Moleskine Livescribe smartpen in gebruik

Moleskine en Livescribe maken smartpen voor handgeschreven notities

Moleskine brengt samen met Livescribe een bundel met smartpen en notitieboeken uit, waarmee je alle aantekeningen meteen naar Evernote kunt sturen.

Ben je iemand die nog het liefst notities met de pen maakt, dan ken je vast de Moleskine-boekjes al. De afgelopen jaren is Moleskine bezig om steeds meer digitaal te gaan, door onder andere een samenwerking met Evernote aan te gaan. Met de nieuwe smartpen die ze samen met Livescribe hebben ontwikkeld, kun je nog makkelijker je notities digitaliseren en tegelijk vasthouden aan je gewoonte om alles met een balpen op te schrijven.


Moleskine Livescribe smartpen in gebruik

Moleskine en Livescribe: duur boekje

Een Livescribe Notebook van Moleskine kost €29,95 en meet 13 x 21 centimeter. Vorige maand kondigde Moleskine deze notitieboekjes al aan. Nu komt er ook een speciale smartpen voor beschikbaar, waarmee je automatisch de handgeschreven notities in de bijbehorende app kunt opslaan. De bundel gaat €230 kosten en bestaat uit een smartpen met Moleskine-logo, een notitieboek, een Moleskine-mapje met tools en een jaarabonnement op Evernote Premium. De pen is gebaseerd op de LiveScribe 3, die al langer verkrijgbaar is. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de apps nodig, die gratis verkrijgbaar zijn voor iOS en Android. Eind september komt de bundel beschikbaar.

Bekijk ook

Review: Livescribe 3 smartpen met iOS-app

Review van de Livescribe 3 smartpen, een balpen waarmee je handgeschreven notities meteen in een iPhone- en iPad-app kunt bekijken.

Livescribe-pen met boekje.

Notities doorsturen naar Evernote

Bij de Livescribe-pennen heb je altijd speciaal stippeltjespapier nodig, dat je in de vorm van een notitieboekje kunt kopen, of zelf kunt afdrukken op je eigen printer. Dat kan lastig zijn, want je moet er speciale boekjes voor aanschaffen, terwijl je misschien meer verzot bent op de Moleskine-boekjes. Dat is nu opgelost, met de nieuwe bundel. Heb je al zo’n Livescribe-pen, dan hoef je alleen maar de nieuwe boekjes aan te schaffen. Je betaalt er uiteraard wel een bonus voor de samenwerking tussen beide bedrijven: de normale notitieboeken van 13 x 21 cm kosten €20, dus je bent een tientje duurder uit. Maar dat heb je misschien snel terugverdiend omdat je je notities niet meer hoeft over te tikken op de computer.

Bekijk ook

Livescribe Sky Wifi Smartpen (review)

Review van Livescribe Sky Wifi Smartpen, een digitale smartpen waarmee je notities automatisch met Evernote kunt synchroniseren.

Livescribe bundel met Moleskine.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.