Reacties voor: MobileMe krijgt nieuw uiterlijk, losse applicatie voor Find My iPhone

MobileMe heeft een nieuw uiterlijk gekregen. De dienst is echter nog steeds betaald. Wel is er een aparte applicatie waarmee je Find My iPhone onderweg kunt gebruiken.

Reacties: 16 reacties

  1. Downloaden: Find My iPhone (gratis)

    Gratis? ik vind €79 euro alles behalve gratis, of snap ik het nou verkeerd?

  2. @Truus: MobileMe zelf kost €79 per jaar, maar de app Find my iPhone (waar je alleen wat aan hebt als je MobileMe hebt aangeschaft) is gratis.

  3. Origineel geplaatst door W
    @Truus: MobileMe zelf kost €79 per jaar, maar de app Find my iPhone (waar je alleen wat aan hebt als je MobileMe hebt aangeschaft) is gratis.

    En daar heb je dus niets aan als je Mobileme niet hebt á €79 euro.

  4. Origineel geplaatst door Truus
    Origineel geplaatst door W@Truus: MobileMe zelf kost €79 per jaar, maar de app Find my iPhone (waar je alleen wat aan hebt als je MobileMe hebt aangeschaft) is gratis.En daar heb je dus niets aan als je Mobileme niet hebt á €79 euro.

    Goed gezien

  5. Inderdaad, goed gezien!

  6. Via ebay kun je vaak voor een schappelijke prijs mobileme kopen. Ik heb er 1 aangeschaft voor slechts 35 euro.

  7. @Koen:

    Dan ben je dus nog maar voor 1 jaar voorzien van een account… Of zie ik dat verkeerd?

  8. @Rigger:
    Klopt. Je moet jaarlijks vernieuwen. Kan via credit kaart of een mobileme code.

  9. Ik heb de trial van MobileMe vroeger getest en buiten de “find my iPhone” service is er niets de moeite waard.

  10. @GlennEU:
    Das heel makkelijk om te zeggen Maar waarom precies?
    Dat is wel handig voor de mensen die het overwegen aan te schaffen.

  11. @kasuja: Push mail is ondertussen gratis geworden via Gmail, MobileMe geeft geen ondersteuning voor een eigen domein maar enkel hun eigen @me.com service terwijl je er toch voor moet betalen.
    Contacts hebben geen meerwaarde voor mij, alsook Calendar niet daar Google Calendar perfect werkt op de iPhone met over the air syncing !
    Met de gallery kon ik men vakantiefoto’s & video’s ook al niet makkelijk delen.
    iDisk had helemaal geen meerwaarde toen ik het gebruikte en nu zeker niet meer met de fantastische Dropbox service.
    Zoals ik al zei enkel “Find my iPhone” is zeer handig en werkt perfect, maar daar heb ik geen 80 euro voor over.

  12. Origineel geplaatst door GlennEU
    Push mail is ondertussen gratis geworden via Gmail,

    Mobile Me is gewoon iMAP en daarme dus ook push. ligt aan je instellingen. en daarintegen heeft geen reclame G-mail wel. en het die reclame is ook nog eens toegespitst op jou surf gedrag en de inhoud van je mail. Door te betalen voor Mobile Me heb je geen reclame.

    Origineel geplaatst door GlennEU
    MobileMe geeft geen ondersteuning voor een eigen domein maar enkel hun eigen @me.com service terwijl je er toch voor moet betalen.

    als je een site maakt met iWeb kan je die sinds de upgrade naar ilife 09 gewoon op een eigen domein zetten. hoe komen http://www.skateland.nl en http://www.kasuja.nl anders in de lucht (allebij websites gemaakt in iweb.)

    Origineel geplaatst door GlennEU
    Contacts hebben geen meerwaarde voor mij, alsook Calendar niet daar Google Calendar perfect werkt op de iPhone met over the air syncing !

    Dat is persoonlijk natuurlijk. ik vind het wel fijn dat alles sync is met al mijn computers thuis bij mijn ouders en op mijn iphone wat contacten kalender en mail betreft. en dat gaat gewoon over the air zonder op sync te hoeven durkken.

    Origineel geplaatst door GlennEU
    Met de gallery kon ik men vakantiefoto’s & video’s ook al niet makkelijk delen.

