MobileMe krijgt nieuw uiterlijk, losse applicatie voor Find My iPhone

MobileMe heeft een nieuw uiterlijk gekregen. De dienst is echter nog steeds betaald. Wel is er een aparte applicatie waarmee je Find My iPhone onderweg kunt gebruiken.

MobileMe ging vanochtend een paar uur offline een paar uur offline vanwege gepland onderhoud. Inmiddels is duidelijk wat er is gewijzigd: een nieuw uiterlijk en een aparte applicatie waarmee je de dienst Find My iPhone onderweg kunt gebruiken. Eigenlijk zou Apple beter van ‘Find My iDevice’ kunnen spreken, want de iPad wordt ook ondersteund. Heb je je iPad bij een vriend laten liggen of ben je de iPad kwijtgeraakt, dan kun je voortaan met je iPhone in de hand gaan spoorzoeken. Find My iPhone maakt onderdeel uit van MobileMe, een bundel online diensten van Apple, waar je €79 per jaar voor betaalt (er zijn ook goedkopere opties, zoals een gezinsbundel).

Eerder waren er geruchten dat MobileMe gratis zou worden, omdat Apple op die manier beter kan concurreren met vergelijkbare diensten van Google en Microsoft, die veelal gratis zijn. Dat is niet gebeurd: MobileMe is nog steeds een betaalde dienst, maar qua uiterlijk is er wel het een en ander veranderd. Er is een nieuw openingsscherm op me.com verschenen, waarbij je aan de hand van icoontjes meteen kunt kiezen welke toepassing je wilt gebruiken.

mobileme

Ook heeft Apple de applicaties Agenda, Fotogalerij, iDisk en Mail overzichtelijker gemaakt. Mail had in de betaversie al een nieuw uiterlijk gekregen, die nu voor iedereen zichtbaar is. Alle interfaces zien er opgeruimder uit: Apple heeft het aantal knopjes en zichtbare opties verminderd. Een voorbeeld daarvan is bovenin het scherm te vinden: je ziet daar niet langer een reeks icoontjes van beschikbare toepassingen, maar slechts één icoon. Klik je daarop, dan verschijnt een overlay met mogelijkheden:

mobileme mail

De dienst Find My iPad iPhone is overzichtelijker geworden, met grotere weergave van kaarten. De vandaag uitgebrachte applicatie ‘Find My iPhone’ is universeel en dus ook geoptimaliseerd voor de iPad. Je kunt de app installeren om je iPhone of iPad terug te vinden, maar deze moet dan wel verbinding met het netwerk hebben gemaakt (dus een iPad met een lege batterij of een WiFi-iPad die geen verbinding met een netwerk kan maken, gaat niet werken). Via de applicatie kun je een berichtje sturen naar de iPhone/iPad, zorgen dat het apparaat geblokkeerd of gewist wordt.

ipad find my iphone

Downloaden: Find My iPhone (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2010, 12:24
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.