iFixit iPhone XS teardown

Apple verliest modemexpert die waarschuwde voor antennagate

Rubén Caballero, één van de mensen die bij Apple werkte aan modems, is bij Apple vertrokken. Hij werkte al sinds 2005 bij Apple en maakte naamsbekendheid in de tijden van de antennegate.

In 2010, de tijd waarin de iPhone 4 gepresenteerd werd, stond voor Apple vooral in het teken van de zogenaamde antennagate. Door de iPhone op een bepaalde manier vast te houden, werd het signaal geblokkeerd waardoor telefoongesprekken weg konden vallen. Apple nam de uitzonderlijke maatregel door getroffen gebruikers gratis hoesjes uit te delen. Dit had allemaal voorkomen kunnen worden als ze beter geluisterd hadden naar Rubén Caballero, die nu bij Apple vertrokken is.

Rubén Caballero vertrokken bij Apple

Rubén Caballero was namelijk degene die Steve Jobs waarschuwde dat het ontwerp van de antennes in de iPhone 4 voor problemen konden zorgen. Caballero is namelijk een antenne-expert en was verantwoordelijk voor ontwikkelingen rondom modems en de mobiele verbinding in Apple-toestellen. Zijn naam staat op veel patenten van Apple die over dit onderwerp gaan.

De laatste jaren hield hij zich volgens The Information bezig met het regelen van de zaken rondom 5G. Voor Apple loopt dit proces nogal stroef, door gedoe met zowel Intel als Qualcomm. Dit zijn Apple’s belangrijkste leveranciers van de modems voor onder andere de iPhone. Na een dreigend uitstel van Intel wist Apple toch nog een deal te sluiten met Qualcomm. Volgens geruchten gaat Qualcomm de 5G-modems in 2020 leveren. Wat de rol van Rubén Caballero precies is geweest de afgelopen weken, is onduidelijk.

Apple werkt ook al een tijdje aan eigen 5G-modems. Sinds februari staat het modemteam onder leiding van Johny Srouji, terwijl Caballero het project overzag. Waarom hij nu precies bij Apple vetrokken is, is nog onduidelijk. Mogelijk heeft zijn vertrek iets te maken met de verschuivingen bij Apple’s eigen modemteam.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple maakt eigen modemchips onder leiding van hardwarebaas'

Apple is volgens bronnen begonnen met het maken van eigen modemchips voor onder andere de iPhone. Johny Srouji zou de leiding hebben over het ontwikkelen van eigen modems.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.