    Voor deze functie moet je even in de menu balk kijken en dan kan je de URL mailen van de link waar je video’s en fotos staan als ze eenmaal gepubliceerd zijn. dat kan zelfs vanuit de mobile me apps op je iphone. je kan fotos en data delen met anderen door simpel de knop delen te klikken en an opent er een mailtje met de mogelijkheid om die file via een linkje te delen met een ieder die het ontvangen mag. desnoods afgeschermdmet een wacht woord. Blijkbaar heb je de functie gewoon nog niet gevonden maar het is er weldegelijk.

    Origineel geplaatst door GlennEU
    iDisk had helemaal geen meerwaarde toen ik het gebruikte en nu zeker niet meer met de fantastische Dropbox service.

    ook dat is persoonlijk. Mobile Me geeft je 20GB ik weet niet hoeveel ruimte je hebt op dropbox. je kan er altijd ruimte bij kopen. Het is overal toegankelijk als er maar internet is maar dat is met drop box net zo. Drobox is alleen sneller omdat het servers heeft staat in europa. dat heeft mobile me niet. in de USA zijn dropbox en idisk even snel.

    Origineel geplaatst door GlennEU
    Zoals ik al zei enkel “Find my iPhone” is zeer handig en werkt perfect, maar daar heb ik geen 80 euro voor over.

    dat is ook weer persoonlijk.

    het is idd geen 80 eur waard maar 79
    en die betaal je niet alleen voor het synchroon houden van je Mail je Contacten je Calende en je idisk zoals je hier noemt. er hoort nog veel meer bij als je ook een apple computer hebt.

    wat het allemaal inhoud vind je terug op de pagina van mobile me op de apple site.

    als je ilife hebt gaat er een wereld voor je open dankzij mobile me.

    Ik denk dat je het gewoon nog een een keer moet bekijken want mobile me heeft niet stil gestaan de laatste jaren en het heeft op een PC misschien niet zoveel meerwaarde maar op een mac des te meer.

    nogmaals je betaalt voor een geintergreerd systeem dat overal toegankelijk is en dat zonder reclame en rompslomp. het zit verweven in je iOS device Mac & PC op een manier dat Google en Dropbox niet kunnen.

    maar ook dan kan het zijn dat je het niks vind en het te duur vind. ik was alleen benieuwd waarom.

    veel mensen proberen slechts 1 ding uit van mobile me en sabelen het daarna neer als duur en nutteloos terwijl het veel meer kan dan 1 ding.

    bijna iedereen die ik ken met mobile me heet het om een andere reden genomen en ze zijn er allemaal blij mee.

  13. @kasuja: Veel dingen zullen kloppen daar twijfel ik niet aan, maar de gratis concurrenten hebben ook niet stil gezeten. Contacten & kalenders zijn bij mij ook gratis gesynchroniseerd over the air zonder op sync te drukken, daarbij is ineens gans mijn online kalender gesynchroniseerd zonder iets te moeten doen, deze kalender deel ik met andere mensen via google calendars en als ik een aanpassing maak aan mijn kalender op men iPhone ziet iedereen die ingeschreven is op deze kalender deze aanpassing direct.
    Daarbij gebruik ik de gratis Google Apps mail service met mijn eigen domein naam met de beste spamfilters van gmail, eindeloos veel gratis nicknames/aliassen voor men domein, het binnentrekken van een ouder hotmail adres naar Google Apps waardoor ik ineens push krijg van men hotmail via men eigen domein in Google Apps.
    Dit allemaal gratis, dan moet een betalende service al heel wat meer gaan bieden om mij te overhalen.
    Heel wat van mijn diensten komen van Google en ik wens daar dan ook automatisch met te syncen, voor mensen zonder Google integratie kan ik de MobileMe service zeker inbeelden.

    Al deze zaken is persoonlijke keuze, voor de 1 is MobileMe beter en voor de ander Google services of wat dan ook. Ik ben blij dat niet iedereen hetzelfde kiest want dit is slecht voor de innovatie van elke dienst.

  14. @GlennEU: Helemaal helder.

    Het komt er eigenlijk op neer dat Google diensten in combinatie met dropbox vrijwel het zelfde GRATIS doen waar Mobile ME elk jaar geld voor vraagt.

    Verschil is dat Google daarvoor in ruil je privecy gebruikt om direct marketing te kunnen doen. Google weet alles wat je doet waar je bent en welke sites je bezoek en kan gebaseerd op die info inkomsten halen uit reclame die op jou privé leven zijn toegespitst.

    Als je daar mee akoord gaat is Google een hele goede dienst.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.