bij. De iOS-app Moment vertelt je net als zijn vele concurrenten waar je op een dag precies geweest bent, maar biedt hierbij nog een andere handige statistiek. Je kunt in Moment namelijk ook zien hoeveel je jouw iPhone op een dag hebt gebruikt. Hiermee probeert Moment de meest intensieve iPhone-gebruikers te helpen met minderen. Hierdoor is de app handig voor mensen die zichzelf bijvoorbeeld zien als iPhone-verslaafden.


Moment tracker screenshotMoment is in eerste instantie gratis, maar je moet upgraden naar de premiumversie voor pushnotificaties. Dit kan via een aankoop binnen de app. Met de pushnotificaties biedt Moment een manier om je iPhone-gebruik in te perken. Je krijgt dan pushberichten als je een bepaalde tijd de iPhone gebruikt, of als je een door jou ingesteld limiet hebt bereikt. Uiteraard is het dan aan jou om te stoppen met wat je aan het doen bent. Moment kan je iPhone niet ineens op slot gooien.

Je vindt in Moment een kaart met gps-locaties van waar je geweest bent, waardoor de app ook erg vergelijkbaar is met bijvoorbeeld Moves, Human en Runkeeper Breeze. Toch heeft Moment een klein streepje voor: met zijn in-app aankoop heeft Moment een duidelijk verdienmodel, waardoor wij ons toch iets minder zorg maken over onredelijk gebruik van privégegevens. Aan de andere kant: nergens in de app zijn algemene voorwaarden te vinden, waardoor het onduidelijk is wat de ontwikkelaar exact kan en wil bijhouden.

Moment kan enig effect hebben op de accu van je iPhone. Daar waarschuwt de ontwikkelaar ook voor: Moment gebruikt op de achtergrond je gps-locatie, waarmee de batterijduur van je iPhone verkort kan worden.

Pluspunten

  • Gegevens blijven offline, dus van jou
  • Duidelijk verdienmodel

Minpunten

  • Kan motiverender

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 13:03
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerp activiteitentracker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.